Begin thuis met Yoga en ervaar alle voordelen!

Wat is yoga en wat zijn hier de voordelen van?

Overweeg je te starten met het beoefenen van Yoga? Dan maak je een goede keuze voor jezelf. Het is namelijk niet voor niks dat Yoga al duizenden jaren wordt beoefend en er tegenwoordig miljoenen mensen bewust de voordelen van ervaren.

Er zijn enorm veel soorten Yoga die beoefend kunnen worden. De yoga die in de westerse wereld veel beoefend wordt, en het meest bekend is, is de Hatha Yoga. Met deze Yoga train je om controle te krijgen over je lichaam, de ademhaling en je gedachten en geest. Door het uitvoeren van verschillende asana’s, de houdingen in de Yoga, train je het lichaam in kracht en flexibiliteit. Door het beoefenen van de Pranayama, de ademhalingstechnieken, waardoor je een nog sterkere bewustwording creëert van je lichaam en geest. En meditatie om je geest rust en ruimte te geven.

In onze westerse wereld krijgen we vrijwel dagelijks te maken met druk en stress. Iets wat we op zich voor korte tijd wel aan kunnen, maar op de lange duur negatieve effecten zal geven in ons leven. Denk maar eens aan slecht slapen, of elke dag moe wakker worden s’ochtends. Minder eetlust, futloos of prikkelbaar. Meer dan 75% van de huisarts bezoeken is gerelateerd aan stress! Eigenlijk te bizar voor woorden, maar helaas wel waar..

Om je leven krachtig en gezond te houden, fysiek en mentaal, is Yoga een fantastisch middel! De voordelen op een rijtje:

 • Meer balans en minder last van stress
 • Gezonder en gelukkiger gevoel
 • Slaap beter en meer energie
 • Fitter en geestelijk scherper
 • Lekkerder in je vel
 • Pijntjes verminderen of trekken geheel weg

Om te beginnen met Yoga is het belangrijk er zonder vooroordelen in te stappen. Yoga is wel een eeuwenoude filosofie maar absoluut niet zweverig. Blijf open-minded en geef jezelf de tijd om het te leren. De houdingen die je gaat beoefenen zijn veelal nieuw voor je lichaam dus wees niet direct te kritisch, en opgeven omdat het even niet lukt is niet de juiste mindset, iedereen is een keer bij nul begonnen.

“allow yourself to be a beginner, no one starts off being excellent!”

Ook geeft meditatie vaak het idee van een zweverige bezigheid. Ook dit is niet het geval, het is in plaats van je focus naar buiten te richten, deze nu naar binnen te richten. Met het toepassen van deze techniek geef je jezelf positieve aandacht en verhoog je je energie in lichaam en geest.

 • Pak het liefst een vast tijdstip voor de yoga oefeningen. In de ochtend voordat je dag begint heeft een positief effect op de rest van je dag!
 • Beoefen Yoga dagelijks om echt goede resultaten te behalen.
 • Daag jezelf uit door uit door buiten je comfort zone te stappen, maar behoed jezelf voor blessures.

Yoga thuis beoefenen

Thuis yoga beoefenen heeft meerdere voordelen, zo kan je bijvoorbeeld je eigen tijdstip en je eigen oefeningen uitkiezen. En je hoeft er de deur niet voor uit. Je hoeft ook geen groepslessen te volgen, waarbij het tempo of niveau misschien niet bij jou past. Je kan het allemaal op je eigen tempo beoefenen, geheel op eigen wijze.

Toch zijn er ook wat nadelen uiteraard;

 • Je moet de discipline hebben om er mee bezig te blijven. Het is heel makkelijk om een keertje over te slaan en op de bank te blijven zitten.. En daarna wordt het steeds makkelijker om een excuus te vinden om het niet te doen!
 • Je weet niet 100% zeker of je de oefeningen correct uitvoert, je hebt geen leraar die je kan corrigeren.

Als je interesse hebt in het leggen van een goede basis in Yoga, en je wilt dat het liefst thuis uitvoeren is er een goede online cursus die je kan volgen. Deze cursus is opgezet door Happy with Yoga.

Yoga Stap voor Stap

Yoga Stap voor Stap is een online cursus speciaal ontwikkeld voor mensen die graag thuis willen starten met het beoefenen van yoga. Een cursus die al door 3000 yogi’s is gevolgd en waar enorm veel positieve reacties op gegeven zijn.

In deze cursus krijg je 9 video’s van ongeveer een uur waarin de belangrijkste yogahoudingen exact worden uitgelegd. Na elke yogales wordt er gemediteerd om rust en ruimte te creëren in je geest. Aan deze cursus zijn ook waardevolle bonus video’s en e-book toegevoegd van de 25 belangrijkste Yoga houdingen. Je legt met het beoefenen van deze eeuwenoude techniek een goede basis voor kracht, balans en stressbestendigheid in je leven.

Ben je benieuwd naar deze online cursus, lees dan mijn uitgebreide review over Yoga Stap voor Stap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *