Droog Trainen Protocol Vrouwen van Droogtrainen Academy Review

Gemiddelde leestijd: 19 minuten

De bizarre wildgroei aan programma’s en boeken over afvallen, droog trainen en een droomlichaam hebben er ondertussen voor gezorgd dat we de bomen door het bos niet meer kunnen zien. Soms lijkt het wel alsof de ‘health-wereld’ een beetje is doorgeschoten. Alles lijkt op elkaar. Maar met het Droog Trainen Protocol Vrouwen pak ik er een methode bij die niet te vergelijken is met wat al beschikbaar is.

Alhoewel ik zelf geen gebruiker van de Droog Trainen Protocol Vrouwen ben, kan ik je wel vertellen wat goed is aan het programma en wat niet. Ik heb ervaring met dergelijke programma’s en weet dus precies waar een programma aan moet voldoen om ‘goed’ te zijn.

Of het Droog Trainen Protocol Vrouwen ook iets voor jou is, hangt af in hoeverre de doelen die ik in mijn Droog Trainen Protocol review bespreek overeenkomen met de doelen die jij nastreeft.

Inhoudsopgave

Wat jij over de Droogtrainen Academy moet weten

Logo DTP

Droog Trainen Protocol Vrouwen is voor de Droogtrainen Academy niet het eerste boek dat ze op de markt brengen. Enkele jaren geleden kwam het Proteinerijke recepten Kookpakket uit. Een wat minder bekend boek dan de Droog Trainen Protocol Vrouwen, maar nog steeds een bekende naam onder iedereen die actief met krachttraining bezig is.

Het in Rotterdam gevestigde bedrijf is opgericht door een oud-marinier, Henry van Es. Van Es heeft jarenlang bij de mariniers een belangrijke functie vervuld. Hier trainde hij niet alleen de mannelijke mariniers, maar ook de vrouwen. Zijn motto was om het lichaam van zo veel mogelijk vet los te maken. Hierdoor ben je mobieler en ben je tevens beter voorbereid op acties. Alleen hoe voorkom je dat je niet je spieren aantast? Daar had Henry de perfecte oplossing voor. Het lichaam droog trainen zonder enig verlies van spierkracht.

Vooral voor vrouwen kunnen de lessen van Henry van Es waardevol zijn. Er zijn namelijk nauwelijks cursussen en methodes waarmee vrouwen het lichaam droog kunnen trainen. Het is voor niemand een verrassing dat juist het Droog Trainen Protocol zo’n hit is. Het aantal vrouwen dat het lichaam wil droog trainen wordt al jaren onderschat. Henry van Es laat zien dat hij deze groeiende groep vrouwen erkend.

Wat jij krijgt als je het DroogTrainen Protocol voor vrouwen koopt

Hoe fijn zou het zijn als jij vooraf een idee kan krijgen van de inhoud van Droog Trainen Protocol Vrouwen? Fijn natuurlijk, want je kunt meteen een kijkje nemen in de onderwerpen die zoal besproken zullen worden. Daarom heb ik ook ervoor gekozen om de volledige inhoud samen te vatten. Op die manier krijg je bij deze Droog Trainen Protocol Vrouwen review een goed idee wat in dit boek te vinden is.

Allereerst krijg je bij jouw bestelling een e-book van 70 pagina’s waar vooral de basis van dit protocol besproken wordt. Van Es gaat eerst in op de drie onmisbare peilers van dit boek. Volgens Henry kan je dit protocol alleen goed uitvoeren als je aandacht besteedt aan jouw voeding, training en rust. Indien je dit niet voldoende doet, zal het succesvol uitvoeren van het protocol onmogelijk zijn.

Wat ik persoonlijk goed vind aan deze peilers, is dat Van Es ook echt aandacht durft te besteden aan ontspanning. Je hoort vrijwel geen een dieet praten over het belang van een gebalanceerd en haalbaar ‘dieet’. Maar door dit bespreekbaar te maken, beseft de volger van het dieet dat dit belangrijk is.

Als jij besluit om Droog Trainen Protocol Vrouwen te kopen, krijg je nog veel meer dan alleen het 70 pagina’s tellende e-book. Er zitten behoorlijk wat interessante bonussen die het protocol tot een compleet product maakt. Allereerst ontvang je de 12-weken variant van Droog Trainen Protocol Vrouwen, waarmee je in een korter tijdsbestek al resultaten kunt boeken.

Dit schema richt zich op het gehele lichaam zodat je echt alles eraan kunt doen om al het vet te verbranden. Dat wil zeggen dat niet alleen de buik of benen worden aangepakt zoals veel andere ‘protocollen’ wel doen. Let wel op, alle schema’s uit het Droog Trainen Protocol Vrouwen kunnen uitsluitend met fitnessapparaten worden uitgevoerd. Een abonnement bij de lokale sportschool is daarom wel een vereiste.

Er zit weliswaar bij de laatste versie van het Droog Trainen Protocol Vrouwen een thuisversie. Met deze versie zou je dus eventueel ook thuis de oefeningen kunnen doen. De effectiviteit van deze oefeningen is echter niet te vergelijken met die van de sportschool versie.

Inhoud van het Droog Trainen Protocol

Met de aanschaf van het droog trainen protocol krijg je een mail waarin een link staat naar hun download site. Je moet hiervoor eerst een gebruikersnaam en wachtwoord aanmaken. Op de site klik je op het product voor het downloaden of voor meer informatie. Ook staan er andere producten waar je meer informatie over kan vinden.

Het volledige protocol bestaat uit:

 • DTP E-Book Voeding
 • DTP E-Book Training
 • 12 Weken Trainingsprotocol printbaar
 • Body Weight Protocol
 • Macronutriënten Calculator
 • Voedingslogboek
 • Voedingslijst
 • E-Book Objectief Progressie meten

Ook staat er een link voor info over de Facebook community met meer dan 800 gemotiveerde leden.

Droog Trainen Protocol voeding

Afbeelding DTP

Dit 70 pagina tellende e-book bestaat uit 8 hoofdstukken. Het begint met een gedegen inleiding over het product wat je hebt aangeschaft. En hoe dit protocol jou gaat helpen om het lijf te krijgen wat jij graag wilt. Maar het wordt wel duidelijk gemaakt dat jij degene bent die het moet doen!

6 Fundamenten voor vetverlies

 • Volharding
 • Energiebalans
 • Macronutriënten
 • Micronutriënten
 • Maaltijdtiming / frequentie
 • Supplementen

Hou jezelf aan deze fundamenten, pas ze toe op een effectieve en efficiënte wijze en je zult gegarandeerd vet verbranden en meer spierdefinitie creëren. En daarnaast zoveel mogelijk spiermassa behouden of zelfs opbouwen.

De kracht van voeding

Naast een goede training is goede voeding essentieel voor een goed resultaat. In dit hoofdstuk word uitleg gegeven over de basisprincipes van voeding. Hoe zit het nu werkelijk met vetten? Wat zijn calorieën, en hoe werkt het met koolhydraten, voedingsvezels en eiwitten. En hoeveel daarvan is nu juist voor een goede inname. Dit word ook concreet gemaakt met duidelijke voorbeelden en advies.

Energiebalans

Verbrand meer calorieen dan je inneemt en je zal gewicht verliezen. Maar hoe weet je nou hoeveel je binnenkrijgt? Door je calorie inname te tellen. Het lijkt lastig en veel werk maar door de stap voor stap uitleg is dit voor iedereen prima te doen. Bijgevoegd hiervoor is de handige tool de macronutriënten calculator. Alles draait om de juiste balans. Pas het toe, maak bewuste keuzes en verlaag zo je vetpercentage.

Calorieën en macronutriënten tracken

Voor het dagelijks bijhouden van calorieën en macro’s adviseren ze om een app te gebruiken. Hiervan noemen ze er 3 als voorbeeld. Van de app die hun voorkeur heeft hebben ze een handige video uitleg gemaakt.

Voedingsschema samenstellen ja of nee?

In feite worden hier 2 keuzes besproken, het wel of niet bijhouden van een voedingsschema. Doe je dit niet en geef je alles in op je app bespaar je jezelf een hoop tijd. Risico hiervan is wel dat je minder snel voedzame keuzes zult maken. Aangeraden word dan ook om een voedingsschema te maken. Structuur en consistentie zijn belangrijke factoren om echt progressie te maken. Zeker voor mensen die net starten geeft het houvast om een schema te gebruiken. Dit kan later als er wat meer ervaring is opgedaan overgezet worden naar “eat as you go”.

Verder wordt er in dit hoofdstuk ruim aandacht geschonken aan het samenstellen van een voedingsschema. Dit is voor iedereen uiteraard weer anders. Het wordt aangevuld met duidelijke voorbeeldschema’s. ook hier geldt weer: Hou je aan de richtlijnen en ze garanderen je succes!

Het plan bijstellen

“Meten is weten” is een bekende term die ook van toepassing is bij afvallen. Met schatten weet je je gewoon niet exact wat jouw lichaam verbruikt. Om jou hierbij te helpen hebben ze het e-book “objectief progressie meten” bijgevoegd. Maak je te weinig progressie kan je het plan bijstellen. Dit kan gedaan worden op verschillende manieren. Net wat jou het prettigst lijkt. Bijvoorbeeld door minder calorieën in te nemen of door extra cardio.

Extra

Hier worden tips en antwoorden gegeven op veel gestelde vragen. Deze gaan met name over de inname van eiwitten, creatine en multivitaminen.

Droog Trainen Protocol training

Afbeelding Training DTP

Dit e-book bestaat uit 4 hoofdstukken:

 • De kracht van krachtsport
 • Voordat we beginnen met trainen
 • Aan de slag met het DTP
 • Cardio

De inhoud hiervan zal ik hier onder verder toelichten.

De kracht van krachtsport

De kracht van krachtsport bestaat uit 10 positieve punten over de zin van krachtsport voor vrouwen. Het begint direct al over het fabeltje dat je van krachtsport gaat lijken op de Hulk. Dit word meteen ontkracht omdat vrouwen veel minder testosteron hebben als mannen. Het tegendeel is waar! Je krijgt van krachttraining juist meer vrouwelijke rondingen.

Cardio training geeft weliswaar een goede conditie en zorgt voor het verbranden van calorieën, het verstevigd nauwelijks je spieren. Cardio in combinatie met krachttraining is wel weer een ideale combinatie voor vetverlies! Nog een verschil tussen krachttraining en cardio is dat je van krachtsport je sterk en mentaal fit voelt. En van cardio juist vaak wat meer vermoeid.

Onderzoek heeft uitgewezen dat je voor het verbranden van calorieën net zo goed, zo niet beter aan krachttraining kan doen. Reden hiervoor is dat je metabolisme gedurende de hele dag verhoogt is. En bij cardio dit stopt direct na de training. Met uitzondering van HIIT. (High Intensity Interval Training)

Ook verbeterd je nachtrust zowel in kwaliteit als duur van de slaap. Ook een prettige bijkomstigheid van krachttraining!

Verder is krachttraining goed voor je hart, insulinegevoeligheid en cholesterolgehalte. Verhoogt het je libido door de aanmaak van het beetje extra testosteron. En versterkt het je botten. Genoeg positieve redenen om te beginnen met krachtsport dames.

Voordat we beginnen met trainen

In dit hoofdstuk word ingegaan op vragen die mensen veelal hebben op het gebied van krachttraining. Hierbij moet je denken aan het trainen terwijl je een blessure hebt. Hoe voer je een oefening correct uit voor het beste resultaat. Kan ik trainen met spierpijn, en welk gewicht moet ik nu eigenlijk pakken.

Hiernaast geven ze goede informatie om het maximale uit je training te halen. Belangrijk is bijvoorbeeld de focus op de spieren die je traint. En uiteraard is rust ook zeer belangrijk, rust is groeien.

Compleet gezien een nuttig hoofdstuk voor iedereen die zich met krachttraining bezighoud.

Aan de slag met het Droog Trainen Protocol

Het 12 weken protocol is uiteengezet in 3 fasen:

 1.  (week 1-2)
 2.  (week 3-6)
 3.  (week 7-12)

Per fase worden de werksets en intensiteit opgeschroefd. Al deze informatie is weer terug te vinden in de trainingsprotocollen. Je vind daar alle elementen waar je je aan moet houden. Volg het protocol zoals aangegeven voor het beste resultaat.

Na de 12 weken van trainen kan je gewoon verder gaan met het schema zolang je progressie maakt. Dus meer kracht krijgt en spiermassa opbouwt.

Cardio

In het laatste hoofdstuk word uitleg gegeven over de verschillende methodes van cardio training. Met name de High Intensity Interval Training en Low Steady State worden uitgelegd en hoe deze verwerkt worden in de 3 fasen van het DTP.

12 weken trainingsprotocol

Het 12 weken protocol is de full body workout van de 3 fases zoals eerder beschreven. Dit is gebaseerd op 5 trainingsdagen per week. Dit is een PDF bestand wat uitgeprint kan worden om te gebruiken in de sportschool. Hierop zijn de oefeningen, aantal sets, herhalingen en rust aangegeven. Het gewicht moet je zelf bepalen. Als 5 dagen in de week trainen toch teveel is heb je ook de mogelijkheid om het 4 dagen schema of het 3 dagen schema aan te houden. Ook deze zitten bij het protocol geleverd als PDF bestand.

Body weight protocol

Afbeelding Bodyweight Protocol

Het body weight protocol is ontstaan omdat er behoefte was aan een trainingsschema buiten de sportschool om. De oefeningen zijn merendeel gebaseerd op je eigen lichaamsgewicht. Om toch wat variatie in je training aan te brengen adviseren ze om te overwegen 1 of meerdere producten aan te schaffen:

 • TRX
 • Kettlebell
 • Resistance banden
 • Pullup bar

Het schema is ook gebaseerd op 12 weken en opgedeeld in 3 fasen. Ook hier geldt weer na de 12 weken, als je progressie maakt blijf hiermee doorgaan. Zorg ervoor dat je je lichaam blijft prikkelen en uitdagen voor maximaal resultaat!

Macronutriënten calculator, voedingslogboek en voedingslijst

Je hebt waarschijnlijk de term ‘macronutriënten’ al eens voorbij zien komen. Deze nutriënten geven je aan wat je wel en niet nodig hebt. Met de calculator word jou geleerd om je calorieën en macronutriënten te berekenen.

Droog Trainen Protocol Vrouwen is een hit geworden doordat deze macronutriënten calculator ook na het ‘dieet’ ongelofelijk handig blijkt te zijn. Als je door de trainingsschema’s en voedingslijsten heen bent, kunnen deze schema’s je helpen jouw nieuwe levenspatroon in stand te houden.

Het voedingslogboek is ervoor om je calorieën, macronutriënten, gewicht cardio en krachttraining bij te houden.  Dit creëert een handig overzicht van je dagelijkse waarden.

De uitgebreide voedingslijst bevat voedingsmiddelen met alle belangrijke waarden. Calorieën, eiwitten koolhydraten en vetten per gram.

E-book Objectief Progressie meten

Zoals eerder aangegeven is het belangrijk om te meten wat jouw lichaam voor stappen maakt. In dit boek word helder en duidelijk uitgelegd wat precies het belang is van meten. Hoe je dit het beste kan doen en hoe je die data weer kan gebruiken om aanpassingen te maken. Bijgevoegd is een handige data tabel om alle parameters vast te leggen. Geadviseerd wordt om periodiek foto’s te maken van je progressie. Dit is weer goed voor je motivatie!

Facebook community

Afbeelding FB
Afbeelding Leoni FB
Afbeelding FB comment

Wat voor resultaten kan jij halen met het Droog Trainen Protocol Vrouwen?

Laten we teruggaan naar de kern van het Droog Trainen Protocol Vrouwen: Voeding, Training en Rust. De onderscheidende factor van de Droog Trainen Protocol Vrouwen is dat je op een verantwoorde manier het lichaam droog traint. Boeken als My Shredded Lifestyle en het Keto Dieet pakken dit beide naar mijn mening te agressief aan. Omdat je juist jouw behaalde resultaten in stand wil houden, adviseer ik je eerder voor dit programma te kiezen dan de extreme alternatieven. Je bent weliswaar langer bezig maar de resultaten zullen op de lange termijn beter en gezonder zijn.

Wil jij al het overtollig vet verliezen om jouw spieren eindelijk zichtbaar te maken? Dan is het Droog Trainen Protocol Vrouwen precies wat jij zoekt!

Begin hier meteen met droog trainen van jouw lichaam!

Ga direct naar de geheime kortingspagina!


GA DIRECT NAAR DE KORTINGSPAGINA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *