Eigenschappen van de Franse Bulldog, een hond voor jou?

De Franse bulldog zoals we die nu kennen met zijn bijzondere kenmerken heeft zijn officiële ras erkenning gekregen in het jaar 1898. Maar hoe dit ras precies tot stand is gekomen daar zijn de geleerden het niet met elkaar over eens.

Zo zijn er zeker drie verschillende theorieën over de herkomst van de Franse Bulldog maar wat in elk verhaal wel naar voren komt is de Toy Bulldog. Dit is een variant van de Engelse Bulldog en is met Engelse arbeiders die op zoek gingen naar werk meegekomen naar Frankrijk.

De allereerste Franse Bulldog stond in Nederland op een hondententoonstelling in 1907. Het eerste nestje van Franse Bulldoggen in Nederland was in het jaar 1908 en was gefokt door de heer van Enthoven.

Algemene eigenschappen:

Qua uiterlijk is de Franse Bulldog niet gek veel veranderd ten opzichte van zijn ontstaan. Het is een klein, forsgebouwd hondje met een grappige snoet. Hij kijkt vrolijk uit zijn ogen, heeft een korte snuit en omhoog gerichte oren. Het is een levendig hondje die zeer gehecht kan raken aan zijn baasje. Het is een intelligente hond maar wel met een eigenwijs karakter. De Franse Bulldog kan tussen de 10 en 14 jaar worden. Helaas heeft dit ras door zijn aparte uiterlijk ook kans op gezondheidsproblemen.

Karaktereigenschappen:

De Franse Bulldog is een moedige en sterke hond, die niet gauw aan de kant gaat voor een groter ras. Dit heeft misschien wel iets te maken met zijn eigenwijze karakter… Daarnaast is het juist een zeer lieve en vrolijke hond die ook goed met kinderen overweg kan. Een prima gezinshond dus.

Het is een intelligent hondje die goed begrijpt wat het baasje van hem wil. En als hij goed beloont wordt zal hij ook best wat moeite willen doen om de commando’s op te volgen. Maar wees je wel bewust dat deze kleine clown ook net zo makkelijk een spelletje speelt en je voor de gek houdt!

Het complete handboek voor de Franse Bulldog:

Cover e-book

Piet de wit heeft een stap voor stap expert handboek uitgebracht over dit leuke hondenras. In dit handboek legt hij alles uit over de Franse Bulldog en hoe je hem tot een lieve, gezonde en gehoorzame hond kunt opvoeden. Het is een handboek met 187 pagina’s en 6 hoofdstukken:

  1. De Franse Bulldog
  2. De aankoop van een Franse Bulldog
  3. Je puppy mee naar huis nemen
  4. Opvoeding en training
  5. Leven met een Franse Bulldog
  6. Sport en Show

Naast dit handboek ontvang je ook nog eens meerdere bonus e-books als je besluit om dit product aan te schaffen. Wil je graag meer weten over het expert handboek en de bonus e-books van Piet de Wit?

Lees dan mijn uitgebreide review over Het complete handboek voor de Franse Bulldog.