Ontdek de positieve kracht van affirmaties!

Affirmaties of intenties kunnen gebruikt worden om het leven positief te beïnvloeden. Het zijn vaak korte zinnen die je voor jezelf opstelt om een bepaald doel te behalen of een verandering in je leven te bewerkstelligen. Deze zinnen spreek je uit in gedachten of hardop in een volle overtuiging voor jezelf. 

Door de zinnen herhaaldelijk voor jezelf op te zeggen zal het in je mind worden opgeslagen als een waarheid. Wat je hiermee in feite doet is je eigen realiteit aanpassen. Want de gedachten die we bewust en onbewust kiezen en toelaten vormen de voorkamers van onze eigen werkelijkheid.  

Hoe maak je krachtige affirmaties?

De zinnen die je voor jezelf opstelt kunnen het beste kort en krachtig zijn en beginnen met; Ik ben.. Dit geeft veel meer kracht aan de intentie dan bijvoorbeeld; Ik wil een gezond en gelukkig leven. 

Maakt hier voor jezelf van; Ik ben krachtig en gezond en haal alles uit mijn leven. 

Hou de affirmaties positief, dus maak geen zinnen zoals; Ik wil niet ziek worden, of Ik wil geen ongelukkig leven leiden. Deze zinnen zijn niet krachtig en kunnen zelfs averechts werken. Het universum herkend geen ontkenning, dus geef je juist kracht aan de woorden “ziek” en “ongelukkig”.

Wees dus heel bewust bij het kiezen van een affirmatie. Begin met; Ik ben… en vul dat aan met een krachtige zin die positief en in de tegenwoordige tijd is. 

  • Ik ben één met de goddelijke kracht der natuur
  • Ik ben succesvol in alles wat ik onderneem
  • Ik ben één met mijn innerlijke wijsheid en liefde

Yoga Nidra en het gebruik van affirmaties

Al duizenden jaren word er door de mens Yoga beoefend vanwege de goede eigenschappen en positieve uitwerking die het heeft op lichaam en geest.

Een specifieke vorm van Yoga is Yoga Nidra. De 2 woorden zijn uit het Sanskriet, Yoga staat voor “verbinden” of “samenbrengen” en Nidra betekend slaap. De Yoga Nidra technieken houden in dat je op een comfortabele wijze je lichaam en geest in een diepe ontspanning gaat brengen door middel van oefeningen en visualisaties. 

In deze staat ben je wel bij bewustzijn maar op het randje van slaap en waken. Het is een meditatieve staat die erg ontvankelijk is voor nieuwe input. En juist op dit moment ga je bij Yoga Nidra gebruik maken van affirmaties om jezelf ( je brein/ego) te herprogrammeren. De intenties of affirmaties die je toepast noemen ze met een mooi woord: Sankalpa’s. 

Snelle positieve veranderingen met Yoga Nidra

Juist door de diepe rust die je tijdens Yoga Nidra ervaart heeft een Sankalpa een krachtig effect!

In je “wakkere” staat ben je minder gevoelig voor de intenties die je voor jezelf uitspreekt en herhaald. Je ratio vormt een soort filter wat de kracht verminderd van je persoonlijke intenties. 

Door jezelf in een staat tussen slapen en waken te brengen overbrug je het ratio en bereik je snelle vooruitgang omdat je het zaadje direct in het onderbewustzijn plant. Hiermee bereik je veel sneller resultaat met het gebruik van je affirmaties!

Happy with Yoga

Happy with Yoga is een platform wat is opgezet door Rolf van Baalen en Melanie Poldervaart om mensen kennis te laten maken met de voordelen van de eeuwenoude technieken voor rust, balans, gezondheid en kracht, maar dan in een modern jasje. 

Dit doen ze onder andere met hun website happywithyoga.nl en de diverse online trainingen die ze aanbieden, waaronder Yoga Stap voor Stap en Mindfulness voor het dagelijks leven

Maar ook bieden zij een online cursus aan in Yoga Nidra. Met deze cursus ontvang je een e-book met alle relevantie informatie over Yoga Nidra en hoe je dit het beste kan toepassen in je dagelijkse leven. Je krijgt toegang tot 7 Yoga Nidra sessies die je ook kan downloaden. Dit maakt het mogelijk om de sessies offline te beluisteren op elk mobiel apparaat. En als bonus 3 korte Yoga sessies om je lichaam wat meer te ontspannen voor je de Yoga Nidra oefeningen gaat uitvoeren. 

Yoga Nidra: Ontdek de kunst van bewuste diepe ontspanning

Vrouw beoefent Yoga NIdra

Wil je ook gebruik maken van de kracht van affirmaties in je leven?

Dan is het zeker de moeite waard om de online cursus Yoga Nidra van Happy with Yoga te bekijken! 

Enorm veel deelnemers hebben hun positieve ervaringen gedeeld over Yoga Nidra op de besloten Facebook pagina van Happy with Yoga. Maar ook ik heb deze cursus bestudeerd en toegepast. Lees alles over het product en mijn ervaring met de online cursus in mijn uitgebreide review: 

Yoga Nidra: Ontdek de kunst van bewuste diepe ontspanning

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *