Online geld verdienen met: Affiliate marketing

Wat is affiliate marketing?

Deze vorm van marketing bestaat uit het promoten van producten of diensten van een producent of adverteerder. Het promoten van een product of dienst gebeurd veelal via een eigen website, of via social media zoals Facebook, Youtube of Instagram. Je plaatst een tekst link of een banner welke doorverwijst naar de website van de adverteerder. Als mensen hierop klikken, en besluiten het product aan te schaffen, krijg je daar een vergoeding voor. 

Iedereen die een affiliate link plaatst heeft zijn eigen unieke code. Zo wordt herkend door wie de verkoop gerealiseerd is, en wie dus de commissie verdient heeft. Er bestaan tal van platformen genaamd affiliate netwerken, die producenten en uitgevers samenbrengen om zo producten te promoten. Deze platformen zorgen voor de campagnes, de unieke affiliate link, administratieve handelingen en het uitkeren van de verdiende commissies. Enkele van deze platformen zijn: Paypro, Tradetracker, Daisycon en Awin.

Grotere online bedrijven hebben vaak hun eigen affiliate programma. Dit wordt vaak een partnerprogramma genoemd. Een bekende en misschien wel de grootste van Nederland is wel het partnerprogramma van BOL.com

Geld verdienen met affiliate marketing

Het verdienen van geld met affiliate marketing wordt ook wel een passief inkomen genoemd. Dit is slechts gedeeltelijk waar. Het werk wordt voor de tijd gedaan en het verdienen gebeurt later. Het is niet zo dat je slapend rijk zult worden. 

Het is noodzakelijk dat je mensen op je website krijgt of op je social media om zo het product of dienst te kunnen promoten. Hoe je dat doet is geheel aan jou. Eén manier daarvan is om te bloggen over een onderwerp wat jou aanspreekt. Stel dat jouw hobby drones zijn, en je weet hier behoorlijk wat vanaf. Dan kan je op je eigen website hier over gaan bloggen. Zodra je bezoekers krijgt kan je een passende affiliate marketing gaan toepassen. Dus door bijvoorbeeld een link naar een droneshop te plaatsen op jouw website.

Op deze manier kan je geld gaan verdienen met affiliate marketing. 

Affiliate marketing Revolutie

Logo AMR

Om mensen te helpen met starten met affilate marketing heeft Jacko Meijaard de Affiliate Marketing Revolutie ontwikkeld. Dit is een serie video’s waarin hij stap voor stap uitlegt hoe je deze vorm van marketing kan toepassen. En zo een marketing business kan opzetten voor jezelf. Ik heb persoonlijke ervaringen met  Jacko Meijaard en de Affiliate Marketing Revolutie, en kan zeggen dat ik zeer positief ben over hem en zijn product!

Wil je hier meer over weten lees dan mijn review over de Affiliate Marketing Revolutie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *