Eigenschappen van de Bordercollie, een hond voor jou?

De bordercollie is een prachtige en actieve hond die zijn oorsprong vind in Groot Brittannië. Dit ras heeft een rijke geschiedenis maar krijgt pas in 1915 officieel zijn naam Bordercollie toegekend door James Reid van de International Sheep Dog Society. Vanaf die dag is het een geregistreerde rashond met zijn eigen specifieke kenmerken en karaktereigenschappen.

Algemene eigenschappen:

De Bordercollie behoort tot een van de meest intelligente hondenrassen en dat is terug te zien in zijn scherpe en alerte blik. Het is ook een temperamentvolle hond die levendig en actief is en graag van een spelletje houd!

Qua vacht zijn er 2 typen, half-langharig en kortharig. En wat betreft de kleur zijn er zeer veel variaties mogelijk. Maar ze zijn vaak overwegend zwart, rood, bruin of blauw (grijsblauw of “slate”) in combinatie met wit. Ook de oogkleur kan variëren van bruin, blauw of zelfs een combinatie daarvan waarbij een oog bruin is en de ander blauw.

Karaktereigenschappen:

Wat de meesten wel weten is dat de Bordercollie niet geschikt is voor een gezin wat niet heel ondernemend is. Door zijn actieve instelling zal hij zich dan snel gaan vervelen en probleemgedrag kunnen gaan vertonen.

Deze hond is het van nature gewend om veel te ondernemen en daarom dus uitermate geschikt voor hondensporten zoals Flyball, Agility en schapen drijven. Is je keuze gevallen op dit ras weet dan dat je Bordercollie er graag uit gaat voor een lange wandeling!

Border Collie Geheimen

cover e-book

Het is aan te raden om zoveel mogelijk over dit ras te weten te komen zodat je niet voor verassingen komt te staan na de aanschaf van een Bordercollie. Het zou natuurlijk erg jammer zijn als je hond door zijn karaktereigenschappen niet meer in de gezinssituatie past, en daarom naar een asiel wordt gebracht.

Je kunt dit voorkomen door het Handboek Border Collie Geheimen van Henk Bakker aan te schaffen voor slechts 37 euro. In dit handboek vind je alles wat je over de Bordercollie moet weten.

Of deze en andere beweringen kloppen en of dit écht een waardevol e-book is heb ik uitgezocht en mijn bevindingen hiervan beschreven in mijn review over dit handboek.

Benieuwd naar wat ik hierover geschreven heb, lees dan mijn uitgebreide review over Border Collie Geheimen van Henk Bakker.