P.T. Barnum boek review. Zijn regels voor geld verdienen tijdloos?

Gemiddelde leestijd: 12 minuten
Boek PT Barnum

Phineas Taylor Barnum was een zeer succesvolle Amerikaanse ondernemer die leefde van 1810 tot 1891. Hij is het meest bekend geworden als showman en circusuitbater. Maar daarnaast bezat hij ook verschillende bedrijven, een wekelijkse krant, en een eigen museum in New York wat zeer populair was in die tijd.

Barnum schreef in zijn leven ook meerdere boeken waaronder deze, The art of money-getting (1880). In dit boek beschrijft hij de methodes waardoor hij zo succesvol en rijk is geworden. Harm van Wijk van beleggen.com heeft dit boek vertaald, en is nu inclusief een aantal extra’s gratis te verkrijgen bij beleggen.com.

In welke mate is dit boek interessant om nu te lezen? Het was tenslotte een compleet andere tijd, of zijn de regels voor geld verdienen tijdloos?

Lees in mijn review wat ik van het boek van P.T. Barnum vind en alle extra’s die je erbij krijgt van beleggen.com.

Inhoudsopgave

Wat krijg je precies?

Als je besluit om dit gratis boek te bestellen krijg je er een aantal extra’s bij in de vorm van een e-book, een training, een audioboek en een rapport. Er wordt voor dit totale pakket alleen de verzending en afhandelingskosten in rekening gebracht wat € 6,47 bedraagt.

Zodra je betaald hebt krijg je een mail waarin je toegang krijgt tot de trainingen van beleggen.com. Hier kan je dan het e-book, het audioboek en het rapport; 10 Manieren om met een ton een modaal inkomen op te bouwen downloaden. De videotraining kreeg ik via een link in een andere mail.

Wie zijn Harm van Wijk en Beleggen.com?

Afbeelding Harm van Wijk

Harm van Wijk is ook een keer begonnen als particuliere belegger en heeft toen meerdere keren een hoop geld verloren. Dit was uiteraard heel frustrerend, zeker omdat hij een stabiel inkomen wilde genereren met beleggen om zo zijn gezin te onderhouden. Pas toen hij een beleggingscoach ontmoette, en leerde waarom mensen vaak geld verloren, kwam Harm tot het inzicht dat je moet leren beleggen met een algoritme.

Na lang pionieren kwam Harm tot de ontwikkeling van een software die je geld laat verdienen met een stijgende, dalende en zelfs een zijwaarts bewegende markt. Dit is uiteindelijk de Trading Navigator Methode geworden.

Harm van Wijk is ook de man achter beleggen.com, en heeft samen met een toegewijd team meer dan 30 jaar ervaring in de financiële wereld. Hun missie is om mensen te helpen succesvol te worden met beleggen. De methode hiervoor is simpel, verhoog het financiële IQ, en biedt een bewezen succesvol beleggingssysteem aan. Uit onderzoek van de Nederlandse Bank is gebleken dat mensen met kennis van financiële zaken meer vermogen hebben dan mensen met weinig kennis van financiële zaken. Gemiddeld maar liefst € 81.000 meer!

Naast de diverse trainingen die worden aangeboden door beleggen.com is er ook een compleet ledenplatform. Op dit platform kunnen de leden van beleggen.com kennis en ervaringen met elkaar delen, en advies krijgen van diverse experts. De community bestaat uit meer dan 11.000 leden,  dit geeft aan dat beleggen.com een betrouwbare bron van informatie is als het gaat over beleggen, en alles wat daar mee te maken heeft.

P.T. Barnum; De kunst van het verkrijgen van geld

Het boek bestaat uit 74 pagina’s welke zijn verdeeld in 23 hoofdstukken. De laatste 3 hoofdstukken zijn als een extra toevoeging geplaatst en gaan over de persoon P.T. Barnum, Beleggen.com en over Harm van Wijk zelf.

Hieronder staan alle hoofdstukken van het boek:

 • Vergis je niet in je roeping
 • Selecteer de juiste locatie
 • Vermijd schuld
 • Volharden
 • Wat je doet doe het uit alle macht
 • Vertrouw op uw eigen persoonlijke inspanningen
 • Gebruik het beste gereedschap
 • Ga niet boven je bedrijf staan
 • Leer iets nuttigs
 • Laat hoop overheersen maar wees niet te visionair
 • Verdeel je krachten niet
 • Wees systematisch
 • Lees de krant
 • Pas op voor activiteiten buiten het bedrijf
 • Sta niet borg zonder garantie
 • Maak reclame voor je bedrijf
 • Wees beleefd en vriendelijk voor uw klanten
 • Wees liefdadig
 • Niet kletsen
 • Behoud uw integriteit
 • Over P.T Barnum
 • Over Beleggen.com
 • Over Harm van Wijk

Enkele voorbeelden uit het boek

“Wanneer de onverdeelde aandacht van een man op één object is gericht, zal zijn geest voortdurend verbeteringen van waarde suggereren, die hem zouden zijn ontgaan, als zijn hersenen door een dozijn verschillende onderwerpen tegelijk bezet zouden zijn.”    

“Menig fortuin is door de vingers van een man geglipt, omdat hij tegelijkertijd te veel beroepen uitoefende. Het is verstandig om niet te veel ijzers in het vuur te hebben.”       

“Mannen zouden systematisch in hun zaken moeten zijn. Iemand die zakendoet, die voor alles tijd en ruimte heeft en zijn werk snel doet, zal twee keer zo veel bereiken en met de helft van de moeite van hen, die het achteloos en slordig doet.”

“Door systeem in al uw acties door te voeren, één ding tegelijk doen, altijd afspraken nakomen met stiptheid, vindt u ontspanning en vrije tijd. Terwijl de man, die slechts één ding half doet en zich vervolgens tot iets anders wendt, en dat ook weer voor de helft doet, zal altijd losse eindjes hebben en zal nooit weten wanneer het werk is voltooid, want het zal nooit klaar zijn.”  

Gratis e-book

Boek P.T Barnum

Het e-book is een directe kopie van het fysieke boek. Deze kan je na het downloaden ook eventueel uitprinten als extra naslagwerk.

Gratis training

De gratis training die je krijgt is een video met een uitleg van Harm van Wijk over beleggen. In deze video komen de volgende zaken aan bod:

 1. Hoe kan je 20,6% rente per jaar maken zonder stress. Met minder dan 10 minuten per week, en met behulp van een bewezen beleggingssysteem.
 2. Beleggen met slechts € 250, en geen jarenlange training nodig of jaren moeten wachten op resultaat.
 3. Dure banken en beleggingsadviseurs brengen je schade toe en stellen jouw belang niet voorop.      (De financiële crisis was begonnen bij de banken!)
Grafiek

Gratis audiobook

Het audiobook kan via dropdox gedownload worden als MP3 bestand. Heb je nog geen dropbox, kan je een gratis account aanmaken, en dan het audiobook De kunst van het verkrijgen van geld downloaden en beluisteren.

Gratis rapport; 10 Manieren om met een ton een modaal inkomen op te bouwen

Een rapport wat interessant is voor mensen die al wat meer kennis en ervaring hebben met beleggen en er vertrouwen in hebben om wat meer in te leggen.

“Als je een ton belegd, dan is het mogelijk om hier een modaal inkomen mee te genereren, onder voorwaarde dat je dus een hoog rendement realiseert. Een hoog rendement is echter doorgaans gekoppeld aan een hoger risico. Wanneer je dus minder risico wilt lopen, dan zal je in plaats van € 100.000, een groter kapitaal nodig hebben.”

Alle mogelijkheden voor een modaal inkomen op een rij:

 1. Divident
 2. Iron Condor
 3. Spreid over diverse groeimarkten
 4. Gedekt schrijven
 5. Collar trade
 6. Momentenstrategie
 7. Verlaag je kosten
 8. Trendvolgend beleggen
 9. Obligaties
 10. Vastgoed

Tevredenheidsgarantie

Er geldt een 30 dagen niet goed geld terug garantie op dit product.

Dat betekend dan je de volledige verzend- en afhandelingskosten gewoon terug krijgt als je binnen 30 dagen aangeeft dat je niet tevreden bent met wat je hebt ontvangen.

Conclusie over het P.T. Barnum boek en extra’s

Ik vind het een leuk en interessant boekje om te lezen, zeker als je geïnteresseerd bent in de mogelijkheden om (meer) geld te verdienen. De regels die Barnum beschrijft gelden zeker ook vandaag de dag nog! Ze zijn als het ware universeel toepasbaar. Het boek is wel in een ander tijdperk geschreven en dat lees je ook wel aan hand van de voorbeelden die hij noemt. Maar dat maakt het ook wel weer leuk om te lezen vind ik.

Het e-book en audiobook zijn een leuke toevoeging op het fysieke exemplaar, het rapport en de videotraining zijn meer beleggingsgericht. Nu is het beleggen met een ton (nog) niet voor mij weggelegd. Er staat sowieso een hoop interessante informatie in over diverse beleggingsmogelijkheden. Het zelfde geldt voor de videotraining, deze is wat meer gericht op het beleggen met een systeem. In dit geval de Trading Navigator Methode van Harm van Wijk.

Maar wat ook prettig is, is het feit dat je gewoon je geld terug kan krijgen binnen 30 dagen als je niet tevreden bent. Je loopt dus geen enkel risico!

De kunst van het verkrijgen van geld.

Bestel hier uw gratis versie van het boek van P.T. Barnum

 

GA DIRECT NAAR HET GRATIS PAKKET

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *