Daytraden van aandelen op de Amerikaanse markt

De wereld van de aandelenbeurs is een zeer interessante wereld. Dit komt niet alleen omdat er onwijs veel geld in om gaat, maar ook omdat deze wereld zeer dynamisch te noemen is. De koersen van aandelen gaan immers de ene dag omhoog, terwijl ze dag er na weer volledig kunnen zakken. Met name door deze dynamiek is er altijd wel iets op de aandelenmarkt te beleven.

Door de fluctuaties van de aandelenkoersen is het bovendien mogelijk om (veel) geld te verdienen. Mocht je daar interesse in hebben, heb je de keus uit verschillende technieken. Zo kan je voor de lange termijn aandelen in huis halen; je doet vervolgens langere tijd niks met die aandelen. Je hoopt hierbij uiteraard op een koersstijging op de lange termijn, maar ontvangt tijdens die lange termijn ook nog dividend. Als je aandelen aanschaft, ben je immers aandeelhouder van het betreffende bedrijf.

Je kunt er echter ook voor kiezen om dagelijks op de fluctuaties van de markt in te spelen. Dat is mogelijk door aandelen te daytraden op de Amerikaanse markt. Hoe dit exact zit? En wat daytraden precies is? Daarover vind je meer informatie in dit artikel. Mocht je naar aanleiding van dit artikel interesse in daytraden hebben, vind je aan het einde van dit artikel nog een handige tip terug. Wij kunnen je namelijk één specifieke cursus met betrekking tot daytraden van het harte aanraden!

Wat is daytraden?

Daytraden is het handelen in effecten en aandelen op dagbasis. Dit betekent dat je op één dag een bepaalde hoeveelheid aandelen inkoopt, waarna je die hoeveelheid aandelen op dezelfde dag ook weer gaat verkopen. Het doel hierbij is evident; zoveel mogelijk winst behalen. Dat kan je alleen doen als je:

  • De aandelen op een zo’n laag mogelijke koers inkoopt
  • De aandelen op een zo’n hoog mogelijke koers verkoopt

Als je naar de grafiek van de koers van een aandeel kijkt, vallen enkele zaken op. Het belangrijkste kenmerk is ongetwijfeld dat de lijn van de grafiek nooit lineair of recht is. Nee, de koers van een aandeel fluctueert continue, waarbij het bij daytraden de bedoeling is dat je hier op de juiste manier op in gaat spelen.

Het daytraden vindt veelal plaats op de Amerikaanse markt. De Amerikaanse markt bevat immers de meeste aandelen en is daardoor het meest interessant. Bij daytraden heb je namelijk maar één mogelijkheid om de juiste keuze te maken; ga je voor aandeel A of ga je toch voor aandeel B?

Door het daytraden op de Amerikaanse markt, ben je wel gebonden aan vaste tijden. De Amerikaanse aandelenmarkt is namelijk daar overdag geopend; dit betekent dat je in Nederland vanaf ongeveer 15.30 uur tot 22.00 uur de tijd hebt om te handelen op de Amerikaanse aandelenmarkt.

Mocht je je met daytraden bezig willen houden, moet je dus voornamelijk tijdens deze uren actief zijn. Tijdens deze uren moet je achter jouw computer zitten, allerlei indicatoren in de gaten houden en op het juiste moment toeslaan. Het op het juiste moment toeslaan moet zowel bij het inkopen als bij het verkopen van de aandelen. Dat is immers de enige manier om echt veel geld met daytraden te verdienen.

Kan je veel geld met daytraden verdienen?

Ja, in de basis is het zeker mogelijk om geld met daytraden te verdienen. Feit is dat het beeld van daytraden ietwat geromantiseerd wordt. Tijdens het daytraden heb je namelijk te maken met allerlei verschillende algoritmes. Deze algoritmes worden door grote bedrijven ‘bestuurd’ en zijn van grote invloed op jouw prestaties.

Als daytrader moet je eigenlijk deze algoritmes zien te verslaan. De ervaring leert dat dit continue lastiger wordt, aangezien de algoritmes slimmer en slimmer worden. Bovendien werken de algoritmes nét iets sneller, aangezien een algoritme niks van doen heeft met menselijke handelingen. Als daytrader ben je uiteraard wel afhankelijk van jouw eigen handelingen.

Tevens is het een feit dat een algoritme geen emoties kent. Als jij bijvoorbeeld op een dag al twee verkeerde trades hebt gemaakt, kunnen jouw emoties de overhand gaan krijgen. In dat geval ben je niet meer in staat om op de juiste manier te handelen en om zeer reëel naar een aandeel te kijken. Nee, in dat geval ga je er alles aan doen om jouw verlies zo snel mogelijk goed te maken. De ervaring leert dat je daardoor alleen maar meer verlies gaat lijden. Een algoritme heeft niks van doen met dergelijke emoties, waardoor een algoritme eigenlijk veel constanter presteert.

Het verdienen van geld met daytraden is in de basis zeker mogelijk. Je moet daarvoor echter wel over de nodige kennis beschikken, je moet jouw emoties in de hand hebben en je moet ook geduld op kunnen brengen. Je moet namelijk niet gaan traden om het traden, maar je moet pas traden als je ergens een kans in ziet. Dat kan soms uren duren, waardoor je eigenlijk uren achtereen van alles zit te analyseren.

Hoe kan je met daytraden beginnen?

Heb je interesse om met daytraden te beginnen? Dan moet je dus eerst zorgen dat je over de gewenst kennis beschikt. Daarvoor kan je onder meer de Daytrading Masterclass 2.0 van Kevin Timmer & Jordi van de Pas gaan volgen; meer informatie over deze masterclass vind je aan het einde van dit artikel.

Verder moet je ook een account aanmaken bij een broker. Een broker is eigenlijk de plek waar jij jouw aandelen kunt kopen en weer kunt verkopen. Bij het vergelijken van de verschillende brokers moet je goed naar de snelheid en naar de kosten kijken. Je wilt immers genieten van een zo’n hoog mogelijke handelingssnelheid, aangezien je daarmee minder achterstand op de algoritmes hebt. Ook is het wenselijk dat de kosten zo laag mogelijk blijven, aangezien je daarmee jouw winst weet te optimaliseren.

Ook is het goed om te weten dat je dagelijks veel uren uit moet trekken voor het daytraden. Het handelen in aandelen in de vorm van daytraden doe je er niet zomaar bij. Nee, het is iets wat je echt als jouw werk moet beschouwen en waar je dus onwijs veel uren in moet steken. Ben je niet bereid om die effort te leven? Dan is daytraden niks voor jou; deze manier van handelen vergt echt veel tijd, kennis, aandacht en geduld.

Welke strategie van je hanteren?

Als je eenmaal een account bij een broker aangemaakt hebt, kan je starten met het handelen in de aandelen. Je moet voor jezelf daarbij wel gaan bepalen welke strategie je gaat hanteren. Je hebt de keus uit meerdere strategieën, waarbij de meeste strategieën behoorlijk gecompliceerd zijn. Wij laten dus even in dit artikel in het midden om welke strategieën het zoal gaat, maar wij willen je graag wel iets meer vertellen over het analyseren van de aandelen.

Als daytrader ben je namelijk het grootste gedeelte van de dag bezig met analyseren. Je kijkt naar de koers van allerlei aandelen, je houdt het nieuws in de gaten en je probeert bepaalde patronen te ontdekken. Daarbij spelen de grafieken van de koersaandelen een cruciale rol. Je moet begrijpen hoe een dergelijke grafiek opgebouwd is, welke factoren van invloed zijn op de koers van een aandeel en hoe je mogelijk deze factoren op voorhand al kunt herkennen. Dat is alleen mogelijk als je de grafieken perfect kunt analyseren.

Als je succesvol wilt gaan daytraden, moet je dus over het nodige analytische vermogen beschikken. Daarnaast moet je jouw emoties uitschakelen, moet je een verlies kunnen pakken en moet je bovenal over het nodige geduld beschikken. Onder aan de streep gaat het leven van een daytrader van aandelen op de Amerikaanse markt niet altijd over rozen, maar biedt het wel onwijs veel mogelijkheden. Als je op de juiste manier weet te daytraden, kan je namelijk echt veel geld verdienen. Op het internet zijn meerdere succesverhalen hierover te vinden.

Daytrading Masterclass 2.0

Twee mannen die veel succes met daytraden behaald hebben, zijn Kevin Timmer en Jordi van de Pas. De eerstgenoemde is al vanaf 2014 bezig met daytraden, terwijl de laatstgenoemde al vanaf 2018 consistent winstgevend is. zij hebben besloten om hun kennis te bundelen en met een ieder te gaan delen; de Daytrading Masterclass 2.0 is daar het gevolg van.

In deze uitgebreide cursus krijg je alles geleerd omtrent het daytraden. Je leert welke strategieën er bestaan, wat bij daytraden allemaal om de hoek komt kijken en hoe je zo succesvol mogelijk kunt handelen. Hierbij beloven Kevin & Jordi jouw geen gouden bergen aan geld, maar ze beloven je wel van de benodigde kennis te voorzien.

Uit eigen ervaring weet ik dat de Daytrading Masterclass 2.0 echt heel informatief is. Recent heb ik deze masterclass gevolgd, waarna ik direct een review over de Daytrading Masterclass 2.0 geschreven heb. Mocht je interesse in de Daytrading Masterclass 2.0 hebben, verwijs ik je graag naar mijn Daytrading Masterclass 2.0 review. In die review vind je alle belangrijke informatie met betrekking tot deze masterclass.

Ik kan je alvast één ding verklappen; daytraden is niet makkelijk, maar je kunt absoluut succesvol worden dankzij de Daytrading Masterclass 2.0. Succes met het daytraden van aandelen op de Amerikaanse markt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *