Border Collie Geheimen Review Henk Bakker

Gemiddelde leestijd: 25 minuten
cover e-book

Wellicht ben je sinds kort de trotse eigenaar van een Bordercollie en daarom opzoek gegaan naar een handboek over dit hondenras. Dan kom je al gauw uit bij het handboek van Henk Bakker op zijn website bordercolliegeheimen.

En voor meer informatie over dit product en de schrijver Henk Bakker ben je bij reviewinfo weer aan het juiste adres! Want in deze uitgebreide review laat ik alles zien over de inhoud van het handboek, de inhoud van de bonusboeken en geef ik wat meer achtergrondinformatie over de auteur. En natuurlijk zal ik mijn mening geven over de kwaliteit en de prijs van het product. 

Dus heb je nog enige twijfels of Border Collie Geheimen een goed product is om aan te schaffen?

Lees dan mijn uitgebreide review hieronder verder en bepaal of Border Collie Geheimen het juiste product is voor jou!

Bordercolliegeheimen.nl

Bordercolliegeheimen.nl is de website waar je terecht komt als je meer informatie zoekt over deze enthousiaste en actieve honden. Op de blogpagina van deze site vind je maar liefst 14 pagina’s met artikelen over de Bordercollie, wat echt een enorme hoeveelheid goede informatie biedt die je kosteloos kan lezen. 

Of je wat zoekt over Bordercollie pups, training of verzorging eigenlijk over ieder onderwerp is er wel een artikel te vinden. En al deze informatie geeft al een goede kijk op het handboek, want deze is namelijk zeer uitgebreid en volledig. Maar daarover straks meer..

Verder op de website staan ook klantervaringen van mensen die hun mening geven over de nieuwsbrieven en het Bordercollie Geheimen handboek. Als je deze reacties leest dan kan je eigenlijk maar een conclusie trekken en dat is dat de meeste mensen vrij positief zijn over het handboek voor de Bordercollie.

Wat wordt er beloofd met het Bordercollie handboek?

Op de verkooppagina van Border Collie geheimen staan een aantal beweringen. Henk schrijft namelijk over een aantal hoofdpunten die je kunt bereiken met je Bordercollie als je zijn handboek aanschaft:

 • Ontdek de juiste stappen voor het kopen van een Bordercollie
 • Je wilt de juiste informatie om op een verantwoorde manier voor je Bordercollie te zorgen
 • Ontdek de werkelijke reden achter probleemgedrag van je Bordercollie
 • Leer zijn positieve trainingsmethodes
 • Opzoek naar een betere opvoedmethode voor je Bordercollie

Wij hebben specifiek gekeken of deze beweringen kloppen met de inhoud van Border Collie Geheimen of je daadwerkelijk een product aanschaft wat aan deze beweringen voldoet!

Wie is Henk Bakker?

Man

Henk Bakker is een ware Bordercollie specialist. Het begon voor Henk allemaal bij zijn eerste Bordercollie die hij had aangeschaft maar waarmee hij toch behoorlijk wat problemen had met het correct opvoeden. Hij schrijft dat hij het maar niet voor elkaar kreeg om zijn hond goed te laten luisteren. Veel van de informatie die hij las was te algemeen en niet toepasbaar op zijn Bordercollie. Het werd op een gegeven moment zelfs frustrerend!

Maar Henk wilde niet opgeven en ging verder met het bestuderen van specifieke Bordercollie boeken. En kwam na verloop van tijd tot veel nieuwe inzichten over dit hondenras.

De kennis en kunde die Henk in alle jaren had opgebouwd heeft hij opgeschreven en dat is uiteindelijk de basis geworden van dit handboek. Tot zover over Henk Bakker.

Blue Sky Marketing

Maar als je wat verder gaat kijken kom je toch wel wat merkwaardigs tegen. Border Collie Geheimen word uitgegeven door Blue Sky Marketing, en dit bedrijf geeft meerdere honden handboeken uit, zoals Labradoodle Geheimen van Piet de Jong en Het complete handboek voor de Franse Bulldog van Piet de Wit. Tot zover niks aan de hand, maar wat opvalt is: In deze andere handboeken word nagenoeg hetzelfde verhaal verteld door de auteur.

Een eerste hondje, veel problemen met de opvoeding, geen goede informatie kunnen krijgen. Gaan verdiepen in het ras en de eigenschappen, andere mensen willen helpen met alle opgedane kennis en kunde door middel van een handboek.

Dus dat gedeelte klopt niet, het is in feite een leuk verhaal maar dat is het dan ook. Er zit ook maar slechts een man achter het bedrijfje Blue Sky Marketing! Dan vraag je jezelf wel even af of er nog meer zaken niet kloppen toch?

Maar goed, ga je dan weer puur kijken naar de inhoud van het handboek van de Bordercollie inclusief alle bonus e-books dan kom ik zelf wel tot de conclusie dat de geleverde kennis van goede waarde is. En dat deze handboeken niet zomaar lukraak wat informatie geven.

Mijn conclusie:

Het is in mijn ogen jammer dat er gebruik word gemaakt van een fictief persoon met een mooi verhaal. Want dat is simpelweg niet nodig. Ga je kijken naar het e-book inclusief bonussen dan krijg je namelijk gewoon een waardevol product, en dat is waar het om gaat. Een goed product waar je wat aan hebt!

Bordercollie in het water
– De Bordercollie –

Border Collie Geheimen inhoud

Voor een bedrag van 37 euro ben je direct in het bezit van Border Collie geheimen en krijg je een handboek van 179 pagina’s verdeeld over 13 hoofdstukken. Na een voorwoord van Henk Bakker begint het eigenlijke handboek.

Hoofdstuk 1: De geschiedenis van de Bordercollie

Een leuk en uitgebreid hoofdstuk over de geschiedenis van de Bordercollie, hoewel de meningen verdeeld zijn over de exacte herkomst van het ras en zijn naam, krijg je toch wat meer een beeld over hoe dit ras tot stand is gekomen. Pas in 1976 is de Border Collie officieel een rashond geworden en zijn er richtlijnen opgesteld voor de rasstandaard. Aan deze richtlijnen moet worden voldaan als je van plan bent te fokken met rashonden.

Hoofdstuk 2: De Bordercollie, een hond voor jou?

Elk hondenras heeft natuurlijk ook zo zijn eigen karaktereigenschappen, en het is aan te raden om eerst goed te bedenken of een bepaald type ras wel bij jou past. Ik vind het een goede zaak om dit ook in een handboek te vermelden om zo de mensen die opzoek zijn naar een hond goed te informeren over de karaktereigenschappen die ze bezitten. Er is niks vervelender als dat een hond weg moet omdat deze toch niet past in het plaatje van het gezin of baasje.

 • Naast de eigenschappen van de Bordercollie vermeld Henk ook de eigenschappen van een ideale Bordercollie eigenaar.

Hoofdstuk 3: Het uiterlijk van de Bordercollie

Deze eigenschappen worden dus beschreven in de FCI rasstandaard. Deze standaard staat volledig beschreven in dit hoofdstuk en geeft dus een exact beeld van hoe de Bordercollie er uit moet zien volgens de officiële standaard.

 • Het karakter
 • Algemene verschijning
 • Specifieke lichaamskenmerken
 • Kleur
 • Grote/gewicht
 • Fouten

Hoofdstuk 4: De aanschaf

Is je keus gevallen op de Bordercollie dan zijn er nog tal van vragen die je voor jezelf kunt beantwoorden voordat je daadwerkelijk over kan gaan op de aanschaf van de hond. Wil je liever een pup of toch een volwassen hond? Wordt het een reu of toch een teef? En waar kan je het beste terecht voor een goede fokker?

In dit hoofdstuk wordt je meegenomen door al deze vragen en krijg je een uitgebreid overzicht van de keuzes die je kan maken. Met alle voor en tegens afgewogen kan je een actieplan maken en overgaan tot de aanschaf.

 • Goed informatief hoofdstuk voor mensen die deze stappen nog moeten maken.

Hoofdstuk 5: Voorbereidingen treffen

Waar moet je op letten voordat je pup zijn nieuwe woning betrekt? In dit hoofdstuk staat alles beschreven. Het zijn vooral de kleine dingetjes waar je op moet letten zoals het opbergen van spullen die niet ten prooi mogen vallen aan zijn scherpe tandjes. Ruimtes dichthouden waar hij niet mag komen en rekening houden met elektriciteitskabels en andere snoeren.

Verder geeft Henk een lijstje met benodigdheden die handig zijn om van te voren in huis te hebben voordat je pup daadwerkelijk komt, zoals een voer en waterbak, halsband en hondenmand.

Hoofdstuk 6: Een nieuw thuis

Het is voor de pup een groot en spannend moment als hij zijn nest verlaat. Van de autorit tot aan het ontdekken van zijn nieuwe huis, alles is nieuw en onbekend. Houdt daar rekening mee. Bedenk ook goed wat de huisregels zullen zijn waar je pup zich aan moet houden. En zorg ervoor dat iedereen van het gezin deze regels toepast, anders geeft dat alleen maar onduidelijkheid.

Je leest in dit hoofdstuk alles waar je rekening mee moet houden tijdens de eerste dagen in zijn nieuwe thuisomgeving. Waardevolle tips en informatie!

Hoofdstuk 7: Zindelijkheidstraining

Zindelijkheidstraining kost je wat tijd en energie maar is noodzakelijk als je een pup in huis neemt. Met een beetje geluk heeft de fokker je puppy al krantzindelijk gemaakt en heb je daarmee al een voorsprongetje. Wees daarnaast consequent en maak er een vast ritueel van om bepaalde tijden naar buiten te gaan voor zijn behoefte. Zo leert hij het snelste wat de bedoeling is.

Een uitgebreide uitleg over hoe je op een snelle en effectieve wijze je pup zindelijk krijgt. Aan het eind van dit hoofdstuk ook weer een actieplan met punten waarin duidelijk vermeld staat wat voor stappen je moet ondernemen.

“Word nooit boos, want je pup zal je niet begrijpen. Neem je voor ongelukjes in het vervolg te voorkomen door eerder met hem naar buiten te gaan.”

Hoofdstuk 8: Opvoeding en training

24 Pagina’s waarin je alle aspecten leert om je Bordercollie tot een gehoorzame en lieve hond te trainen. Maar zoals bij elke hond het geval is zal jij jezelf eerst moeten presenteren als roedelleider. Dit is noodzakelijk om een volgzame en trouwe viervoeter te krijgen. Het hoofdstuk is als volgt opgebouwd:

Straffen, belonen en leiderschap tonen

 • Hoe denkt een hond?
 • De roedel
 • De roedelleider
 • Je Bordercollie corrigeren
 • Tips voor goed leiderschap

Het aanleren van basiscommando’s

 • Puppy cursus
 • Tips voor een succesvolle training
 • Basiscommando’s
 • Ongewenst gedrag voorkomen en afleren
 • Trekken aan de lijn
 • Op de bank springen
 • Bedelen aan tafel
 • Opspringen tegen mensen
 • Uitvallen naar andere honden
 • Overmatig blaffen
 • Speels bijten en ‘nippen’
 • Drijfgedrag

Hoofdstuk 9: Aan de slag met je Bordercollie

Deze honden lijken wel haast onvermoeibaar. Ze beschikken over een topconditie en ook metaal houden ze van een uitdaging. Met een Bordercollie in huis kan je dus flink aan de slag! Wil je graag actief aan de gang met je trouwe viervoeter in bijvoorbeeld de hondensport? Dan is de Bordercollie bij uitstek de beste hond om te kiezen. Zorg er wel voor dat je eerst de basis gehoorzaamheidstraining gevolgd heb met je Bordercollie voordat je hier mee verder gaat.

Je vind hier een leuke lijst met sporten waar je samen met je Bordercollie mee kan beginnen. Hierbij moet je denken aan Flyball, Agility en Dog frisbee.

Hoofdstuk 10: Uiterlijke verzorging

Een belangrijk aspect van de verzorging van je hond is de uiterlijke verzorging. Je houd niet alleen de vacht van je Bordercollie netjes en verzorgd, het is ook belangrijk om regelmatig te controleren op teken en vlooien. Het is ook prima om je Bordercollie een keer lekker te wassen of hem in bad te doen. Was hem dan niet te vaak met shampoo anders verliest hij het beschermende vetlaagje in zijn vacht.

Verder krijg je ook wat meer uitleg over de verzorging van de oren, ogen, tanden en nagels. Ook dit hoofdstuk word weer afgesloten met een actieplan waarmee je duidelijke stappen hebt voor de verzorging van je Bordercollie.

Hoofdstuk 11: Voeding

“Je bent wat je eet” geldt net zoveel voor honden als voor mensen. In dit hoofdstuk van 13 pagina’s geeft Henk goede informatie over de verschillende soorten voer wat er op de markt verkrijgbaar is. Wat voor vitaminen en mineralen er belangrijk zijn voor je Bordercollie, en dat je hem af en toe best een traktatie mag geven.

 • Een goed en uitgebreid hoofdstuk over voeding, voedingsstoffen en het op een gezond gewicht houden van jouw Bordercollie.

Hoofdstuk 12: Gezondheid

Normaal gesproken is de Bordercollie een gezonde en actieve hond. Maar helaas kan het gebeuren, net als bij andere hondenrassen, dat je Bordercollie ziek wordt. Misschien heeft hij een keertje wat slechts gegeten en knapt hij weer gauw op, maar er kan ook wat ernstigs aan de hand zijn. Dit kunnen bijvoorbeeld erfelijke aandoeningen zijn of andere serieuze gezondheidsklachten.

In dit hoofstuk wordt aan beide onderwerpen ruim aandacht geschonken met een uitleg van de meest voorkomende aandoeningen, en daarbij ook de eventuele oplossing voor het probleem.

In het actieplan staan ook weer goede tips en adviezen met betrekking tot de gezondheid van je Bordercollie.

Hoofdstuk 13: De oudere Bordercollie

Een Bordercollie kan een leeftijd van wel 15 of 16 jaar bereiken. Dat is natuurlijk fantastisch, maar zijn behoeften, gedrag en temperament zullen in de loop der jaren wel veranderen. Evenals het krijgen van ouderdomskwaaltjes. Dit is een proces wat hoort bij het ouder worden, maar het is de verantwoordelijkheid van het baasje om de juiste zorg en aandacht te bieden die hij nodig heeft. Dit staat van A tot Z beschreven in dit hoofdstuk.

Veelgestelde vragen

Zoals de titel al doet vermoeden vind je in dit hoofdstuk veel gestelde vragen over de Bordercollie. Dit zijn er 11 in totaal en Henk geeft hierop zijn antwoorden. Het zijn vragen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Wel een waardevolle toevoeging.

Nawoord Henk Bakker

Krijg je ook bonussen?

Dat krijg je zeker! Maar liefst 5 bonus e-books krijg je er bij geleverd als je Border Collie geheimen besluit aan te schaffen:

cover e-books
– Bonus e-books –

Bonus 1: Baas over je eigen Border Collie

Een waardevol bonus e-book van 36 pagina’s en 20 hoofdstukken. Hierin krijg je geleerd waarom je de roedelleider moet zijn en hoe je dit precies voor elkaar krijgt. Doe je dit niet dan kan jouw Bordercollie probleemgedrag gaan vertonen omdat hij zelf deze rol wil gaan vervullen.

Bonus 2: Succesvolle tips voor de verzorging en training van je puppy

Heb je het voornemen om een Bordercollie puppy aan t schaffen? Dan is dit e-book zeker een aanrader om een keer door te lezen. In dit 18 pagina tellende e-book krijg je namelijk alle informatie die je moet weten om goede keuzes te kunnen maken voor de aanschaf, de verzorging en basistraining van je puppy.

Bonus 3: Honden Training Geheimen

Dit boek is ervoor bedoeld om je hond beter te leren begrijpen. En daarmee zal de training van je hond ook beter verlopen. Ook krijg je uitleg over trainingstechnieken die werken en technieken die juist niet werken. Met die kennis kan je dan een simpel maar effectief stappenplan maken voor de training van jouw Bordercollie.

Bonus 4: Je Border Collie laten komen op commando.

Je krijg in dit boek acht stappen waarmee je je Bordercollie leert komen om op commando:

 1. Manier van denken
 2. Aandacht
 3. Het juiste aanbod
 4. De methode voor succes
 5. Het begrijpen van de stappenbenadering
 6. Gebruik een aantrekkelijke beloning
 7. Vermijd onbedoelde straf
 8. De mobieltjestechniek

Bonus 5: 101 Manieren om snel het gedrag van je hond te verbeteren

Deze 101 manieren zijn verdeeld in 5 aparte hoofdstukken. Deel 1 heeft 6 punten en gaan over het beïnvloeden van het gedrag van je Bordercollie.

Deel 2 gaat over oefeningen, 15 manieren om actief bezig te zijn en tegelijkertijd te werken aan het verbeteren van zijn gedrag.

Deel 3 gaat over structuur en leiderschap. Een belangrijk hoofdstuk om probleemgedrag bij je hond te voorkomen!

Deel 4: Gezondheid en voeding, waardevolle tips en adviezen voor het kiezen van de beste voeding en het in goede gezondheid houden van je Bordercollie.

Deel 5: Probleemgedrag. Dit deel bespreekt het probleemgedrag van opspringen, zindelijkheid, komen als je hem roept en kauwen.

“Uit een onderzoek onder Bordercollie eigenaren is gebleken dat op de vraag wat de grootste problemen zijn, die zij ervaren met hun Border Collies, ze antwoordden: Opspringen, zindelijk maken, hond komt niet als ik hem roep en kauwen.”

Wat ook een leuke bonus bij de aankoop van Border Collie Geheimen is; als je dit handboek koopt dat je levenslange updates zal ontvangen! Deze worden automatisch naar je toegestuurd, ideaal!

Krijg je wat er word belooft?

Als ik de vijf punten naast de inhoud van het e-book Border Collie Geheimen en de bonus e-books leg dan kan ik tot maar een conclusie komen. En dat is dat alle punten ruimschoots aan bod komen! Er word dus zeker voldaan aan de beweringen die er op de website gesteld zijn!

Wat anderen vinden van Border Collie Geheimen

Het is natuurlijk ook altijd interessant om even te kijken wat anderen van het complete handboek voor de Bordercollie vinden. Dit heb ik uitgezocht en zag overwegend positieve reacties op zowel Border Collie Geheimen als op de gratis nieuwsbrieven waarvoor je je kan aanmelden op de website bordercolliegeheimen.nl. Enkele reacties op het handboek:

Boek was reeds heel interessant en wij hebben er heel veel aan voor de opvoeding van onze puppy. We zijn in volle socialiseringsfase dus heel waardevol. Ook de newsletters vind ik heel waardevol.

Benedikte Verdegem

Veel uit het boek kunnen halen voor de opvoeding van ons 4 hondjes. Raad iedereen het boek aan.

Reinhilda Oeyen

Veel van opgestoken, de moeite om de boeken in huis te halen. De tips via email zijn ook welgekomen.

Patrick Verstraeten

Mijn conclusie over Border Collie Geheimen

 • Enorm uitgebreid handboek.
 • Waardevolle bonus e-books
 • Levenslange updates van nieuw materiaal
 • Goede prijs kwaliteitsverhouding
 • 60 dagen niet goed geld terug garantie
 • Gebruik maken van een fictief persoon
Border Collie Geheimen, alles wat je moet weten over de Bordercollie
Border Collie Geheimen, alles wat je moet weten over de Bordercollie

Beoordeling door Menno,

01 nov 2020
5

Dit handboek over de Bordercollie is met recht volledig te noemen, en alle beweringen op de website komen terug in het handboek en de bonus e-books. Elke Bordecollie eigenaar zou hier een hoop goede informatie uit kunnen halen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *