Een Franse bulldog pup kopen? Houdt hier rekening mee!

Een Franse bulldog pup kopen? Houdt dan rekening met een aantal belangrijke zaken!

Je staat misschien op het punt om een Franse bulldog pup aan te schaffen, een spannend en leuk moment waarbij je bij de fokker je eigen puppy mag uitkiezen. Zodra de tijd rijp is mag je hem mee naar huis nemen, en dan kan het knuffelen en verzorgen gaan beginnen! Tegelijkertijd begint ook meteen de opvoeding van je puppy. Dit doe je samen als gezin, of alleen indien je op jezelf woont. Belangrijk is om vooraf te weten wat je pup wel of niet mag, en om dat meteen vanaf het begin duidelijk te maken aan je Franse bulldog pup.

Waar koop je het beste een Franse bulldog pup?

Franse bulldog pups zijn populair en daar wordt gretig op ingespeeld door broodfokkers en puppyfarms. Ze bieden de puppy’s tegen zeer lage prijzen aan. Trap daar niet in! Broodfokkers denken alleen aan hun eigen portemonnee en niet aan het welzijn van hun dieren. Ook bij puppyfarms zijn de omstandigheden verre van goed.

Het beste is om je Franse bulldog pup te kopen bij een erkende fokker. Om erachter te komen waar die zitten kan je naar www.hbc-fransebulldog.nl gaan voor een lijst van Belgische en Nederlandse erkende fokkers. Om als erkende fokker geregistreerd te worden moet je voldoen aan een erecode. In deze erecode staan de volgende regels opgesteld:

  • Fokregels

In deze fokregels zijn onder andere vastgelegd vanaf welke leeftijd er met een reu gefokt mag worden. Hoe vaak per jaar en wat het maximale aantal keer is wat een reu mag dekken in zijn leven. Een teef mag niet gedekt worden door familieleden in een rechte lijn.

  • Welzijnregels

In deze regels staat onder andere beschreven vanaf welke leeftijd een teefje gedekt mag worden, en met welke leeftijd dat niet meer mag. Hoeveel nestjes zij mag krijgen per jaar, en het maximale aantal nestjes in haar leven.

  • Gezondheidsregels

Voordat er met een Franse bulldog gefokt wordt, zal deze eerst onderzocht worden door een dierenarts. De dierenarts kijkt of de hond geen serieuze aandoeningen zijn. Mocht dat wel het geval zijn zal er niet met die Franse bulldog gefokt worden. Ook moeten de karaktereigenschappen van beide ouderdieren voldoen aan de eigenschappen die staan omschreven in de rasstandaard.

Wees voorbereid met de juiste spullen voordat je Franse bulldog pup komt.

Een goede voorbereiding is het halve werk! Zorg er dus voor dat je een aantal zaken al thuis hebt voordat je Franse bulldog pup in zijn nieuwe leefomgeving komt. De basisuitrusting die je moet hebben is als volgt:

  1. Een halsband
  2. Een lijn
  3. Een voer en waterbak
  4. Een slaapplaats
  5. Een knuffel of iets dergelijks om mee te slapen
  6. Een speeltje
  7. Iets om in te bijten

Kies voor een halsband die gemaakt is van zacht leer of nylon. Gebruik geen hals of wurgketting die strak trekt als er spanning op de lijn komt. Voor de juiste lijn of riem is in het begin een lengte van minimaal 1.5 meter prima, je kan dit ook overleggen met de instructeur van de puppycursus. Maak bij voorkeur geen gebruik van een uitlooplijn.

Voer en waterbakken zijn te koop in verschillende materialen. Het handigste is toch wel een stevige bak van metaal. Deze zijn vaak ook met een standaard te verkrijgen wat prettig is voor wat grotere honden. Ze gaan niet zo snel kapot en kunnen makkelijk schoongemaakt worden. Zelfs prima in de vaatwasser.

Leer je hond vanaf dag 1 wat zijn slaapplek is. Of dat nu een mand of bench is, voor hem wordt dat zijn plekje waar hij met rust gelaten wordt. Afhankelijk van de uiteindelijke grote van je hond kan je een mand voor hem kopen. Deze zijn te verkrijgen in verschillende materialen zoals riet, kunststof of een stoffen mand. Denk er wel aan om er een losse deken onderin te leggen wat je makkelijk kan uitwassen. Een bench is ook geschikt als slaapplek en ook direct geschikt voor zijn zindelijkheidstraining.

Je kunt in overleg met de fokker een knuffel meenemen om in het nest te leggen van je Franse bulldug puppy. Zodra je hem komt ophalen zal hij de bekende geur van zijn vertrouwde nest in zijn eigen mand of bench terugvinden.

Het complete handboek voor de Franse bulldog

Afbeelding Franse bulldog

Wil je graag nog meer weten over de training, opvoeding en verzorging van de Franse bulldog? Piet de Wit heeft een compleet handboek geschreven over alle aspecten van dit hondenras. Met dit stap voor stap expert handboek kan je volgens hem binnen no-time je Franse bulldog veranderen in een lieve, gezonde en gehoorzame hond.

Wij van reviewinfo hebben dit handboek inclusief de gratis bonusboeken volledig doorgenomen en zijn gaan kijken naar de beweringen die gedaan worden over dit product. Benieuwd naar onze bevindingen?

Lees er alles over in de uitgebreide review van: Het complete handboek van de Franse bulldog. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *