De juiste Mindset Review; Uniek en Doeltreffend?

Gemiddelde leestijd: 17 minuten

Steeds meer mensen beseffen dat hun eigen mindset de basis vormt van vrijwel alles wat ze in hun leven bereikt hebben, en nog kunnen bereiken in de toekomst. Met dat besef begint ook het eerste stukje inzicht in het eigen vermogen van onze gedachten en handelingen. Want die zijn allesbepalend voor de uitkomst en de resultaten die je zal behalen in je leven.

Veel mensen die dit begrijpen gaan daarom opzoek naar een manier voor het verbeteren van hun mindset. En daar zijn tegenwoordig steeds meer producten voor te verkrijgen. 

De Juiste Mindset van Maarten Oostland is een nieuw digitaal product wat jouw ook de inzichten geeft om de juiste stappen te ondernemen om je mindset te verbeteren. 

Omdat ik zelf ook veel met zelfontwikkeling bezig ben heb ik dit product aangeschaft en ben de lessen van Maarten gaan toepassen in mijn leven. Benieuwd naar de inhoud van De Juiste Mindset en wat het mij heeft opgeleverd? Lees dan hieronder verder in mijn uitgebreide review van De Juiste Mindset van Maarten Oostland.

Inhoudsopgave

Wie is Maarten Oostland?

Maarten Oostland

Maarten ‘Moosty’ Oostland is internet entrepreneur en eigenaar van Moosty. Als ZZP-er biedt Maarten met zijn bedrijf coaching en professionele trainingen aan, voornamelijk aan mensen die hulp kunnen gebruiken bij het ondernemerschap. 

Zijn specialismes zijn naast coaching en ondernemen ook op het gebied van marketing, digital marketing , SEO en SEA. Dit komt omdat hij 5 jaar voor Google heeft gewerkt, en daar de nodige kennis heeft opgedaan over deze onderwerpen. 

Maar waarom heeft Maarten de overstap gemaakt van topwerkgever Google naar een andere baan met een compleet ander leven? Hij begon zichzelf namelijk een aantal vragen te stellen over zijn eigen ideale leven. En tot zijn eigen verbazing kwam hij bij een volledig ander leven uit als wat hij tot dan toe had geleefd. 

Door het aanpassen van zijn mindset heeft Maarten momenteel het ideale leven voor zichzelf weten te creëren. En hij is gelukkiger dan ooit!

De stappen die hij heeft genomen om zijn eigen mindset te verbeteren en daarmee zijn ideale leven is gaan leiden vormen nu de basis van zijn cursus De Juiste Mindset.

Wat kan je verwachten van De Juiste Mindset

Op de website de juistemindset.nl vind je meer informatie over wat je kunt verwachten als je deze cursus aanschaft. Je leert dus de bewezen formule die Maarten zelf heeft toegepast en hij schrijft daarover een aantal beweringen. En daar zitten scherpe beweringen tussen: 

 • Een ideaal leven in een paar simpele stappen
 • Je mindset aanpassen in slechts een paar minuten per dag
 • Praktische opdrachten voor simpele en snelle stappen

Wat ga je leren volgens Maarten Oostland?

 • Hoe je direct aan de slag kunt om je ideale leven te gaan leven
 • Met bewezen strategieën je eigen uitdagingen kunt overwinnen
 • Wat de reden is waarom jij je ideale leven nog niet leeft op dit moment
 • Hoe jij sterke en concrete plannen maakt voor de komende periode

Inhoud van de cursus De Juiste Mindset

De videocursus van De Juiste Mindset is opgebouwd uit 10 hoofdstukken en begint met een kort welkom en bedankt van Maarten Oostland. Op deze pagina is ook het werkboek te downloaden waarmee je aan de slag kan gaan met de opdrachten die in deze cursus zijn verwerkt.

Wat is Mindset?

Het hoofdstuk Wat is Mindset is een video van 13,34 minuten waarin Maarten begint met wat meer informatie over zichzelf en wanneer hij begonnen is met het creëren van zijn eigen positieve mindset. Hierna bespreekt hij kort de volledige inhoud van het zijn cursus.

 Om de vraag Wat is Mindset beter te kunnen beatwoorden is het nodig om wat meer inzicht in jezelf en je huidige leven te krijgen, Maarten begint direct met wat rake vragen om over na te denken. Zoals hoe ziet jouw ideale wereld eruit? En waarom heb je die nog niet bereikt?

Dat komt door de verkeerde overtuigingen die je hebt op dit moment!

Na een gedegen uitleg over hoe de verkeerde overtuigingen tot stand zijn gekomen komt Maarten uiteraard met de oplossing voor dit probleem!

Cursus overzicht
– Online lesomgeving De juiste mindset – Wat is mindset –

Opdracht 1

2 Korte video’s met opdrachten die je in je werkboek kan maken.

Motivatie, Discipline en Doorzettingsvermogen

Belangrijke aspecten die van invloed zijn op je mindset zijn je motivatie, discipline en doorzettingsvermogen. Wat is motivatie precies, en hoe komt dit tot stand bij een mens. Daar leer je meer over in dit hoofdstuk.

Dat geldt ook voor discipline. Veel mensen hebben hier een gebrek aan, en dat is zonde! Want om je gestelde doelen te bereiken zal je deze eigenschap moeten bezitten. Maar er is hoop! Maarten geeft aan dat je deze eigenschap kunt trainen, net als een spier!

Maar het een is niks zonder het ander, en dat is in dit geval doorzettingsvermogen. Om verder te komen zal door moeten zetten, ook wanneer je even geen zin hebt. Maarten weet dit feilloos te benoemen met de punten die hij aangeeft.

Opdracht 2

In deze opdracht ga je kritisch kijken naar je eigen motivatie, discipline en doorzettingsvermogen.

“Mindset staat voor de manier waarop mensen denken over zichzelf en in het bijzonder over hun talenten en kwaliteiten.”

2 Typen mindsets

In deze video krijg je meer achtergrond informatie over de 2 verschillende typen van mindset. Dat zijn de groei gerichte (growth) mindset en de vaste (fixed) mindset. 

In een duidelijk schema geeft Maarten uitleg over deze 2 typen van mindset. Wat zijn hiervan de eigenschappen, wat zijn de voordelen, en de nadelen van het hebben van een vaste mindset? En wat kan je precies bereiken met een groei mindset? 

Het moge duidelijk zijn dat succesvolle mensen een groei mindset hebben, ook deze is uiteraard te ontwikkelen!

 • Super interessant schema en 10 goede praktische tips voor een verrijkte mindset!

De 10x Mindset

De vierde video van deze cursus gaat over de theorie van de 10x mindset. Deze mindset heeft Maarten geleerd in de periode dat hij bij Google gewerkt heeft.

Plaats bij je doelen een x 10, wat inhoudt dat je voor 10 keer meer gaat dan je originele doel, en voor 10x beter! Hierdoor ga je groter denken en haal je meer uit jezelf dan wat je dacht dat mogelijk was. 

Hoe je deze 10x precies toepast? Daar heeft Maarten 5 simpele stappen voor uitgewerkt die hij toelicht in deze video.

De 10 Stappen Mindset Strategie

Om je mindset daadwerkelijk te veranderen zal je deze stappen volgens Maarten moeten doorlopen. Alle stappen legt hij duidelijk uit in deze video van 12:10 minuten. Hij geeft bij elke stap uitleg over hoe je dit moet aanpakken en wat de waarde van deze stap precies is.

De stappen over levenspilaren en doelen stellen zijn zo uitgebreid dat Maarten aangeeft dat er in de toekomst aparte video’s hierover gemaakt zullen worden. Deze video’s zullen verschijnen op zijn website Moosty.nl 

 • Verander je overtuigingen
 • Zorg voor je levenspilaren
 • Bepaal een duidelijk en concreet doel
 • Visualiseer het eindresultaat
 • Schrijf je affirmaties op
 • Stel een plan op
 • Omring je met gelijkgestemden
 • Stap uit je comfortzone
 • Kies een rolmodel
 • FOCUS! Richt al je aandacht op het behalen van je doel

Opdracht 3

Een leuke opdracht die de winnaar in jezelf naar voren brengt! Maak je eigen one-liner die jou motiveert! Maarten helpt je hierbij door diverse one-liners als voorbeeld te geven. 

Werkboek cover
– Werkboek De juiste Mindset –

Afsluiting

Deze laatste opdracht wordt afgesloten door een afsluiting van Maarten waarin hij de cursisten verzoekt om een recensie of een review te schrijven over zijn product De Juiste Mindset. En dat is precies wat wij hiermee gedaan hebben!

Wat vinden anderen van De juiste Mindset?

Ik kan zelf al wel door laten schemeren dat ik positief ben over deze videocursus van Maarten Oostland. Maar om een groter beeld te schetsen over Maarten Oostland en zijn cursus De Juiste Mindset heb ik ook wat andere meningen weergegeven bij deze review.

Maarten is enthousiast en creatief. Hij denkt buiten kaders, komt met nieuwe inzichten en heeft hierdoor een eigen inbreng die van waarde is.

– Peter van der Meijden – Wolter en Dros –

“Ik vind de cursus van Maarten geweldig. Voor mij is hij life changing geweest!”

– Tamara – 

Maarten denkt mee en geeft mij inzichten waar ik zelf nooit op zou komen. Sparren met iemand die er echt verstand van heeft. Maarten heeft altijd een positieve instelling en biedt een luisterend oor. Door zijn motiverende woorden en duidelijke coaching heb ik nu een succesvol (en groeiend) bedrijf.

– Malou Akkerman – Akkerman juridisch advies –

Voldoet De juiste Mindset aan de verwachting?

Zoals ik al aangaf heeft Maarten een aantal beweringen staan op de website over zijn cursus de juiste mindset. Ik kan na het volgen van deze cursus jou wat meer vertellen of ik deze beweringen van Maarten terecht vind. 

 • Een ideaal leven in een paar simpele stappen

Deze cursus is er naar mijn mening zeker op gericht om doeltreffend je mindset positiever te maken. Alle kernpunten voor het verbeteren hiervan zitten erin verwerkt. Dus ja, dat kan inderdaad met slechts de paar stappen die je in deze cursus geleerd krijgt.

 • Je mindset aanpassen in slechts een paar minuten per dag

Je mindset aanpassen in slechts enkele minuten per dag. In principe kan dit maar geeft vind ik een beetje een vertekend beeld. Ja je kan je mindset aanpassen door er slechts enkele minuten per dag mee bezig te zijn, maar wil niet direct zeggen dat je daardoor binnen afzienbare tijd meteen een positieve mindset hebt. Sommige overtuigingen kunnen al jaren de dienst uitmaken in jouw eigen mind en daarvoor heb je echt wat tijd nodig om die om te zetten.

 • Praktische opdrachten voor simpele en snelle stappen.

Hiervoor heb je een werkboek wat je bij de cursus geleverd krijgt. In dit werkboek staan alle opdrachten dus het is uitprinten en beginnen maar. De vragen zijn inderdaad simpel en eenvoudig maar vergt wel de nodige zelfreflectie! Als je de vragen open en eerlijk beantwoord voor jezelf zal je snel nieuwe inzichten krijgen over je huidige mindset en daarmee dan snelle stappen kunnen maken naar je nieuwe. Absoluut waardevolle opdrachten met goede vragen en inzichten.

Mijn conclusie over De juiste Mindset

 • De cursus is doelgericht en opgezet zonder poespas
 • Er wordt gebruik gemaakt van beproefde methodes die gegarandeerd succes opleveren
 • Goede support van Maarten indien gewenst
 • Werkboek met goede opdrachten voor zelfinzicht
 • Goede prijs kwaliteit verhouding

Aan het begin van deze review heb ik geschreven dat ik ook met deze cursus aan de gang ben gegaan om mijn mindset een extra boost te geven. Ik dacht in eerste instantie dat ik een cursus zou krijgen die niet echt vernieuwend zou zijn. Het vergroten en verbeteren van je mindset berust namelijk op een aantal vaste punten.

Maar… Ik was positief verrast door deze cursus van Maarten Oostland! Hij geeft niet alleen nieuwe informatie over het onderwerp mindset, ook zijn hele manier van motiveren is goed. Je krijgt tijdens de videolessen echt zin om aan de slag te gaan, en dat vind ik echt goed aan zijn cursus!

Minpunten heb ik eigenlijk niet te melden over de cursus De juiste mindset van Maarten Oostland. Het zit goed in elkaar, geeft je de nodige inzichten in jezelf en de handvatten om te werken naar die juiste mindset om jouw ideale leven te gaan leiden. En dat voor een tijdelijke actieprijs van slechts 47 euro! Pak deze korting nu via directe link naar Moosty, de juiste mindset.

De juiste Mindset
De juiste Mindset

Beoordeling door Menno,

12 okt 2020
5

Met de aanschaf van deze cursus maak je de juiste stap naar een nieuwe mindset en jouw ideale leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *