Snel afvallen met de Afslankreceptenbijbel van Oscar Helm? Lees er alles over in mijn Review.

Gemiddelde leestijd: 22 minuten

De Afslankreceptenbijbel staat met stip op 1 als het gaat om de populairste boeken over afvallen op dit moment. Oscar Helm kan waarschijnlijk zijn geluk niet op, want het boek is al meer dan acht jaar geleden uitgebracht en tot de dag van vandaag populair. Dit is natuurlijk niet zonder reden. Velen roemen de Afslankreceptenbijbel namelijk om zijn bijzonder effectieve marketing. Maar wordt dit boek ook wel geroemd onder de lezers? Zijn de besproken methodes en beschikbare recepten in de Afslankreceptenbijbel effectief genoeg om beloofde doelen te realiseren?

Om zelf ook de nodige kilo´s kwijt te raken volgde ik begin dit jaar de methodes en recepten uit dit boek van Oscar Helm. Kan de auteur zijn beloftes nakomen? Ik vertel het in deze uitgebreide review.

Inhoudsopgave

Wat jij over Oscar Helm en de Afslankreceptenbijbel moet weten

Afbeelding Drs. Oscar Helm

De auteur van de Afslankreceptenbijbel is drs. Oscar Helm. Oscar is afslankcoach, voedingsdeskundige, dieetpsycholoog en orthomoleculair therapeut. Dat laatste moest ik zelf ook even opzoeken wat dat precies inhoud; “Orthomoleculair” houd in dat je streeft naar het binnenkrijgen van zoveel mogelijk goede en nuttige voedingsstoffen en zo weinig mogelijk schadelijke stoffen.

De visie van drs. Oscar Helm;

Zoals de meesten wel weten zijn de voeding en producten die we vandaag de dag eten vaak niet zo gezond als ze ons doen geloven. Op de verpakkingen worden beweringen gedaan die soms gedeeltelijk maar ook soms geheel niet kloppen! Het gaat er vaak alleen om om zoveel mogelijk van het product te verkopen.

Dit heeft Oscar doen besluiten opzoek te gaan naar een gezondere levensstijl. Hierbij is hij uitgekomen op 5 basis elementen. Op deze elementen heeft hij een effectieve manier ontwikkeld om slank te worden en gezond op gewicht te blijven. De basis elementen waarop zijn visie gebaseerd zijn:

 • Ervaring
 • Oermens
 • Logica
 • Wetenschap
 • Culturen

De Afslankreceptenbijbel is ook gebaseerd op de orthomoleculaire geneeswijze. Voor dit receptenboek betekend dit dat de voedingsmiddelen puur en biologisch van aard zijn.

Drs. Oscar Helm heeft naar eigen zeggen al duizenden mensen geholpen met het afvallen naar een gezonder gewicht en naar een betere algehele gezondheid. Ook is hij de auteur van onder andere de “Strakke Buik Bijbel” en “Slank in 15 Minuten”. Deze boeken zijn ook tot op de dag van vandaag nog zeer succesvol. Ook is hij de man achter de website happyhealthy wat ook gericht is op gezond leven en gezonde voeding.

We kunnen dus best veilig zeggen dat drs. Oscar Helm weet waar hij het over heeft en dat hij absoluut betrouwbaar is over de informatie die hij geeft over voeding en afvallen.

Waarom is juist de Afslankreceptenbijbel zo goed? 

Er is online is al ontzettend veel waardevolle informatie te vinden over snel afvallen en de recepten die zich hier uitstekend voor lenen. Waarom zou je dan toch voor dit product willen kiezen? Het grote verschil vind ik dat er in dit receptenboek een goede basis wordt gelegd in de vorm van informatie.

Met de nieuwe kennis die je krijgt van drs. Oscar Helm krijg je meteen een andere mindset en heldere inzichten over de hedendaagse voeding die je jarenlang gegeten hebt. En in mijn geval heeft geleid tot overgewicht.

De Afslankreceptenbijbel is niet geschreven om je te pushen snel te willen afvallen. Het wil je iets bijbrengen en je dit op een tempo doen waar jij je prettig bij voelt. Je kunt weliswaar snel afvallen. Maar je kunt dezelfde route, in een lager tempo, nemen om op het zelfde eindpunt uit te komen zonder dat je in je oude gewoontes terugvalt.

Garantie Logo

Mocht de Afslankreceptenbijbel je toch tegenvallen of ben je niet geheel tevreden? Je hebt de garantie dat je binnen 60 dagen het volledige bedrag weer terug krijgt!

Dit is hoe jij met Afslankreceptenbijbel kunt afvallen

De meest actuele versie van de Afslankreceptenbijbel is gebaseerd op 13 principes welke er voor zorgen dat je een slank en gezond lichaam krijgt en behoud.

Een voorbeeld van een richtlijn is het onderscheid tussen snelle en langzame koolhydraten. Volgens Helm zijn bepaalde koolhydraten niet slecht voor jouw lichaam indien je er op de juiste manier mee omgaat. Het lichaam heeft een toevoer van koolhydraten nodig om te kunnen presteren. Zonder een geschikte toevoer hiervan ben je sneller moe.

Een andere richtlijn is het aanzienlijk verminderen van slechte suikers. Dextrose bijvoorbeeld, een aanstichter van veel van ons vet aldus Helm. Omdat dit goedje in veel voedingsproducten verstopt zit, weten we vaak niet dat we het binnen krijgen. Daarom geeft Helm een lijst mee met alle producten waar dextrose in voorkomt. Maar ook de kunstmatige suikers en light producten kan je beter laten staan.

We krijgen tegenwoordig teveel koolhydraten binnen met ons eten. Dit is ook een van de redenen waardoor we overgewicht krijgen. Met de Afslankreceptenbijbel word je geleerd hoe je de verhoudingen van de macronutriënten (koolhydraten, eiwitten en vetten) kan wijzigen om zo minder van koolhydraten binnen te krijgen. Dit word vervangen door wat meer eiwitten en vetten.

De is hoe de “jager-verzamelaars” vroeger aten, en heeft volgens drs. Oscar Helm een veel betere verhouding van macronutriënten. Het resulteert in afname van gewicht en het geeft ook een gezonder lichaam.

Wat jij krijgt als je de Afslankreceptenbijbel koopt

Laten we de inhoud van de Afslankreceptenbijbel beter bekijken. Het moment dat jij besluit om de Afslankreceptenbijbel te kopen, zal je nog steeds niet een heel duidelijk idee hebben wat je nu precies krijgt. Tot enkele jaren geleden was dit boek uitsluitend digitaal beschikbaar. Tegenwoordig is dit boek ook fysiek te koop. Bij de aanschaf van de fysieke variant stuur Oscar Helm je automatisch de digitale versie toe. Handig als je onderweg bent en alvast wilt weten wat er vanavond op het menu staat.

Of je nu kiest voor alleen de digitale versie of de digitale en fysieke versie van de bijbel je krijgt er de volgende bonussen bij:

 • Dag en weekmenu’s + boodschappentips
 • 10 Gezonde toetjes
 • 84 gezonde tussendoortjes
 • 13 richtlijnen voor een slank en gezond lichaam
 • Het ultieme afslank programma in de vorm van video’s

De video’s worden beschikbaar gesteld op de website happyhealty. Deze zijn de eerste 30 dagen gratis te bekijken. Daarna zal je een bedrag van €19,97 moeten betalen om gebruik te kunnen blijven maken van het videoprogramma. Ik heb hier zelf niet voor gekozen omdat ik genoeg had aan de receptenbijbel en andere bonussen.

De inhoud van de bonussen zal ik verderop in mijn review toelichten.

De inhoud van de Afslankreceptenbijbel.

De inhoud van de Afslankreceptenbijbel is opgedeeld in 7 hoofdstukken;

 • Inleiding
 • Ontbijt
 • Dranken
 • Lunch
 • Salades en Dressing
 • Avondeten
 • Lekkere trek in de avond

Ik zal per hoofdstuk wat vertellen over de inhoud hiervan.

Inleiding

Drs. Oscar Helm begint de Afslankreceptenbijbel met “vergeet alles wat je geleerd hebt over afvallen en gezond eten” waarin hij uitlegt hoe we misleid worden door de voedingsindustrie. Hierop volgend verteld hij zijn verhaal en hoe hij ertoe kwam om serieus op zijn voeding en gezondheid te gaan letten. Ook geeft hij wat meer achtergrond informatie over zichzelf.

Het volgende onderwerp is calorieën. Zijn calorieën belangrijk?  En wat zijn de 5 grootste problemen met calorieën?

 • Calorieën kunnen jou en je gezondheid misleiden
 • De ene calorie is de ander niet
 • Caloriearme producten kunnen ook dikmakend zijn
 • Het  aantal calorieën zegt niets over de opname ervan
 • Slanke mensen tellen hun calorieën niet

Afvallen in een notendop

Hier legt drs. Oscar Helm uit wat het principe is van afvallen en hoe je dat het snelste kan doen. Opvallend vond ik om te leren dat beweging voor slechts 20% en voeding voor 80% verantwoordelijk is voor het afvallen! Dit en meer word duidelijk uiteengezet in de 4 onderwerpen; voeding, beweging, stress-management en mentaliteit/mindset.

HappyHealthy Afslank stoplicht

De titel geeft al een beetje aan waar het hier over gaat. Zelf vind ik het een beetje kinderlijk gebracht maar het is een GROEN LICHT voor wat je mag eten, en een ROOD LICHT voor wat je niet of zo min mogelijk mag eten. Na een korte uitleg over macronutriënten en de verhouding ervan volgt een overzicht van de producten die goed en slecht voor je zijn.

13 Principes voor een slank en gezond lichaam (Bonus 4)

Ze lijken in eerste instantie logisch en vanzelfsprekend maar heb gemerkt dat het toch lastiger is dan het lijkt om je hier consequent aan te houden. Maar ik heb ze inmiddels volledig toegepast in mijn dagelijkse leven. Ben niet alleen afgevallen maar heb ook zeker meer energie! (opgewekter en positiever)

 1. Eet 25% onder je calorieverbruik
 2. Eet zoveel mogelijk groente en fruit
 3. Eet voldoende eiwitten en gezonde vetten
 4. Eet rustig, bewust en geniet
 5. Eet zo onbewerkt en puur mogelijk
 6. Vermijd toegevoegde suikers en bewerkte koolhydraten
 7. Drink voldoende water
 8. Eet meer zee-producten
 9. Eet drie hoofdmaaltijden per dag (of zelfs twee)
 10. Eet minimaal 50 verschillende producten per maand
 11. Richt je op gewoonte , niet op diëten
 12. Beweeg / sport minimaal 30 minuten per dag
 13. Zorg voor voldoende ontspanning

Oplossingen voor allergieën

Ook mensen met een allergie kunnen prima gebruik maken van de Afslankreceptenbijbel. Zo zijn er goede vervangende producten te gebruiken. Het wordt sowieso aangeraden om eerst contact op te nemen met je huisarts als je het vermoeden hebt dat je een voedselallergie hebt.

Voor vegetariërs is de receptenbijbel ook zeker geschikt. Er zijn meer dan 70 gerechten die al geheel vegetarisch zijn.

Naast een lijst met vervangende producten voor de allergieproducten staat er ook een lijst met oplossingen en vervangers voor vegetariërs. Voor veganisten staan er ook oplossingen om toch tot een gezonde en lekker maaltijd te komen.

Zelf vind ik dit een groot pluspunt van de Afslankreceptenbijbel. Er word goed rekening gehouden met mensen die niet alles willen of kunnen eten.

Weekmenu’s en Boodschappen tips (Bonus 2)

Afbeelding

Ideaal zijn de weekmenu’s welke voor 6 weken precies aangeven wat je op de dag zal gaan eten. Hierbij staan uiteraard de totale hoeveelheid calorieën aangegeven zodat je weet hoeveel calorieën je nog mag innemen die dag. Dit kan je zelf bepalen door bijvoorbeeld iets te kiezen uit de “84 gezonde tussendoortjes”.

Op die manier is het heel eenvoudig gemaakt om je dagelijkse inname van calorieën bij te houden. Naast de heerlijke recepten kan je toch 1 keer in de week je favoriete maaltijd maken. Dit is namelijk dan je vrije avond.

Vaak kies ik dan toch voor een gerecht uit de recepten bijbel omdat ze gewoon heerlijk smaken!

Ontbijt

Als je van havermout houdt kan je je geluk niet op. Een goed aantal ontbijt gerechten zijn hierop gebaseerd. Voor mij geen favoriet maar gelukkig zijn er ook nog andere lekkere ontbijt gerechten waaruit gekozen kan worden. Zo kan ik erg genieten van de ei met zalm, avocado en tomaat, en fruitbowl uit de oven!

Dranken

De dranken die in de Afslankreceptenbijbel staan zijn overwegend smoothies een milkshake en thee. Ondanks dat het er niet heel heel zijn smaken ze allemaal zeker goed.

Lunch

De 24 lunch gerechten zijn zeer gevarieerd en merendeel eenvoudig te bereiden. Zo zijn er gerechten als soep, zoete aardappels maar ook wraps.

Salades en Dressings

Heerlijk voor tijdens de warme dagen vind ik de zalmsalade met spinazie. Dit is een van de 19 salades die staan in de Afslankreceptenbijbel. Ook hier heeft drs Oscar Helm een grote variatie gemaakt aan salades zoals de avocado met mango, tonijn salade met champignons en quinoa salade met gerookte kip.

De salades zijn extra lekker met een van de 6 dressings die je erbij kunt maken.

Avondeten

Afbeelding recepten bijbel recept

De gerechten voor het avondeten zijn verdeelt in Koolhydraatarme en koolhydraatrijke gerechten. Deze zijn dan weer onderverdeeld in vlees, vis en vegetarische gerechten. Het grote aanbod van verschillende recepten zorgt er voor dat je niet uitgekeken raakt op het eten. De gemiddelde bereidingstijd van de recepten ligt op een half uurtje wat ik toch ook wel prettig vind.

Enkele voorbeelden van de gerechten zijn:

 • Gevulde aubergine met kip
 • Tonijnfilet met gestoomde groenten
 • Vegetarische hamburger met asperges
 • Rucolapizza met garnalen

Lekkere trek in de avond

Om niet s´avonds te gaan snaaien maak ik regelmatig iets van de gerechten die hierbij staan. Ook weer super simpel gemaakt en heerlijk. Je hebt de keuze uit een aantal soepen en diverse kleine gerechten. Zoals de Fudge met kaneel, honing en cranberry. En de Chocolate chip cookies.

Bonussen bij aankoop van de Afslankreceptenbijbel

Bonus 1: Weekmenu´s en boodschappentips

Ik had al wat geschreven over deze eerste bonus die je krijgt bij de aanschaf van de Afslankreceptenbijbel. Deze weekmenu´s en boodschappentips vind je zowel in het fysieke boek als in de digitale versie.

Bonus 2: 10 Gezonde toetjes

Wat drs. Oscar Helm aangeeft is dat normale toetjes vaak erg zoet en ongezond zijn. Toch kan je wat zoets en lekkers eten wat niet direct ongezond voor je is. Deze toetjes bevatten namelijk geen slechte suikers maar zijn gebaseerd op natuurlijke fruitsuikers en honing.

En dit zijn 10 heerlijke én gezonde toetjes als bonus. Ik kan alleen maar zeggen dat het simpelweg genieten is!

Deze bonus is alleen digitaal beschikbaar.

Bonus 3: 84 Gezonde tussendoortjes.

Dit is een waardevolle en uitgebreide bonus. Hier vind je ook weer goede informatie zoals over hoe je kan afvallen door simpelweg je eetmomenten aan te passen. Je lichaam krijgt meer rustmomenten en gaat hierdoor eerder vet verbranden. Ook krijg je wat meer informatie over wat vasten met je lichaam doet en het begrip “intermitterend vasten”.

Grappig is dat er ook 10 dikmakende snacks in opgenomen zijn! De hoofdstukken op een rijtje:

 • Gezonde tussendoortjes
 • 10 onverwachte en fatale dikmakende snacks
 • Gezonde tussendoortjes recepten.

Deze bonus is alleen digitaal en staat niet in het boek.

Bonus 4: 13 Principes voor een slank en gezond lichaam

Ook deze bonus van 13 principes had ik al beschreven eerder in deze review. Het zijn niet zomaar wat richtlijnen maar deze worden goed en wetenschappelijk onderbouwd. Drs. Oscar Helm heeft met deze principes vind ik echt de kernwaardes te pakken om een gezond en vitaal leven te leiden. Neem de tijd om deze goed door te lezen en toe te passen in je leven en je zal versteld staan van de snelle vooruitgang van je lichaam en geest.

Bonus 5: Het ultieme afslankprogramma in de vorm van video’s

Op de website happyhealthy kan je inloggen met de gegevens die je ontvangen hebt in de mail. Dan kan je de eerste maand video’s bekijken van Het Ultieme Afslankprogramma door Richard Ridder.

Het begint met een introductie video over wat je allemaal gaat leren komende maanden. Daarna volgen 2 hoofd- en 2 lifestyle aanpassing video’s. Het zijn interessante video’s maar voor mij was het niet boeiend genoeg om daarmee door te gaan.

Het fysieke Afslankreceptenbijbel boek

Het fysieke exemplaar is een degelijk en mooi weergegeven boek. Het heeft een hardcover en is goed van formaat. En er staan mooie foto’s in van de recepten ter illustratie, en uiteraard de bereidingswijze. En daarom vind ik het ideaal om deze er naast te hebben tijdens het koken.

Resultaten en ervaringen van anderen

Naast mijn eigen ervaringen zal ik ook wat ervaringen van anderen geven om zo tot een compleet beeld te komen van de Afslankreceptenbijbel en bonussen. Een paar reacties van de officiële site: 

Afbeelding reacties
Afbeelding reacties

Mijn resultaten en ervaringen

Ik had je aan het begin van mijn Afslankreceptenbijbel review al beloofd om mijn eigen ervaringen met je te delen. Ik heb bijna zes maanden lang gedisciplineerd de recepten en richtlijnen van de Afslankreceptenbijbel gevolgd. In het begin kwam het afvallen langzaam op gang. Na een maand of twee merkte ik echter dat het steeds sneller ging. Misschien nog wel belangrijker: ik voelde me fitter dan ooit.

Behalve de verloren kilo’s is dit absoluut een belangrijke reden om Afslankreceptenbijbel een kans te geven. Ik weet hoeveel mensen moeite hebben met kleine activiteiten als een korte sprint of traplopen. Het genot dat je voelt als je dit zonder enige fysieke uitputting kunt doen is het allemaal al waard.

Ik nodig je graag uit om meer te weten te komen over dit boek en de veelbesproken mindset die achter dit boek schuil gaat. Op deze pagina gaat Oscar Helm dieper in op de voordelen en inhoud van de Afslankreceptenbijbel. Lees je mee?

Begin meteen met de recepten uit de afslank receptenbijbel van Drs. Oscar Helm!

Ga direct naar de geheime kortingspagina!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *