Bitcoins en Cryptocurrency, wat moet je erover weten!

Beginnen met het handelen van cryptocurrency: wat moet je precies weten?

De handel in cryptocurrency wordt door sommigen gezien als een waar mijnenveld. Als je niet weet wat je aan het doen bent, kan het je duur komen te staan. Het is geen geheim dat dit tot op zekere hoogte waar is. Zonder enige voorkennis cryptocurrency verhandelen is geen verstandig plan. Als jij wilt instappen in cryptocurrency zijn er daarom bepaalde zaken waar je van op de hoogte moet zijn.

Op deze pagina introduceren wij je tot het handelen in cryptocurrency en bespreken we mogelijke valkuilen. Ook adviseren we je welke cursus jou kan helpen om de wereld van cryptovaluta effectief te betreden.

Niets is zo belangrijk als het beheren van je budget

Iedereen die met voldoende verstand in cryptocurrency handelt, doet dit met een vermogen dat gereserveerd is. Dat betekent dat er bijvoorbeeld een deel van het spaargeld is genomen en dat daarmee het handelen in cryptocurrency is begonnen. Hoeveel jij hiervoor reserveert, hangt af van jouw vermogen en of je het geld zou kunnen missen.

Omdat de meesten het traden in cryptocurrency zien als een risicovolle investering, wordt meestal gekozen maximaal 10 procent van het vermogen in de cryptohandel te stoppen. Meer dan dit wordt als onverstandig gezien. Deze tien procent kan jij vervolgens gebruiken om slim in bepaalde cryptovaluta te investeren.

Tijdens het handelen adviseren wij je altijd aan dit gereserveerde deel vast te houden. Dit stelt jou in staat om niet meer risico te lopen dan je lief is. Je moet dan ook ook met meer geld in cryptocurrency handelen dan dat je kunt missen.

Kijk uit voor de ‘wijsheden’ van ‘experts’

Soms nog wel gevaarlijker dan buiten je budget gaan is het aannemen van advies van zogeheten experts. Nu ben ik natuurlijk de zoveelste expert die je advies aan het geven is over cryptocurrency. Je hoeft het niet aan te nemen, maar het enige wat ik wil is jou helpen het instappen in cryptocurrency zo veilig mogelijk te maken.

Als je straks eenmaal actief bent met de handel in crypto ontdek je dat er heel veel websites en blogs zijn die zich exclusief met cryptocurrency bezighouden. Op deze blogs adviseren ze het liefst specifieke coins met hun eigen wijsheden. Dat klinkt heel aantrekkelijk. Want een cryptomunt die door een expert wordt geadviseerd moet wel goed zijn, toch?

Jammer genoeg zit het in de praktijk vaak anders. De enige manier om te ontdekken of het fundament van een cryptoproject sterk is, is door zelf onderzoek te doen. Als de use-case van de cryptomunt sterk genoeg is, kan je vervolgens kiezen om hier in te investeren.

Begin rustig met het handelen in crypto

Handelen in cryptocurrency kan snel gaan. Snelle jongens kunnen vaak binnen een minuut wel tientallen keren munten kopen en verkopen. Sommigen werken zelfs uitsluitend met bots, wat het tempo van cryptocurrency handel nog verder heeft opgevoerd.

Voor jou is het belangrijk om straks rustig te beginnen. Het bijgehouden van het ongenadig hoge tempo is zeer onverstandig en kan je duur komen te staan. Door met een klein bedrag eerst wegwijs te worden met de verschillende munten en mogelijkheden, kan jij ontdekken hoe alles werkt. Dit geeft jou vervolgens de kans om steeds wat meer munten te traden.

Verdiep je in iedere trade

In navolging op de vorige tip is het interessant om te weten hoe experts aan het werk gaan. Je zou namelijk bijna denken dat zij ook op het tempo werken waar de bots mee werken. Niets is minder waar. Ervaren traders kiezen er namelijk altijd voor om uitsluitend te handelen in coins waar zij vertrouwen in hebben. Dat betekent dat er grondig onderzoek is gedaan naar de desbetreffende munt en de onderliggende waarde.

Als jij net zo verstandig wilt handelen als deze experts in cryptocurrency, wordt van jou verwacht dat jij net zo grondig onderzoek doet. Maar hoe kan jij dit leren?

Gelukkig zijn er op internet duizenden informatieve artikelen die je van alles leren over hoe de blockchain werkt en wat je precies moet doen om een white paper, ook wel de documentatie van een coin genoemd, te beoordelen.

Pak je winst

Veel Nederlanders zijn in de grote Cryptocrash van januari 2018 een groot deel van de waarde van hun portfolio verloren. Dit had anders kunnen zijn als ze gewoon wat meer van hun winst hadden gepakt. Velen wilden echter tot het gaatje gaan en hebben daardoor weinig overgehouden aan hun initiële investering.

Dat kan beter. En dat weet jij ook. Als jij namelijk wilt voorkomen dat jij hetzelfde pad gaat bewandelen is het verstandig zo nu en dan je winst te pakken. Sta je op winst? Dan is het helemaal geen gek idee om wat geld uit te cashen. Hierdoor kan je uiteindelijk op een punt komen waarbij je uitsluitend winst in je account hebt zitten. Die investering staat dan alweer ruim en breed op je eigen bankrekening.

Volg een betrouwbare cryptocurrency cursus

Afbeelding Crypto Masterclass

Al met al adviseren wij je alsnog een goede cryptocurrency cursus te zoeken die je alles uitlegt over het handelen in cryptocurrency. Deze wereld is zeer snel en reactief, waardoor je goed moet begrijpen wat je wel en juist niet moet doen.

Door hier een duidelijke structuur in te krijgen voorkom je veel fouten die anderen eerder hebben gemaakt. Dit geeft jou de basis om op termijn rendabeler te handelen. Zonder een goede structuur kan je met een paar slechte trades rode cijfers schrijven. En dat wil je natuurlijk koste wat kost voorkomen.

Een van de best gerecenseerde cryptocurrency cursussen van dit moment is de Cryptocurrency Masterclass van AllesoverCrypto. Deze cursus wordt als zeer compleet en gebruiksvriendelijk ervaren. Er zijn online diverse succesverhalen te vinden van gebruikers die met deze cursus mooie resultaten hebben kunnen behalen. Meer weten? Lees alles over mijn ervaringen met de Cryptocurrency Masterclass in mijn uitgebreide review.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *