De meest gestelde vragen over de Bitcoin. Boek review.

Gemiddelde leestijd: 12 minuten
Boek cover

De cryptocurrency is “here to stay”. Dat is wat deze experts zeggen over deze nieuwe manier van betalen. Maar hoe het er in de toekomst precies uit komt te zien weet niemand met zekerheid. Toch kunnen er al heel wat vragen beantwoord worden over deze relatief nieuwe manier van betalen met, en het handelen in cryptocurrency.

Deze review gaat over het gratis te verkrijgen boek; De meest gestelde vragen over de Bitcoin. Je hoeft hiervoor alleen maar de verzendkosten te betalen, en je krijgt dan dit gratis exemplaar thuis gestuurd. Dit boek hoort bij de online training; Hoe verdien je geld met Bitcoin zonder technische kennis of veel risico te lopen. Maar is dit de moeite waard? Of is het zonde van je verzendkosten.. Ik bestelde het boek en vertel je alles over de inhoud en of je echt wat aan deze informatie hebt.

Inhoudsopgave

Bitcoins en cryptocurrency

Voor veel mensen is deze digitale versie van geld nog behoorlijk onbekend. Meerendeel heeft vast wel eens gehoord van de Bitcoin, en hoe deze al een aantal keer behoorlijk in waarde is gestegen. Maar hoe het precies werkt en wat de technologie hierachter is, is vaak onbekend.

Ondanks dat klinkt het als een leuke investering om wellicht wat geld mee te verdienen. Maar starten met handelen vergt toch enige kennis. Tenminste als je niet direct al een groot gedeelte wilt verliezen van je inleg.

Daarom is het sowieso aan te raden om je eerst goed te informeren voordat je start met investeren en handelen!

Wie zijn deze 5 Bitcoin experts?

Afbeelding Harm van Wijk

De eerste is Harm van Wijk, deze man is al jaren een begrip op het gebied van beleggen en heeft ook een eigen website over dit onderwerp genaamd; beleggen.com. Via deze website helpt Harm particuliere beleggers deze wereld beter te begrijpen, en hierdoor succesvolle beleggers te worden.

Ook heeft hij de Trading Navigator ontwikkeld, dit is een software die helpt met analyseren van gegevens, en op die manier jou geld helpt te verdienen op de beurs.

Herbert Robijn van finodex.nl en iris.nl. Ook deze man is met recht een expert te noemen op het financiële vlak. Herbert is voornamelijk actief op het gebied van signaalbeleggen. Dit is beleggen aan de hand van de gegevens die door software wordt gegenereerd. Deze geeft een -koop en verkoopsignaal af voor het beste moment om te handelen en het volgen van een interessante strategie.

Leon van Dan van optiespecialist.com. Deze specialist helpt al jaren mensen succesvol beleggen op de beurs. Dit doet hij door het analyseren van de beurs en zo een goede strategie uit te werken. Deze informatie deelt hij dan met jou en gedurende de hele periode wordt je dagelijks begeleid om zo tot een maximale winst te komen. Een zeer gedreven man met kennis van zaken.

Wouter en Ad Quik van Dutchminingteam.nl. Over deze “experts” kon ik helaas niet veel informatie vinden om te delen.

Inhoud van de meest gestelde vragen over de Bitcoin.

Dit 96 pagina tellende boek is verdeelt in 6 hoofdstukken;

 • Basis
 • Altcoin
 • Platformen en Wallets
 • Handelen in Bitcoin
 • Wetgeving en Regulatie
 • Techniek

Basis

In dit hoofdstuk wordt voornamelijk antwoord gegeven op vragen die je als eerste zou stellen als je totaal geen kennis bezit over de Bitcoin en de achterliggende techniek hiervan.

Zo wordt er antwoord gegeven op vragen als; Wat is precies een Bitcoin? Hoe kan je investeren of beleggen in Bitcoins? En, gaat de Bitcoin de klassieke valuta vervangen?

Op deze en andere vragen wordt op een heldere en duidelijke manier uitleg gegeven in dit hoofdstuk.

Altcoin

Wat zijn Altcoins? Daar begint het 2e hoofdstuk mee. Wat zijn de verschillen, en in welke zouden we moeten investeren?

Interessant hoofdstuk over de alternatieve coins die naast de Bitcoin op de markt zijn. Deze zijn mogelijk in de toekomst zeer interessant voor investeerders omdat hier nog veel potentie in kan zitten. Maar er zijn enorm veel verschillende (1000+) altcoins op de markt, dus wees wel goed op de hoogte van waar je in investeert.

Ethereum is bijvoorbeeld een altcoin die goed presteert vanwege zijn afwijkende eigenschappen ten opzichte van de Bitcoin. Ook is er een Ethereum Enterprice Alliance opgericht. Dit is een samenwerkingsverband van bedrijven (inmiddels al meer dan 150!) die de veiligheid en prestaties willen verbeteren van Ethereum. Dit geeft aan dat er wellicht een gouden toekomst is weggelegd voor deze altcoin!

Platformen en Wallets

Belangrijk om te weten is waar je veilig je Bitcoins kan kopen en verkopen. En hoe je het beste je Bitcoins kan bewaren.

Wallets kan je zien als een digitale portemonnee om je digitale valuta in te bewaren. Hier zijn verschillende types van;

 • Desktop wallets
 • Hardware wallets
 • Mobiele wallet
 • Online wallets
 • Papieren wallet
Telefoon als wallet
Telefoon gebruiken als wallet –

Naast de handige informatie en adviezen over de juiste platformen en wallets gaat dit hoofdstuk ook over “forks”.

Forks zijn er in 2 types, een hard en soft fork. Deze hebben beide weer invloed op het protocol van de coin. In sommige gevallen komt het tot een splitsing binnen een bestaande coin, zoals Bitcoin Cash is van de Bitcoin.

Handelen in Bitcoin

19 Concrete vragen, en antwoorden over het handelen in Bitcoin;

 1. Moet ik de Bitcoin nu wel of niet kopen?
 2. Bestaan er ook futures op Bitcoins en waar worden die verhandeld?
 3. Bestaan er ook opties op Bitcoins en waar worden deze verhandeld?
 4. Waar en hoe begin je met de aanschaf van Bitcoins en waar moet je op letten?
 5. Welk jaar rendement is te krijgen met Bitcoin?
 6. Kun je ook investeren in Bitcoin via CFD of spread betting?
 7. Hoe kun je in Bitcoin investeren zonder het risico te lopen veel geld te verliezen?
 8. Is het realistisch om met de Bitcoin geld te verdienen?
 9. Kun je ook geld verdienen wanneer de waarde van Bitcoin in een vrije val raakt?
 10. Hoe kan ik de -in en uitstapmomenten bepalen?
 11. In welk Bitcoin fonds kun je het beste investeren?
 12. Is het beter om tussendoor-winstjes te pakken of door te gaan voor de langere termijn?
 13. Is het niet al veel te laat om nu nog in te stappen?
 14. Is er een alternatieve manier om in Bitcoin te handelen?
 15. Wat zijn ICO’s en hoe kun je hiermee geld verdienen?
 16. Zijn de impulsen waarop de Bitcoin reageert anders dan die van andere valuta c.q. aandelen? En zo ja, waarom is dat?
 17. Hoe is de verzilvering van Bitcoins gewaarborgd?
 18. Loont het nog de moeite om zelf Bitcoins te minen, als je daar de hardware nu nog voor moet aanschaffen?
 19. Heeft het zin om met € 1000 te beleggen in deze munt? 
Afbeelding Bitcoin

Wetgeving en Regulatie

In dit hoofdstuk wordt antwoord gegeven op de vragen over hoe de overheid tegenover deze nieuwe vorm van betaling staat. Hoe ziet onze belastingdienst het hebben van Bitcoins? En wordt het al als een wettig betaalmiddel gezien in de wereld?

Techniek

13 Vragen en antwoorden over de technische kant van Bitcoin en altcoins.

De Bitcoin heeft bijvoorbeeld een trage verhandelbaarheid ten opzichte van andere veel snellere altcoins. Zal de Bitcoin op de nummer 1 positie blijven? En hoe zit het met de komst van quantumcomputers?

Een hoofdstuk met goede vragen en duidelijke antwoorden over de technische kant van cryptocurrency. Voor zowel starter als gevorderde een interessant en leerzaam hoofdstuk.

Conclusie over dit boek

Om te beginnen moest ik wel wat langer wachten op het boek toen ik het besteld had. Dat is op zich geen probleem, maar moest er zelf wel eerst een mailtje over sturen om te vragen waar het bleef voordat ik de informatie kreeg dat het boek vrij gewild is en dus wat moeilijker leverbaar was.

Het is een gratis boek, dat spreekt altijd aan. Maar is het ook waardevol om te lezen? Ik kan zeggen van wel. Er staan enorm veel antwoorden in op vragen die je zou kunnen stellen als je meer wilt weten over Bitcoin, altcoins en alles wat hier mee te maken heeft .

Kan je na het lezen van dit boek beginnen met handelen? Ja dat kan zeker, maar ik adviseer wel om je nog wat meer te verdiepen in de materie. Bijvoorbeeld om de online training te volgen; Hoe verdien je geld met Bitcoin zonder technische kennis of veel risico te lopen. 

Vergroot je kennis over Cryptocurreny met dit gratis boek !

Bestel direct jouw exemplaar van De meest gestelde vragen over de Bitcoin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *