Interview met Derek Westra en Patrick Suiker van allesovercrypto.nl

Cryptocurrency is afgelopen jaren al regelmatig in het nieuws geweest. En dan met name als de waarde ervan weer eens enorm omhoog schoot of juist enorm kelderde. Dat trekt mensen aan maar het schrikt natuurlijk ook af. Wat uiteraard begrijpelijk is. Het is naast een betaalmiddel ook een investering geworden voor mensen die er graag wat mee willen verdienen. Zeg nou zelf, geld op de bank levert tegenwoordig ook niks meer op. Maar om er aan te kunnen verdienen is het toch wel prettig om te weten waar je mee bezig bent. Want zo gauw als je eraan verdient kan je het helaas ook weer kwijtraken.

Ik heb het voorrecht gekregen 2 experts op het gebied van Bitcoin en cryptocurrency te mogen interviewen. Deze heren hebben samen al bijna 14 jaar ervaring op dit gebied. En met al deze ervaring hebben ze mij antwoord gegeven op de volgende vragen:

Patrick Suiker
– Patrick Suiker – Alles over Crypto –
Derek Westra
– Derek Westra – Alles over Crypto –

Wat is volgens jullie de ware kracht van cryptocurrency?

Wij zien veel potentie in cryptocurrency omdat:

  • Je er goedkoop en snel waarde mee kan versturen.
  • Het niet uitmaakt of iemand in Amerika woont of in Nederland, de transacties gaan even snel en kosten hetzelfde.
  • We vergelijken het altijd met e-mailen. Een e-mail is het versturen van informatie en dankzij crypto en blockchain kan je met één druk op de knop waarde versturen.
  • De koers van een cryptomunt is niet land gebonden. Hiermee voorkom je dat er een situatie ontstaat zoals in Venezuela, waar het nationale geld waardeloos is geworden door het falen van president Maduro.

Is het minen van Bitcoins nog interessant voor kleinere investeerders en beginners? Of is dit alleen nog weggelegd voor de grotere spelers op de markt?

Het minen van Bitcoins is met name alleen nog interessant voor de grotere jongens. Wel kan je als kleine miner meeliften met het succes van deze partijen. Je kan bijvoorbeeld een mining rig laten plaatsen in zo’n mining farm en hierdoor een gedeelte van de mining-opbrensten ontvangen. Je kan het zien als het investeren van geld en hier naar rato voor worden uitbetaald.

Blijft de Bitcoin leidend op de markt van de cryptocurrency?

Momenteel ziet het ernaar uit dat Bitcoin leidend blijft. Of dit in de toekomst ook zo zal zijn is zeer lastig te zeggen.

Wat zal de Bitcoin in waarde doen als alle coins gemined zijn volgens jullie?

Wanneer, naar verwachting in het jaar 2140, alle Bitcoins gemined zijn, dan betekend dit dat dit aanbod niet verder zal groeien. Wanneer de vraag wel blijft stijgen, dan zorgt dit voor een sterke stijging in de waarde.

Wat vinden jullie van de Libra, de digitale munt van Facebook? En heeft deze een toekomst?

Wij vinden de discussie die rondom de Libra ontstaat vooral erg interessant. Op deze manier komt het voor de regeringen ineens heel erg dichtbij en voelen ze de noodzaak om ook echt hun standpunten op dit gebied in te nemen. Het is nu minder een onderwerp waarvan mensen denken, ach dat komt wel, of, ach dat is een hype en waait wel over.

Wat is het verschil tussen short term en long term investeren in crypto? En wat vinden jullie beter?

Het verschil zit hem met name in de woorden ‘handelen’ en ‘investeren’. Wanneer jij op korte termijn kijkt, ben je in onze ogen meer een crypto trader en wanneer je op lange termijn kijkt , dan ben je meer een investeerder. Wij zien dat veel beginners te makkelijk denken over crypto trading en hierdoor geld verliezen. Het vereist wel echt oefening en als je hier de tijd niet voor hebt doe je er goed aan om gewoon te investeren. Dus, heb jij tijd en zin om jezelf te trainen in het lezen van grafieken en te handelen aan de hand van je eigen analyses, dan is het leuk om te gaan traden. Als jij liever weinig naar de markt om wilt kijken dan kan je beter een lange termijn visie aanhouden.

Wat is het grootste verschil tussen centrale en decentrale coins? En wat doet dat met de waarde van die coins?

Achter een centrale coin zit een bedrijf dat bepaald wat er met de munt gebeurt. Achter een decentrale coin zit een netwerk aan mensen waar dit netwerk de koers van de munt bepaalt. Crypto is vooral bedoelt om het geld decentraal te maken en daarom geven de meesten decentrale coins hun voorkeur.

Welke crypto vinden jullie op dit moment technologisch gezien het sterkst?

Als we kijken naar de technologie dan zijn we vooral gecharmeerd van Bitcoin, Zilliqa,Nano en Holochain.

Er zijn een grote hoeveelheid Altcoins op de markt waar je in kan investeren, zijn deze ook allemaal anders qua achterliggende technologie? En zijn ze ook echt allemaal wel betrouwbaar?

Er zijn inderdaad veel verschillende altcoins. Iedere dag komen er nieuwe bij en gaan er ook munten weg. De munten hebben uiteenlopende doeleinden maar dit betekend niet dat ze ook allemaal een andere achterliggende technologie gebruiken. De meeste altcoins zijn gebaseerd op de blockchaintechnologie. Voorbeelden van munten die bekend staan om hun andere technologie zijn IOTA en Holo. IOTA gebruikt Tangle en Holo de Holochain. Zeker niet alle altcoins zijn betrouwbaar. Het veiligste is om de houding aan te nemen dat geen enkele altcoin betrouwbaar is, tot het tegendeel is gebleken. Wij verwachten dat zeker 95% van alle altcoins in de toekomst zullen verdwijnen.

Wat is jullie lange termijn visie over digitaal geld?

Wij zijn sterk van mening dat digitaal geld de toekomst is en zien het als een kwestie van tijd voordat het in ons dagelijks leven is geïntegreerd.

Zal de overheid zich in de toekomst serieus gaan mengen in de cryptocurrency?

Absoluut! Sterker nog, wij weten dat ze achter de schermen al flink bezig zijn met blockchain en cryptocurrency.

Wat kunnen we nog van jullie verwachten in de toekomst op het gebied van cryptocurrency?

AllesOverCrypto wil zijn naam volledig waarmaken. Wij willen dat je bij ons werkelijk waar álles over crypto kunt leren en hiervan op de hoogte blijft. Van het actuele cryptonieuws, tot aan de meest uitgebreide blogs. Van marktanalyses tot aan de technische uitleg van blockchain. We willen dat iedere beginner bij ons op de website de transitie kan maken naar crypto expert.

Ook willen we dat de regering en het bedrijfsleven zich kunnen inlezen in de materie en mee kunnen gaan met de toekomst. Wij willen ervoor zorgen dat iedereen kan starten met cryptogeld, of het nu gaat om het doen van betalingen of het actief handelen erin. Ook willen we dat Nederland en België vooroplopen in de revolutie van crypto en blockchain.

Starten met handelen in cryptocurrency

Afbeelding Crypto Masterclass

Het is dus niet vanzelfsprekend om te beginnen met handelen in cryptocurrency, en te verwachten dat je direct winst pakt. Er komt volgens de experts zeker wel wat bij kijken, en het wordt ook wel vergeleken met het handelen op de aandelenbeurs. Wil je daar winst maken is het ook sterk aan te raden om jezelf van goede kennis te voorzien.

Derek Westra en Patrick Suiker hebben voor de mensen die graag willen starten met handelen in cryptocurrency een masterclass ontwikkeld. Met deze cursus wordt je volledig wegwijs gemaakt in deze digitale wereld van de cryptocurrency.

Wil je graag meer over dit product te weten komen? Dan adviseer ik je om mijn uitgebreide review te lezen over de Crypto Masterclass.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *