Fitchef Community review. Werkt het persoonlijke voedingsschema van Mark van Oosterwijck?

Gemiddelde leestijd: 15 minuten

Het nieuwe Fitchef platform voor weekmenu’s is gelanceerd! En dat vraagt natuurlijk om een uitgebreide review over dit vernieuwde product. Het is de volgende stap van Mark na de succesvolle blogsite drogespieren.nl, en de populaire kookboeken Fitchef en Fitchef Turbo.

Het platform biedt mensen de keuze om af te vallen, op gewicht te blijven of om spiermassa te kweken. Met deze keuze worden de recepten automatisch aangepast dat ze precies voldoen aan jouw behoefte aan energie en macro nutriënten. De recepten staan in een handig weekmenu, en de boodschappen kunnen met 1 druk op de knop besteld worden. Je ervaringen, tips en adviezen kunnen gedeeld worden in de Fitchef community.

Klinkt als een ideaal platform om fit te worden en fit te blijven! Maar werkt het allemaal echt zoals ze beloven? Hoe zijn de recepten, en werkt het persoonlijke voedingsschema? Ik zocht het allemaal voor je uit, lees verder voor alle informatie en mijn ervaring met de Fitchef community.

Inhoudsopgave

Waar staat het Fitchef Platform voor?

Fitchef staat met dit nieuwe platform ook weer voor gezond eten, fit worden en fit blijven. Dit doen ze door een grote hoeveelheid (nieuwe) gezonde recepten te presenteren voor het ontbijt, lunch, avondeten, en snacks.

Hoe zien we dat terug?

Dat is te zien aan:

 • Producten die rijk zijn aan voedingsstoffen, gezonde vetten, en volkoren koolhydraten en eiwitten.
 • Arm aan slechte en ongezonde voedingsstoffen zoals suikers, zout en ongezonde vetten.
 • Zo veel mogelijk gebruik makend van onbewerkt voedsel.
 • En simpelweg lekker eten, geniet van je maaltijd en je zal niet alleen gezond eten maar er ook fit en vrolijker van worden.

De verschillende Fitchef maaltijden

Het gezonde ontbijt is volgens Fitchef een vullende basis voor de rest van de dag. Bevatten ze veel vezels en eiwitten om voor langere tijd het gevoel te hebben verzadigd te zijn. En zijn de ontbijt gerechten gebaseerd op gezonde, voedzame en onbewerkte ingrediënten.

De lunch is ook anders als de standaard boterham die we normaal eten tussen de middag. Er zijn namelijk behoorlijk wat gerechten met een goede hoeveelheid groenten. Op deze manier krijg je direct al wat meer vezels, vitamines en mineralen binnen.

Voor het avondeten heeft de Fitchef een extra dosis groente op het menu. En ook worden koolhydraten vervangen voor de volkoren varianten.

Lekkere snacks kunnen natuurlijk niet ontbreken! En dat kan prima met deze gezonde collectie van lekkernijen.

Wat kan je bereiken met de weekmenu’s?

Zoals ik al eerder schreef in deze review is er de keuze om af te vallen, op gewicht te blijven of om meer spiermassa te creëren.

Wat ze zelf aangeven is dat je voor het afvallen kan uitgaan van een 0,5 tot een 1,0 kilo per week. Wat afhankelijk is van je beginsituatie. Voor toename in gewicht zal dit ongeveer op een 0,1 en 0,3 kilo per week uitkomen.

Mocht je na verloop van tijd toch te weinig resultaten boeken, is het altijd mogelijk om tussentijds je calorie inname per dag wat aan te passen. Dit wordt dan meegenomen voor in je nieuwe weekmenu. Het is ook mogelijk om je gewenste doelstelling tussentijds aan te passen. Dus wil je bijvoorbeeld voor een bepaalde periode wat meer focussen op je spieropbouw in plaats van afvallen, kan je dit ook simpel wijzigen in je persoonlijke voorkeuren.

Wie is Mark van Oosterwijck?

Afbeelding Mark van Oosterwijck

Mark zijn drive is ontstaan door zijn overgewicht in zijn jeugd, en de passie voor gezond eten. Na het behalen van zijn bachelor diploma voor de hogere hotel school is hij de website drogespieren.nl in 2013 gestart. Wat begon als een website voor sporters groeide al snel uit tot een serieuze bron van informatie voor gezond eten en leven.

Met de no nonsens mentaliteit over voeding en training werd deze website enorm populair, en krijgt tegenwoordig bijna een miljoen bezoekers per maand.

Dat Mark naast online voedingscoach ook een prima auteur is bewijst hij met de succesvolle kookboeken Fitchef en Fitchef Turbo. Om de adviezen op de website van een gezonde levensstijl meer inhoud te geven zijn in 2016 Fitchef en in 2017 Fitchef Turbo uitgebracht door Mark van Oosterwijck.

Deze kookboeken hebben recepten die eenvoudig en snel te bereiden zijn maar wel gezond, lekker en gevarieerd eten op tafel zetten. Deze 2 boeken zijn ook enorm goed ontvangen en er zijn ook genoeg positieve reacties te vinden op het internet.

Met alle kennis die we over Mark van Oosterwijck hebben, kunnen wij prima zeggen dat hij een betrouwbaar ondernemer en expert is op het gebied van voeding en coaching voor een gezonde levensstijl.

Bedrijf: van Oosterwijck Online. Fitchef B.V.

KVK nummer: 61247529

Adres hoofdkantoor: Cimburgalaan 2 4819 BC Breda  

Starten met de Fitchef weekmenu’s op maat

Overzicht weekmenu op maat

Als je wilt starten met de Fitchef weekmenu’s wordt er eerst naar je persoonlijke doelstelling gevraagd. Is dit afvallen, op gewicht blijven, of in spiermassa toenemen? (Let op, dit kan je later ook weer aanpassen!)

Je persoonlijke gegevens worden gevraagd in te vullen zoals gewicht, lengte, leeftijd etcetera.

Maak een keuze uit het abonnement wat jou het beste schikt; een maand- of jaarabonnement.

 • Het maandabonnement is flexibel en maandelijks opzegbaar.
 • Het jaarabonnement wordt vooruit betaald voor een jaar, dit maakt de maandkosten in verhouding lager. Ook krijg je er de 2 Fitchef kookboeken bij als bonus.

Inloggen bij deze website is zonder wachtwoord gemaakt. Je hoeft alleen nog je email adres in te voeren en je ontvangt per email een tijdelijke login link welke 2 uur geldig is. Via deze link log je direct in.

Na het inloggen op de website kom je op jouw eigen persoonlijke dashboard terecht. Op deze pagina staan aan de linkerzijde al jouw gegevens en instellingen. Je gewenste (berekende) hoeveelheid kCal, eiwitten, koolhydraten en vetten. Ook staan je favoriete recepten die je opgeslagen hebt, handig weergegeven op je dashboard voor een snelle toegang.

Onder je dashboard staat je profiel weergegeven. Ook hier kan je je persoonlijke gegevens ten alle tijde aanpassen. Daaronder staan je Macro’s, deze worden automatisch berekend aan de hand van jouw beweging, type sport, doelstelling en persoonlijke gegevens. Wens je toch wat specifieker te werk te gaan? Je kan hier ook ook je eigen hoeveelheid macro’s invoeren.

Bij intolerantie’s kan je je voorkeur aangeven voor producten die je niet wilt eten. Hierin heb je de keuze uit: gluten, lactose, noten, vis, en vlees. Je weekmenu’s worden dan zo aangepast dat jouw keuze of keuzes er niet meer bij zitten. Dit heeft uiteraard effect op het weekmenu. Bij het weglaten van meerdere producten heb je de kans op een verminderd resultaat. Fitchef werkt aan nieuwe recepten om dit effect zo min mogelijk te houden.

Als laatste staat je abonnement weergegeven met jouw type abonnement en tot hoelang deze beschikbaar is.

Afbeelding dashboard
Overzicht van mijn persoonlijke dashboard, met enkele van mijn favoriete recepten

Recepten

Naast je dashboard staan de recepten. Op deze pagina vind je alle recepten terug die beschikbaar zijn bij Fitchef. Dit zijn er nu al meer dan 500 in totaal, hiermee kan je geruime tijd variëren van maaltijden.

Ideaal op deze pagina vind ik de snel zoek functies om maaltijden op te zoeken.

Je kan snel zoeken op:

 • Maaltijd type
 • Soort eten
 • Bereidingstijd
 • Dieet
 • Aantal personen

Voedingsschema

Op de pagina Voedingsschema staat je weekmenu per dag weergegeven. Je dagelijkse voeding bestaat uit een ontbijt, snack, lunch, snack, diner en voor het slapen gaan.

Via deze pagina kan je ook gebruik maken van de snel bestel knop. Je zet je weekmenu op de boodschappenlijst, en maakt gebruik van de “Bestel online bij de AH”knop.

Zelf heb ik 1 weekmenu besteld en laten bezorgen door de AH. Dit functioneerde prima! Dit was toch wel heel prettig moet ik zeggen, aangezien ik absoluut niet van het boodschappen halen ben..

Er wordt nog gewerkt aan de optie voor het bestellen van 1 dag uit je weekmenu, zo kan je zelf wat meer variëren en ben je niet zo gebonden aan het vaste weekmenu.

Voedingsschema Fitchef
Voedingsschema op maat –

FAQ, Blog en updates

Voor de veel gestelde vragen over dit product kan je bij FAQ kijken. Staat jouw vraag er niet bij kan je deze stellen via support@fitchef.nl.

Bij de blog staan artikelen over gezonde voeding, tips voor afvallen of juist aankomen. Ervaringen gedeeld door anderen Fitchef gebruikers en nog veel meer. Op het moment van schrijven van deze review staan er slechts nog 4 blog artikelen, maar zal uiteraard aangevuld gaan worden met de aangegeven onderwerpen.

Bij de Updates kan je alle features vinden die er de laatste tijd aan het Fitchef platform zijn toegevoegd. En leuker nog, alle features die er nog aan toegevoegd zullen gaan worden!

Fitchef is volop in ontwikkelingen wil graag onze hulp daarbij gebruiken. Dus alle input over de bestaande features en of tips over nieuwe zijn zeker welkom. Hiermee geeft Fitchef aan betrokken te zijn bij de community en zichzelf continu te willen verbeteren.

Mijn persoonlijke ervaring met de Fitchef weekmenu´s

Gedurende 2 weken heb ik het Fitchef weekmenu gevolgd en heb als doel gesteld om hierbij in gewicht aan te komen. Om een redelijk vergelijk te hebben ben ik een aantal maal op de weegschaal gaan staan voordat ik aan deze weken ben begonnen.

Voor 1 week heb ik de boodschappen via de online bestel optie gekocht bij de AH. Dit functioneerde zonder problemen en de boodschappen werden netjes thuis bezorgd! (Een aanrader!)

Ik heb zelf geen enkele intolerantie dus heb daar geen keuze in gemaakt. De gerechten waren inderdaad simpel en vrij snel klaar te maken. Zelfs voor mij.. En niet onbelangrijk, het was ook zeker lekker!

In deze weken heb ik mij ook strikt aan de hoeveelheid sport en beweging gehouden, voor mij was dit: Redelijke beweging (via werk) of 2-3 keer per week sporten.

Als resultaat heb ik een toename in gewicht gerealiseerd van ongeveer 0,4 kilo. Dat lijkt misschien niet veel maar over deze 2 weken gezien ben ik daar zeker tevreden mee. Zelf had ik daar niet echt rekening mee gehouden! Ook voelde ik me in deze 2 weken lekker in mijn vel en gezond.

Conclusie over de Fitchef community

Het Fitchef platform heeft voor mij gedaan wat ik graag wilde, en dat is in 2 weken wat in (spier)massa aankomen. En mezelf lekker en gezond voelen. De gerechten waren smakelijk en eenvoudig te bereiden.

De website is goed opgezet en overzichtelijk. Alle functies zijn duidelijk en tussentijds aan te passen. Je kan werkelijk heel eenvoudig een persoonlijk voedingsplan opstellen met jouw wensen en eventuele intolerantie’s.

Toch zijn er wat min puntjes die mij zijn opgevallen. Zo moet je eerst je mail adres invullen, naar je email toe en dan via de link inloggen. Ik vond dit wat omslachtig, misschien kan je er in de toekomst een keuze in maken, inloggen met mail adres en wachtwoord of dus via je link in je mail.

Aan de website wordt nog hard gewerkt en dat is te zien. Er missen nog foto’s van diverse gerechten en de community is op het moment van schrijven nog niet online. Maar dat neemt niks weg van het doel van de website. En dat is in mijn ogen waar het echt om gaat. Dus:

Ben jij van plan om gezond te gaan eten en te leven in combinatie met afvallen, op gewicht blijven of spiermassa op te bouwen? Dan kan ik je de Fitchef community van harte aanraden!

Overtuigt van het persoonlijke weekmenu van Fitchef?

Ga direct naar de geheime kortingspagina!


START HIER DIRECT MET DE FITCHEF COMMUNITY
S

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *