FitChef Family Review; Lekker en gezond?

Gemiddelde leestijd: 21 minuten
cover boek

Ben jij ook bewust met jouw leefstijl en voeding bezig? Dan ben je absoluut niet de enige. In de afgelopen jaren is het min of meer een trend geworden om bewust te leven en om meer bewust te zijn van wat we eten. Maar, waar begin je dan? Je hebt tegenwoordig immers de keus uit ongekend veel verschillende soorten recepten en kookboeken. En ben je niet alleen, dan heb je met het koken ook rekening te houden met je familieleden!

Persoonlijk hou ik van gezond en lekker eten, maar mijn variatie in recepten is helaas niet heel groot. Een receptenboek met bijna 100 gezonde recepten voor het hele gezin is dan natuurlijk wel een uitkomst! Ik ben vader van 2 actieve jongens die ik graag wil opvoeden met gezonde én lekkere voeding. Dan is het Fitchef Family kookboek ideaal om samen met mijn gezin uit te proberen. Dit boek is het derde in de reeks van FitChef kookboeken en richt zich dus volledig op het gehele gezin. Dat is al duidelijk terug te zien als je de voorpagina van het boek bekijkt; daarop zie je een gezin samen het eten bereiden.

Mijn bevindingen over dit kookboek voor het hele gezin wil ik graag met jou delen in deze FitChef Family review. Lees deze review op je gemakje door en bepaal direct voor jezelf of dit kookboek mogelijk ook iets voor jou is!

Inhoudsopgave

Mark van Oosterwijck

Afbeelding Mark van Oosterwijck

In de afgelopen jaren zijn er meerdere FitChef boeken op de markt verschenen; het FitChef Family boek is het derde boek in deze reeks na de boeken ‘FitChef’ en ‘FitChef Turbo’. De schrijver/ontwikkelaar van dit boek heeft dus de nodige ervaring op weten te doen, maar wie is de schrijver precies?

Op de website FitChef.nl komt de naam van Mark van Oosterwijck duidelijk naar voren, maar verder geeft Mark niet veel informatie over zichzelf op deze website. Wel vind je op de website wat meer informatie over het Fitchef team terug; je ziet dan direct dat je met een serieus en vrij groot bedrijf te maken hebt. In de wereld van kookboeken/dieetboeken is FitChef in ieder geval uitgegroeid tot één van de grotere spelers.

Wat ik over Mark van Oosterwijck kan vertellen is dat hij zichzelf omschrijft als een auteur én als een online voedingscoach. Via verschillende manieren weet hij duizenden mensen online te helpen om van de overtollige kilo’s af te komen en een gezonde en actieve levensstijl te creëren.

Mark heeft een enorme drive en passie voor gezond en lekker eten, dit heeft hij ontwikkeld toen hij kampte met overgewicht in zijn jeugd.

Na het behalen van zijn bachelor diploma voor de hogere hotel school is hij de website drogespieren.nl in 2013 gestart. Wat begon als een website voor sporters groeide al snel uit tot een serieuze bron van informatie voor gezond eten en leven.

Met de no nonsens mentaliteit over voeding en training werd deze website enorm populair, en krijgt tegenwoordig bijna een miljoen bezoekers per maand.

Mijn bevindingen over Mark van Oosterwijk en het FitChef team zijn zeker positief. Dat komt ook door mijn research voor mijn eerdere review over het Fitchef Community weekmenu op maat waarmee je een compleet eigen voedingsschema kan maken. Deze heb ik 2 weken gevolgd en daar was ik goed over te spreken! Lees hier mijn review over Fitchef Community Weekmenu´s op maat.

Wat is het doel van FitChef Family?

Met dit boek richt Mark van Oosterwijk zich specifiek op het gehele gezin. Zijn doel is namelijk dat iedereen gezond gaat eten; dat geldt voor zowel volwassenen als voor kinderen. Om dat doel te kunnen bewerkstelligen, heeft hij besloten om dit kookboek voor het gehele gezin te ontwikkelen.

Eigenlijk zou elk gezin dankzij dit boek in staat moeten zijn om gezond te eten. De recepten die in dit boek naar voren komen, zijn bovendien niet al te moeilijk te maken. Hierdoor is het óók mogelijk om jouw kinderen alvast kennis te laten maken met koken; zij kunnen jou prima assisteren in de keuken.

Is het doel van dit boek ook om direct veel kilo’s af te vallen? Deels. Het is in ieder geval niet het hoofddoel, maar het kan wel een logisch gevolg zijn van het volgen van dit boek en het maken van alle recepten die in dit boek staan. Deze recepten zijn in ieder geval perfect voor het gehele gezin!

De hoofdpunten van dit receptenboek nog even op een rijtje:

  • Eenvoudige recepten
  • Lekker en gezond
  • Voor het hele gezin
  • Voor iedere maaltijd

Voor wie is FitChef Family geschikt?

Dit boek is dus geschikt voor het maken van maaltijden voor gehele gezin. En wat ook heel prettig is, je krijgt moeiteloos en snel een heerlijke maaltijd op tafel, waarbij alle maaltijden ook nog eens gezond te noemen zijn. Deze maaltijden zijn niet alleen voor jou gezond, maar óók voor jouw kinderen.

Het Fitchef Family kookboek is daarnaast ook echt ontwikkeld voor deze tijd. Veel mensen met gezinnen zijn tegenwoordig druk en daarom schiet het eten er vaak bij in. Er wordt dan weer voor die bekende snelle hap gekozen of een gerecht uit een pakje wat snel klaar is. Maar in dit receptenboek is een volledig hoofdstuk gewijd aan koken als er weinig tijd is. In ongeveer 20 minuten staat er dan een echt gezonde maaltijd klaar, wat zeker niet meer tijd kost als anders. In het overzicht van de inhoud hieronder zal je ontdekken waarom dit kookboek nog meer aansluit bij de kookwensen van deze tijd.

Het boek is dus hoofdzakelijk geschikt voor complete gezinnen. Als jij samen met jouw kinderen graag gezond wenst te eten, is dit boek eigenlijk voor jou op het lijf geschreven. Dankzij de verschillende recepten weet je in ieder geval zeker dat jij, jouw partner en jouw kinderen de juiste hoeveelheid voedingsstoffen binnenkrijgen! En het leuke is dat je veel van de recepten ook nog eens samen met je kinderen kunt bereiden!

De inhoud van het FitChef Family boek

Zo, het is nu in ieder geval duidelijk wát het doel van dit boek is en voor wie dit boek geschikt is. Maar, hoe is het boek nou opgebouwd? Ik kan je in ieder geval alvast verklappen dat het team van FitChef voor zowel kwaliteit als voor kwantiteit gegaan is. Het boek is namelijk onwijs uitgebreid opgebouwd én kent veel nuttige en handige informatie.

Voor het overzicht heb ik de verschillende hoofdstukken van dit boek even op een rijtje gezet:

– Inleiding: Gezond koken met het hele gezin

Fitchef omschrijft in dit hoofdstuk onder andere het probleem waar veel gezinnen mee te kampen hebben, opgroeiende kinderen gezond laten eten. En komt daarom met leuke en verassende tips om dit probleem op te lossen.

Denk aan: Verstopte groenten, samen koken om ze enthousiast te maken en gezonde tussendoortjes om ze extra wat goede voeding te geven.

– Hoofdstuk 1: Als er echt weinig tijd is om te koken

Dit Hoofdstuk bestaat uit 16 volwaardige en gezonde maaltijden waarvan de kookduur tussen de 20 en 25 minuten ligt.

Fitchef Family kookboek
– Gerecht uit het hoofdstuk Als er weinig tijd is om te koken – Romige kipcurry en geroosterde paksoi –

– Hoofdstuk 2: Als er meer ruimte is voor koken

Voor de dagen dat er wat meer tijd beschikbaar is om een lekkere maaltijd op tafel te zetten heeft de Fitchef 9 gerechten beschreven.

– Hoofdstuk 3: Als er iemand gaat sporten

Ideaal voor een gezin waarvan de gezinsleden eigen sport en trainingstijden heeft (vaak rond etenstijd uiteraard..). De gedachten achter de maaltijden uit dit hoofdstuk zijn zodanig dat iedereen het kan eten wanneer dat hem of haar uitkomt. Je hoeft alleen maar even je eigen portie in de oven te zetten en je maaltijd is klaar! 7 Maaltijd opties, superlekker en het idee erachter is natuurlijk geniaal.

– Hoofdstuk 4: Gezellig weekend koken

Met de family aan de gang in de keuken, leer je kinderen de kunst van het koken en laat ze kennis maken met nieuwe smaken en structuren.

Geef ook kleine kinderen een taakje: Door ze te laten helpen, leren ze op hun eigen tempo nieuwe smaken en structuren. Zo leren ze spelenderwijs wat gezond is en juist niet.

– Hoofdstuk 5: TV diner

Geen thuisbezorgd.nl meer op zaterdag maar maak één van deze heerlijke TV dinner maaltijden. Snel klaar, lekker en gezond!

– Hoofdstuk 6: Ontbijt

Een goed begin is het halve werk aldus de Fitchef! Met deze 9 ontbijtrecepten heb je voldoende volkoren producten en fruit wat rijk is aan voedingsvezels. De energieafgifte is hierdoor geleidelijk en stabiel wat weer zorgt voor een goed en gevuld gevoel gedurende de hele ochtend.

– Hoofdstuk 7: Meeneemlunch

Fitchef heeft gekozen voor gezonde en gevarieerde lunch recepten, omdat dan de kans groter is dat de volledige lunch wordt opgegeten.

– Hoofdstuk 8: Snacks om mee te nemen

Snacken kan ook anders, en dat bewijst de Fitchef met zijn 7 snack tussendoortjes!

– Hoofdstuk 9: Familie over de vloer

Altijd gezellig als er wat te vieren valt, en helemaal als er dan familie en vrienden langskomen! In dit hoofdstuk staan zoete en hartige traktaties voor elk moment van de dag. En natuurlijk ontbreekt de luxe verjaardagstaart niet in dit hoofdstuk!

– Hoofdstuk 10: Kids in de keuken

Dit vind ik misschien wel het leukste hoofdstuk van het hele boek! Zeker wat betreft het bereiden van de gerechten. Lekker met de kids in de keuken aan de slag. En het is echt zo dat als ze er eenmaal mee bezig zijn dan wordt zelfs het gezonde tomaatje ineens een lekker hapje!

Fitchef Family kookboek
– kids in de keuken – Potje Chocomuffin met aardbeienplantjes –

– Hoofdstuk 11: Basisrecepten

In dit hoofdstuk leer je zelf producten maken die op deze manier veel gezonder zijn dat de variant uit de supermarkt. Denk aan het zelf maken van mayonaise, pindasaus, hummus, groene pesto en nog veel meer!

De recepten

Alle recepten die in dit kookboek staan hebben allemaal dezelfde overzichtelijke opzet. Bovenaan vind je de tijd die het kost om het recept op tafel te zetten wat ik bijzonder prettig vind. Daarnaast staat het aantal personen waarvoor het gemaakt word.

Ben je voor jezelf een periode wat strenger om wat overtollige kilootjes kwijt te raken? Bij elk recept staat de hoeveelheid kcal, eiwit, koolhydraten, vet en voedingsvezels vermeld.

In een duidelijk overzicht staan de ingrediënten vermeld, met daarnaast de bereidingswijze van het gerecht. Hierbij heeft Mark van Oosterwijck ook nog voor een duidelijke foto gezorgd. Deze foto geeft duidelijk aan wat voor recept je nou precies gaat maken; aangezien kinderen veelal visueel ingesteld zijn, is dat een prima toevoeging. In de foto van het recept staat vaak nog een handige tip vermeld met een variatie op het recept.

Al met al ben ik zeer te spreken over de opbouw en inhoud van het boek FitChef Family. Het boek is onwijs uitgebreid opgesteld, herbergt veel gevarieerde recepten en is ook nog eens super fraai opgemaakt. Wat mij betreft heeft het team van FitChef prima werk afgeleverd met dit boek; dat geldt zowel voor de opbouw als voor de inhoud van het boek!

Krijg je bonussen meegeleverd?

Als je dit boek van FitChef aan wilt gaan schaffen, hoef je geen rekening te houden met extra bonussen. Het team van FitChef heeft er namelijk voor gekozen om géén extra bonussen te leveren, maar het bedrijf biedt wel nog andere diensten aan.

Fitchef Community weekmenu op maat

Je kunt je via de website van FitChef aanmelden voor een weekmenu. Je kunt hierbij jouw doel aangeven (op gewicht blijven, aankomen of afvallen) en krijgt daar vervolgens wekelijks de juiste menu’s voor voorgeschoteld. Je hoeft alleen maar de juiste ingrediënten in huis te halen en de genoemde maaltijden klaar te maken. Op die manier ben je óók in staat om zeer gezond te leven. Bij deze dienst heb je de keus tussen een maandabonnement en een jaar abonnement:

Past dit meer bij jou? Lees dan mijn uitgebreide review over Fitchef weekmenu.

Weekmenu overzicht
– Het Fitchef weekmenu voedingsschema –

Wat vinden anderen van het FitChef Family boek?

In deze FitChef Family review heb je kunnen lezen dat ik behoorlijk te spreken ben over dit boek. De inhoud én de opbouw van het boek spreken mij bijzonder aan, maar geldt dat ook voor andere lezers van dit boek? Ja, absoluut.

Bij Bol.com zijn bijvoorbeeld 21 reviews achtergelaten. Al deze reviews hebben de hoogst mogelijke score: een 5 op een schaal van 1 tot 5. Ik heb even enkele beoordelingen ertussen uitgepikt die wat mij betreft veelzeggend zijn:

Wat kost het FitChef Family boek?

Lijkt het jou wel wat om dit boek aan te schaffen? Wil je graag samen met jouw gezin op een leuke en gezonde manier koken/eten? Dan is de aanschaf van dit boek zeker aan te raden, waarvoor je bovendien slechts 29,95 euro hoeft te betalen.

Voor dit relatief lage bedrag krijg je de beschikking over dit uitgebreide én zeer waardevolle boek. Wil je het liefste direct 2 boeken aanschaffen? Dan geniet je ook nog van een extra korting van 10 euro.

Mijn conclusie over het FitChef Family boek

  • Zeer uitgebreid kookboek; bijna 100 recepten voor elk moment van de dag
  • Mooi, stevig boek en zeer fraai opgemaakt
  • Geschikt voor het gehele gezin
  • Fitchef maakt zijn beloofde punten waar
  • Prima geprijsd
Fitchef Family Kookboek
Fitchef Family Kookboek

Beoordeling door Menno,

23 okt 2020
5

In deze FitChef Family review heb je kunnen lezen dat ik absoluut te spreken ben over dit boek. Het boek is uitgebreid opgebouwd, bevat onwijs veel handige/nuttige/leuke informatie én is ook nog eens voordelig geprijsd. Wat mij betreft heeft Mark van Oosterwijck – samen met zijn team – perfect werk afgeleverd. Klik direct op onderstaande link om dit geweldige boek te bestellen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *