Het complete handboek voor de Franse bulldog review

Gemiddelde leestijd: 25 minuten
Cover e-book

Wellicht ben je van plan om het complete handboek voor de Franse bulldog aan te schaffen van Piet de Wit, dan ben je bij deze uitgebreide review op de juiste plek voor meer achtergrond informatie over dit product.

Wat wordt er beweerd op de website fransebulldogvriend.nl over wat je kan bereiken met dit complete handboek? Wat krijg je precies bij de aanschaf? En wie is de auteur Piet de Wit eigenlijk? 

Deze en andere vragen worden door mij stuk voor stuk beantwoord in deze review. Dus ben je benieuwd of dit product jouw geld waard is? Lees dan hieronder verder! 

Inhoudsopgave

Franse bulldog vriend

De website fransebulldogvriend.nl staat volledig in het teken van het trainen, opvoeden en verzorgen van de Franse bulldog. Je vind er vijf pagina’s met blog berichten die allemaal betrekking hebben op deze onderwerpen. Op zich al een goede bron van informatie als je meer wilt weten over dit ras. 

Van de blog pagina kom je al gauw uit op de verkooppagina van het complete handboek van de Franse bulldog, en hier staat alle informatie over wat je kan bereiken met het complete handboek en waarom je juist deze zou moeten aanschaffen.

Enkele beweringen die gedaan worden op de website over de Franse bulldog: 

 • Schelden en straffen werkt NIET bij Franse bulldoggen… vanwege hun karakter kan het zelfs veel moeilijker worden om ze te trainen!
 • Franse bulldoggen kunnen makkelijk zindelijk worden gemaakt… maar de meeste zindelijkheidstrainingen werken juist averechts bij Franse bulldoggen!
 • Franse bulldoggen hebben een bijzondere mentale ‘trigger’ die gebruikt kan worden om ze te leren reageren op alle commando’s!

Er wordt ook beweerd dat je zelfs zonder enige ervaring je Franse bulldog direct kunt veranderen in een lieve en gehoorzame hond als jij het volledige handboek inclusief bonusboeken hebt gelezen. En om dat kracht bij te zetten wordt er een niet goed geld terug garantie van 60 dagen bij gegeven. Tijd om eens te kijken naar wat je allemaal ontvangt na de aanschaf van het complete handboek voor de Franse bulldog!

Het complete handboek voor de Franse bulldog

Het handboek voor de Franse bulldog is met recht compleet te noemen. Het is een boekwerk van maar liefst 187 pagina’s en is onderverdeeld in 7 hoofdstukken:

 1. De Franse bulldog
 2. De aankoop van een Franse bulldog
 3. Je puppy mee naar huis nemen
 4. Opvoeding en training
 5. Leven met een Franse bulldog
 6. Sport en show
 7. De oudere Franse bulldog

1 De Franse Bulldog

In het eerste hoofdstuk schrijft Piet uitgebreid over de geschiedenis van dit bijzondere hondje. Dit wordt opgevolgd door een stuk over de uiterlijke kenmerken van dit ras gevolgd door de rasstandaard. 

 • De rasstandaard van de Franse bulldog is een beschrijving van een aantal regels waar de ideale Franse bulldog moet aan voldoen. Een rasstandaard wordt opgesteld door de officiële rasvereniging in het land van oorsprong.

Tot slot een stukje over de bijzonderheden van het ras en de vraag of dit type hond wel de juiste keuze is voor jou.

2 De aankoop van een Franse bulldog

Het is belangrijk om eerst goed na te denken of een hond wel past in je huidige leven. Er zitten natuurlijk heel wat consequenties aan vast. Denk bijvoorbeeld aan de dagelijkse verzorging en aandacht die een hond nodig heeft, dat vergt aardig wat tijd, iets wat veel mensen onderschatten. Je zal meer kosten hebben met een eigen hond, en je huis zal nooit meer zo schoon zijn als daarvoor. 

Maar je hebt met een trouwe viervoeter in huis uiteraard ook heel veel plezier! Het brengt een stuk gezelligheid in huis en kinderen vinden een hond vaak fantastisch om mee te spelen en je hebt er een goede bewaker aan.  

Je krijgt in het eerste deel van dit hoofdstuk alle voors en tegens van het aanschaffen van een Franse bulldog op een rijtje. Als je dit voor jezelf hebt besloten kom je direct bij de volgende vraag terecht:

Neem je een volwassen Franse bulldog of neem je een puppy?

Beide opties hebben zo hun eigen voor en nadelen. Mocht je voor een schattige Franse bulldog pup willen gaan staan krijg je van Piet nog veel goede tips over wat je wel en beter niet kan doen. Enkele tips die gegeven worden: 

 • Koop geen puppy van een broodfokker, deze hebben vaak een achterstand door ongezonde voeding en zullen hoogstwaarschijnlijk niet ingeënt zijn. Je houdt hiermee dan ook dierenmishandeling in stand.
 • Bekijk bij de erkende fokker goed naar de leefomgeving van de moeder en pups. Is het netjes en aangenaam? En is de moeder tevreden en gelukkig?
 • Een Franse bulldog pup moet over een gezondheidsverklaring beschikken, en vraag daarnaast ook naar het paspoort. Controleer hoe oud de pup is en wanneer deze weg mag bij de moeder.

3 Je puppy mee naar huis nemen

Een prachtig moment is gekomen wanneer je je eigen gekozen pup mee naar huis mag nemen. Maar voor het zover is, wees er zeker van dat je huis puppy-proof gemaakt is. Sluit bepaalde ruimtes af waar hij niet mag komen, ruim de spullen op waar hij niet aan mag komen en pas goed op met eventuele giftige planten in huis.

In de eerste dagen zal je Franse bulldog pup de tijd nodig hebben om te wennen aan de nieuwe omgeving. Maar daarna kan je langzaam beginnen aan de bench training en het zindelijk maken.

“Om te vermijden dat je pup je hele huisraad aan flarden bijt koop je hem het best eigen speeltjes. Leer hem van kleins af aan dat deze speciaal voor hem zijn. Hij zal er veel plezier aan beleven.”

Zeer informatief hoofdstuk waarin eigenlijk alles beschreven wordt over de nieuwe leefomgeving, de eerste dagen met je pup thuis en het begin van zijn training.

4 Opvoeding en training

Het hoofdstuk over de opvoeding en training van je Franse bulldog is onderverdeeld in aparte categorieën. 

 • Discipline en de leider van de roedel
 • Gehoorzaamheidstraining
 • Tips om ongewenst gedrag te voorkomen
 • Ongewenst gedrag
 • Basiscommando’s aanleren
 • Socialiseren
 • Clicker training

Wat sterk naar voren komt in dit hoofdstuk is dat jij moet leren hoe je jezelf als roedel leider moet presenteren. Door jezelf als leider neer te zetten zal je hond beter gehoorzamen.

Honden zijn gewend om in een roedel te leven, en in een roedel is er een bepaalde hiërarchie met maar slechts één leider. De leider wordt geaccepteerd door alle andere honden en zijn volgzaam en trouw aan hem. Dit leiderschap dien je ook af te dwingen bij jouw hond om hem tevreden te krijgen en goed te laten gehoorzamen. 

Franse Bulldog
– De Franse Bulldog –

5 Leven met een Franse bulldog

Dit hoofdstuk begint met het belang van routine. Het is namelijk voor een Franse bulldog erg belangrijk om te wennen aan een vaste routine binnen het gezin, zo leert hij dat er voor alles een bepaalde tijd en plaats is. Hierdoor zal hij snel opgroeien tot een gehoorzame hond. 

Waar je tegenwoordig ook je voeding koopt, er is een enorm aanbod aan verschillende soorten en merken voer. Dit maakt het best lastig om de juiste keuze te maken voor jouw viervoeter.

Want welke voedingsstoffen heeft een hond nu juist nodig?

Dat is net als bij mensen verschillend per persoon en levenswijze. Honden met een vitaal en actief leven hebben meer voedingsstoffen nodig als honden die een wat rustiger en relaxter leven leiden. Ook het verschil in leeftijd maakt natuurlijk verschil in de voedingskeuze.

 • In dit hoofdstuk over voeding krijg je alle mogelijke informatie over de verschillende voedingsstoffen, soorten hondenvoeding, verschil van pup en senior voeding. De kosten van de voeding, de tijdstippen voor de voeding, tot aan verboden voeding. Kortom alles..

Een gezonde hond is een blije hond! Je kan er als baasje heel wat aan doen om je hond gezond te houden, denk aan goede voeding en voldoende beweging! Maar het kan helaas altijd gebeuren dat je hond ziek wordt al dan niet door een erfelijke aandoening. 

Maar hoe zie je aan je Franse bulldog dat hij wat onder de leden heeft?

Een Franse bulldog is van nature een vrolijke en actieve hond met eenzelfde uitstraling, alert en kwispelend. Mocht hij niet meer zo actief deelnemen aan activiteiten, minder eetlust hebben of een doffe vacht hebben is dat vaak een teken van het hebben van een ziekte.

Alle veelvoorkomende ziektes en erfelijke aandoeningen worden uitvoerig beschreven, met symptomen en een eventuele behandeling.

De verzorging van je Franse bulldog is belangrijk om hem in top conditie te houden. Het is niet alleen aandacht voor voeding en voldoende beweging, er komt zeker meer bij kijken om deze kleine vriend gezond te houden. Dit wordt uitgebreid beschreven in het stuk over de verzorging. 

“Een hond is eigenlijk wat zijn lichaamsverzorging betreft een behoorlijk lui dier. Katten bijvoorbeeld zullen zichzelf elke dag een uitgebreide wasbeurt geven, maar honden nemen het eigenlijk niet zo nauw met hun persoonlijke hygiëne. Daarom zal jij hem hierbij een handje moeten helpen.”

Vakantie en op reis gaan is ook iets wat hondeneigenaren graag doen. Mat wat doe je met je Franse bulldog? Neem je hem mee of breng je hem toch even naar vrienden, familie of naar een kennel? Ook hier word aandacht aan geschonken, evenals de meest belangrijke tips voor het meenemen van je bulldog op vakantie.

6 Sport en Show

Weet je eigenlijk direct al dat je graag meer wilt doen met je Franse bulldog dan alleen een standaard gehoorzaamheidstraining? Dan kan je er dan voor kiezen om een speciale cursus of puppytraining te volgen. Maar wat ook een mogelijkheid is, is actief sporten met je hond! 

 • Behendigheid ( Agility)
 • Flyball

Behendigheid (of agiliy) is het afleggen van een hindernisparcours met je hond. Het baasje mag enkel met bewegingen en met zijn stem aanwijzingen geven om het parcours foutloos af te leggen. Bij Flyball moet je Franse bulldog over een hindernisparcours lopen tot aan een machine welke een bal werpt op zijn commando. Hij moet deze bal vangen en daarmee het parcours weer in tegengestelde richting afleggen.

Wil je met je Franse bulldog meedoen aan hondenshows, zal hij moet voldoen aan de normen van de rasstandaard. In dit hoofdstuk vind alle benodigde informatie over het meedoen aan een hondenshow.

7 De oudere Franse bulldog

Een Franse bulldog wordt gemiddeld tussen de tien en veertien jaar oud. Naarmate hij ouder wordt kunnen er ouderdomskwaaltjes voor gaan komen. Om je Franse bulldog een zo prettig mogelijke oude dag te geven is het belangrijk om hem alle verzorging te geven die hij nodig heeft. Je kan bijvoorbeeld denken aan voldoende rust en aangepaste senioren voeding met meer vitaminen en mineralen. 

Het ouder worden kan dus gepaard gaan met het krijgen van diverse kwaaltjes, deze worden uitvoerig beschreven inclusief de symptomen en eventuele oplossing.

Piet de wit? Of Blue Sky Marketing?

Piet de wit is een man die al jaren gek is op de Franse bulldog en alles wat ermee te maken heeft. Het begon allemaal toen hij slechts 8 jaar oud was en kennis maakte met de Franse bulldog van zijn oom. Later schafte hij zijn eigen Franse bulldog aan maar met zijn eigen bull had hij de nodige problemen met de opvoeding. Hij kreeg het niet voor elkaar om hem goed te laten luisteren, en begon zich te verdiepen in het ras. Met zijn opgebouwde kennis was Piet vastbesloten om anderen te gaan helpen. Mensen die graag een Franse bulldog willen aanschaffen, of die er al een bezitten en juist wat meer kennis over dit ras willen hebben. 

Dit is wat je te lezen krijgt als je meer informatie zoekt over Piet de Wit. Maar klopt deze informatie wel? Het is namelijk zo dat er vanuit Blue Sky Marketing meerdere honden trainingsboeken zijn uitgegeven zoals Golden Retriever Geheimen en het Chihuahua handboek. En gek genoeg is het verhaal van de andere hondenliefhebbers/ auteurs van dat boek nagenoeg hetzelfde! 

Is dat een probleem?

Ik kan me voorstellen dat een marketingsbedrijf graag een goed verhaal wil brengen over hoe het complete handboek tot stand is gekomen. Maar met zoveel vergelijkbare informatie in de trainingsboeken kan je jezelf afvragen of er niet meer zaken zijn die niet kloppen…

Ik heb de andere handboeken ook doorgenomen en eigenlijk doet het verhaal wat de auteur schrijft over zichzelf (wat in veel gevallen dus overeenkomt) niet echt afbreuk aan de informatieve inhoud van de handboeken.

Na wat speurwerk naar het bedrijf Blue Sky Marketing kom je ook niet veel bijzonderheden tegen. Dus in zo verre is het een betrouwbaar bedrijf met meerdere trainingsboeken die overwegend goede recensies krijgen.

Conclusie:

Opvallend feitje, de naam van de auteur Piet de Wit in dit geval, is waarschijnlijk een pseudoniem. En komt met een goed verhaal wat lekker overkomt maar waarschijnlijk niet (geheel) klopt. Het product is inhoudelijk echter wel weer top! En dat is in mijn optiek wel waar het om draait.

Bonus boeken

Bonus 1 Baas over je eigen bulldog

Cover e-book

Het eerste bonusboek wat je bij het complete handboek ontvangt is: Baas over je eigen bulldog. Met dit boek leer je stap voor stap hoe je het probleemgedrag van je Franse bulldog voor eens en voor altijd kan oplossen.

Je leert niks anders dan hoe jij je moet presenteren als roedelleider. Alleen dan zal jij het respect en de gehoorzaamheid van je hond krijgen. Door de houding van alpha leider aan te nemen zal je merken dat je Franse bulldog zijn houding naar jou en zijn algehele gedrag snel positief zal veranderen. 

Hoe je dit realiseert word duidelijk beschreven en is voor iedereen simpel toe te passen! 

Bonus 2 8 Simpele technieken om je hond te leren komen op commando

Eenvoudige tips met uitleg over het toepassen van deze commando’s. 

 1. Manier van denken
 2. Aandacht
 3. Het juiste aanbod
 4. De methode voor succes
 5. Het begrijpen van de stappenbenadering
 6. Gebruik een aantrekkelijke beloning
 7. Vermijd onbedoelde straf
 8. De mobieltjestechniek

Bonus 3 Succesvolle tips voor de verzorging en training van je puppy

Een bonusboek voor mensen die een Franse bulldog pup willen aanschaffen. Je krijgt in 25 pagina’s alle informatie die je nodig hebt om goed voorbereid te zijn op de komst van je puppy. 

Bonus 4 Honden Training geheimen

Cover e-book

Met dit boek leer je de trainingsgeheimen die professionele trainers ook toepassen. 

Wat je in dit boek krijgt zijn praktische tips die je direct kan toepassen om bepaald gedrag aan te leren bij je Franse bulldog. Je leert oefeningen die je hond zowel fysiek als mentaal zullen stimuleren. Daarnaast krijg je ook 4 stappen om een goede Franse bulldog bezitter te worden.

Bonus 5 101 Manieren om het gedrag van je Franse bulldog te verbeteren

101 Eenvoudige tips en tricks welke zijn verdeeld in 5 hoofdstukken. Hieronder de verschillende onderwerpen:

 • Het beïnvloeden van het gedrag
 • Oefeningen
 • Structuur en Leiderschap
 • Gezondheid en Voeding
 • Probleemgedrag

Structuur en leiderschap:

25) De vier belangrijkste dingen voor je hond zijn: zijn sociale contacten, het spelen, eten en slapen. Door controle te hebben over deze activiteiten, kun je jezelf positioneren als de leider.

Probleemgedrag – Komen als je hem roept:

83) Een Franse Bulldog moet een gevoel van vrijheid kunnen ontwikkelen. Zonder dat, zal een Franse Bulldog nooit komen als je hem roept.

Niet goed geld terug garantie

Garantie logo

Met de aanschaf van het complete handboek voor de Franse bulldog krijg je een niet goed geld terug garantie van maar liefst 60 dagen. Dat is een serieuze garantie periode die je niet vaak tegenkomt. 

Mocht je om wat voor reden ook niet tevreden zijn met je aankoop, je krijgt het volledige aankoopbedrag terug, zonder vragen of problemen. Je hebt hiermee feitelijk geen enkel risico. En je mag het boek en bonussen gewoon houden.

Klant ervaringen

Patricia:

Goedendag, Ik heb het boek plus bonussen bij je gekocht en gelijk met heel veel interesse natuurlijk doorgenomen. Er staan een heleboel dingen die ik nog niet wist. Door je tips toe te passen kan ik mijn hond nu mijn leiderschap tonen. Wat ik graag wil zeggen over je boek is dat het mij inzichten heeft gegeven over hoe een Franse bulldog denkt, waarom ze probleemgedrag vertonen en hoe je het kunt voorkomen. Ik weet nu precies hoe ik met mijn Franse bulldog moet omgaan. Nogmaals bedankt voor de geweldige boek.

Jan:

Hoi Piet, Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet dacht dat je boek deze Franse bulldog fokker nog iets kon leren, maar ik neem mijn pet voor je af want ik had het verkeerd. Je boek is gevuld met waardevolle tips, technieken en informatie voor elke een Franse bulldog eigenaar, ongeacht hun ervaring en leeftijd.

Joke Verscheur:

Hallo Piet, heel fijn dat je al je kennis met andere wilt delen. Ik ben er ontzettend blij mee want ik vond het boek zo leuk om te lezen dat ik het in een keer heb uitgelezen. Ik kon gewoon niet stoppen.

Mijn conclusie over Het complete handboek inclusief bonus boeken

Je krijgt voor wat je betaald een behoorlijk compleet en goed product. Het handboek omvat alle benodigde informatie die je als hondeneigenaar zou moeten weten om je Franse bulldog een goed en plezierig leven te bieden. In mijn ogen heeft elk dier (wat afhankelijk is van een baasje) recht op een gezond en gelukkig leven. En met de aanschaf van dit handboek zet je zeker een stap in de goede richting.

De bonusboeken geven absoluut nog veel extra tips en adviezen voor het houden, verzorgen en trainen van een Franse bulldog. Waardevolle toevoegingen aan het complete handboek!

Al met al krijg je voor €37,- een mooie set e-books die jou en je trouwe viervoeter veel plezier zullen opleveren!

 • Handboek inclusief bonusboeken geven enorm veel goede informatie
 • Goede prijs kwaliteit verhouding
 • 60 dagen niet goed geld terug garantie
 • Levenslange updates van nieuw materiaal
 • Tips en tricks zijn simpel en door iedereen goed uit te voeren
 • Een pseudoniem gebruiken en een persoonlijk verhaal vertellen wat mooi klinkt maar waarschijnlijk niet klopt.
Het complete handboek voor de Franse Bulldog
Het complete handboek voor de Franse Bulldog

Beoordeling door Menno,

02 aug 2020
5

Ondanks het gebruik van een pseudoniem is het een waardevol boek met goede informatie, tips en tricks voor de verzorging en training van je Franse Bulldog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *