Review Chihuahua Handboek Peter Plasman 2021

Gemiddelde leestijd: 17 minuten
Cover e-book

Gedrag, opvoeding, training en problemen oplossen bij je Chihuahua. Dat kan je allemaal vrij eenvoudig bereiken met het complete handboek volgens de auteur Peter Plasman. Daarnaast krijg je ook nog eens 5 handige bonusboeken voor nog meer tips en training.

Ik kan meteen al zeggen dat het een zeer uitgebreid handboek is, die alle aspecten van de Chihuahua beschrijft. En met daarbij de 5 gratis bonusboeken, maakt het een informatief zeer compleet geheel. Het handboek inclusief gratis bonus boeken wordt nu aangeboden voor een bedrag van €37,-. Alle boeken zijn direct na betaling te downloaden en leesbaar op elk digitaal apparaat.

Maar is dit handboek werkelijk zo goed als Peter beweerd? Wat kan je er precies mee bereiken, en is het z’n geld waard? Ik zocht het allemaal uit en beschrijf mijn bevindingen in deze uitgebreide review over het complete handboek voor de Chihuahua. Lees snel verder..

Inhoudsopgave

Peter Plasman, Chihuahua liefhebber en auteur

Peter Plasman

Peter Plasman is inmiddels een Chihuahua expert te noemen met zijn 25+ jaar aan ervaring. Maar het opvoeden en trainen van zijn eerste eigen Chihuahua verliep zeker niet soepel! Hij was zelfs kort ervoor om het beestje naar het asiel te doen. Maar gelukkig had hij dat niet gedaan, hij koos een ander pad en zocht naar oplossingen voor het probleemgedrag van zijn Chihuahua!

Hij ontdekte op jonge leeftijd zijn voorliefde voor de Chihuahua. Zijn buren hadden een langharige Chihuahua en hij kreeg er al snel een goede band mee. Niet lang daarna schafte Peter zijn eerste Chihuahua aan. Hij was er helemaal verliefd op! Maar het bleek toch niet zo eenvoudig om het beestje correct op te voeden.

Zelfs met de reguliere hondentrainingen wilde het Peter Plasman maar niet lukken om zijn Chihuahua goed te laten luisteren. Zijn hond sprong tegen hem en zijn bezoek aan, was voortdurend aan het blaffen, en tijdens een wandeling continu aan de lijn aan het trekken. 

Het werd frustrerend want hij wist niet meer wat hij moest doen om het probleemgedrag van zijn Chihuahua om te zetten in goed gedrag. Peter dacht er zelfs aan om hem weg te doen. Maar dat kon hij niet, daarvoor was zijn liefde voor zijn viervoeter te groot. En hij besloot zich te gaan verdiepen in de opvoeding en verzorging van de Chihuahua.

In zijn zoektocht naar goede informatie kwam hij erachter dat toch best veel informatie te algemeen was en niet bleek te werken bij dit hondenras. En dat niet alleen hij er moeite mee had, maar veel Chihuahua eigenaren dezelfde problemen ervaarden.

Met zijn opgebouwde kennis besloot Peter Plasman wat te doen om andere Chihuahua eigenaren te helpen. En zo is zijn complete handboek voor de opvoeding, training en verzorging van een Chihuahua tot stand gekomen.

“Het heeft geen enkele zin je Chihuahua fysiek te straffen of tegen hem te schreeuwen. Je zult het omgekeerde bereiken van wat je beoogt. Een hond die mishandeld wordt of zich bedreigd voelt, neemt een passieve of onderdanige houding aan en wordt wantrouwig. Hij kan ook zelf agressief worden of negatieve aandacht gaan vragen. Onthoud dat een gestreste baas vaak eveneens een gestreste hond heeft.”

Chihuahua met pup
– Chihuahua met pups –

Chihuahua handboek

Op de website chihuahua-pup.com staat een enorme lijst over wat je met dit handboek allemaal kunt bereiken. Maar dat is op zich niet vreemd als je je bedenkt dat er 30 jaar aan ervaring inclusief aantekeningen zijn opgenomen in dit handboek.

Het heeft in totaal 49 pagina’s en is verdeeld over 16 hoofdstukken. De meeste hoofdstukken worden afgesloten met een samenvatting of actieplan, afhankelijk van het soort hoofdstuk. Met het actieplan heb je eenvoudige en bruikbare tips om je Chihuahua te trainen.

Alle hoofdstukken van het complete handboek voor de Chihuahua:

 • Inleiding
 • De Chihuahua: klein van stuk, groot in geschiedenis
 • Innerlijk en uiterlijk
 • De aanschaf
 • Welkom thuis!
 • Je Chihuahua ophalen bij de fokker
 • Een zindelijke Chihuahua
 • Tijd voor training
 • Ongewenst gedrag voorkomen en afleren
 • Etenstijd
 • Uiterlijke verzorging
 • Gezondheid
 • Voortplanting bij de Chihuahua
 • Nawoord
 • Belangrijke en interessante websites
 • Colofoon

Met dit handboek heb je werkelijk alle informatie in handen over de Chihuahua. Of je nu van plan bent er eentje aan te schaffen, of je hebt al een Chihuahua. Met deze kennis krijg je een gelukkige hond en een tevreden baasje!

Pagina Handboek
– Pagina uit het handboek –
Pagina handboek
– Pagina uit het handboek –

Na het lezen van zijn handboek ben ik er wel van overtuigd dat de beweringen van Peter Plasman op zijn website kloppen!

Bonus #1 Je hond de baas

Je hond de baas, handleiding om probleemgedrag van je Chihuahua op te lossen is het eerste van de 5 bonusboeken die je ontvangt bij de aanschaf van het handboek.

Je leert alles over de roedel mentaliteit die honden hebben. Van daaruit zal je beter begrijpen hoe je zelf de leider van de roedel wordt en dus een gehoorzame Chihuahua krijgt. 

Honden kennen geen emoties zoals wij die als mensen ervaren. Om goed met een hond te kunnen communiceren, leer je in dit boek de juiste houding en commando’s die duidelijkheid en leiderschap overbrengen op je hond. 

29 Pagina’s met goede achtergrond informatie over honden in het algemeen. Met daarbij makkelijk toepasbare tips.

Bonus #2 Succesvolle tips voor de verzorging en de training van je puppy.

cover e-book

Er is als hondenliefhebber natuurlijk niks leukers dan je eigen puppy! De hulpeloosheid en afhankelijkheid van een pup zorgt ervoor dat wij niets liever willen dan zorgen voor het dier. Die emotionele band is al een reden om een hond in huis te nemen, maar dat geldt zeker voor de aanschaf van een pup.

Met dit boek worden een hoop vragen beantwoord over de wijze waarop een pup behandeld moet worden. 

 • Wanneer koop ik een pup
 • Wat heeft een pup precies nodig?
 • Hoe geef je eten
 • Basiscommando’s
 • Gezondheid en veiligheid

Dit zijn enkele vragen die in dit boek behandeld worden.

 • Een must-read voor iedereen die een pup wilt aanschaffen!

Bonus #3 Honden training geheimen

Een boek van 27 pagina’s waarin de geheimen van professionele hondentrainers worden gedeeld. 

Peter Plasman heeft dit boek geschreven en noemt het zijn Hondentrainingsplan. Hierin zet hij zijn stap voor stap trainingsmethode uiteen. 

“Om een goede hond te hebben, moet je leren hoe je een goede hondenbezitter wordt.”

De vier stappen om een goede hondenbezitter te worden:

 1. Leer hoe je het gedrag van jouw hond effectief kan hanteren.
 2. Geef je hond genoeg beweging. Als je jouw hond genoeg beweging geeft, is het heel makkelijk voor je hond om met jou te leven.
 3. De relatie tussen jou en je hond structureren. Je hond moet begrijpen dat jij de leider bent, de baas, de alfa.
 4. Leer hoe je gedrag moet belonen en straffen.

Zeker een interessant boek met goede informatie over het communiceren met, en het trainen van je hond. 

Bonus #4 Acht ongelofelijk simpele technieken om je hond te laten terugkomen als je hem roept.

Leuk bonusboek met leerzame technieken die ook weer aangeven dat jij de sleutel in handen hebt voor de gehoorzaamheid van je viervoeter!

Bonus #5 De perfecte Chihuahua

101 Manieren om het gedrag van je Chihuahua te verbeteren. Dit boek geeft op 5 onderwerpen 101 tips en tricks om je Chihuahua eenvoudig te trainen. Als aanvulling op de tips zijn er ook links naar Youtube video’s geplaatst om bepaalde punten wat makkelijker uit te leggen. 

 • Het beïnvloeden van het gedrag
 • Oefeningen. Inclusief link naar een video voor het gebruik van een KONG speeltje.
 • Structuur en leiderschap. Inclusief link naar een video over het belang van jezelf als leider te positioneren.
 • Gezondheid en voeding. Inclusief link naar een video over de visie van een specialist over hondenvoeding.
 • Probleemgedrag

Een aantal willekeurige tips uit het boek:

 • Op een warme dag, is er geen betere manier om te oefenen dan lekker zwemmen. Chihuahuas zijn gek op zwemmen, ze blijven koel en krijgen hun dagelijkse dosis beweging.
 • Een gevulde KONG kan uren van vermaak bieden. Een KONG gevuld met iets lekkers is voor een chihuahua het ideale speeltje. Het is verkrijgbaar bij de meeste dierenwinkels.
 • Laat je chihuahua eens wachten voor zijn eten. Zet zijn eten klaar en drink nog een bak koffie. Geef hem pas toestemming wanneer hij helemaal rustig is. Hierdoor positioneer jij jezelf als de leider.
 • Neem de tijd om je chihuahua te knuffelen. Een knuffel is niet iets natuurlijks voor een hond. In het wild, is de enige keer dat een hond iets krijgt dat enigszins in de buurt komt van een knuffel, als ze klaar zijn om te gaan paren. Kinderen zijn dol op het knuffelen van honden. Leer je hond om te genieten van de knuffels.

“Ik kan niet vaak genoeg benadrukken hoe belangrijk een goede socialisatie is voor je chihuahua. Het socialisatieproces is misschien wel het belangrijkste onderdeel van zijn opvoeding. Een goed gesocialiseerde hond weet hoe hij zich in allerlei situaties dient te gedragen en is voor mens en dier aangenaam in de omgang.”

Niet goed geld terug garantie

Garantie logo

Peter Plasman is er van overtuigd dat zijn handboek positief resultaat zal geven. Dat is ook de reden dat je er een niet goed geld terug garantie op krijgt van maar liefst 60 dagen!

Mocht je om wat voor reden dan ook niet tevreden zijn krijg je zonder kleine lettertjes je volledige aankoopbedrag terug en je mag het hele boek houden. Je hebt in feite dus niks te verliezen..

Enkele klant reviews over het handboek

Robert:

Duidelijke en goede tips en informatie. Met zorg en ervaring gepubliceerd. Ga zo door, zeker voor mensen die het niet kunnen veroorloven om een puppy cursus te doen.

Anita:

Ik vind het super goed, heel veel nuttig tips mijn hondje. Word nu einde deze maand 1 Jaar en dankzij uw tips is het een lief schatje geworden op schaal van 10 zou ik ik nu 8 geven.
Hier voor mijn dank!

Johnny:

Beste peter, toen wij onze chihuahua kochten wilde ik graag er meer over weten en kwam zo bij u terecht waarvoor vele dank voor de interessante tips die u altijd geeft. mvg. Johnny

Conclusie over het Complete handboek voor de opvoeding, training en verzorging van een Chihuahua

 • Zeer uitgebreid handboek en duidelijk beschreven
 • Praktisch tips
 • Waardevol bonus materiaal
 • Goede prijs kwaliteitsverhouding
 • 60 Dagen niet goed geld terug garantie

Ik ben een dierenliefhebber, en ben van mening dat elk dier wat in het bezit is van een mens recht heeft op een goede opvoeding en behandeling! Of het nu een ratje, een hond of een paard is.. En met de juiste kennis in huis is dat natuurlijk een stuk beter te realiseren.

Vaak willen mensen wel het beste voor hun huisdier, maar weten ze gewoon niet exact hoe dat moet. Ze doen wat ze denken dat goed is, maar is helaas vaak het tegenovergestelde.. Ze bekijken het uit menselijk perspectief, wat dus niet in het belang van het dier is, of bezitten gewoonweg niet de juiste kennis. 

Dit soort handleidingen geven enorm veel kennis over een ras met haar eigen specifieke eigenschappen, en dat is echt waardevol als dierenbezitter. Dat geldt ook voor deze complete handleiding over de Chihuahua inclusief alle bonusboeken. 

Voor een bedrag van €37,- heb je naar mijn mening dan ook echt wel een goed product in handen om een fijn en gezond leven te creëren voor je Chihuahua. En dat is toch exact wat je wilt als hondenbezitter? 

Chihuahua Handboek Peter Plasman
Chihuahua Handboek Peter Plasman

Beoordeling door Menno,

01 jul 2020
5

Een goed handboek voor de opvoeding, training en verzorging van de Chihuahua!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *