Volg je eigen weg! Wees jezelf en doe wat je wilt.

Hoeveel mensen leiden het leven van hun dromen? Kan jij oprecht zeggen dat je tevreden bent met je leven? Als dat zo is dan zeg ik: Niks meer aan doen! Maar ben je niet tevreden, waar ligt dat aan? Kan je daar verandering in brengen?

Je situatie veranderen is niet makkelijk, je moet daarvoor nieuwe dingen proberen die buiten je comfort zone liggen. Denk aan een nieuwe baan, je moet het sollicitatie gesprek voeren, je krijgt nieuwe collega’s ( wat zullen die van jou denken?) en er ligt weer druk op het presteren.

Je wil graag afvallen maar daarvoor moet je anders gaan eten en beginnen met sporten. Je ziet in gedachten dat blaadje sla liggen en per direct stopt je motivatie om over te gaan tot actie..

Dit zijn natuurlijk maar voorbeelden maar voor veel mensen is er wel iets wat hun tegenhoud om te doen wat ze werkelijk zouden willen.

Stel een duidelijk doel voor jezelf

Maak afspraken met jezelf en stel een duidelijk en haalbaar doel. Rome was ook niet in een dag gebouwd, stap voor stap is de weg naar succes. En wees niet bang voor mislukking, leer van je fouten en ga door met het behalen van je doel.

Actie geneest angst! Dit principe werkt echt, je zal zien dat je het probleem veel groter hebt gemaakt in je hoofd als dat het daadwerkelijk is zodra je overgaat tot actie.

Spreek uitsluitend met positieve woorden tegen jezelf! Overtuig jezelf waarom je iets kan, en nooit waarom je iets niet zou kunnen.

Eerst geloven dan zien

Geloof is een krachtig middel om iets te bereiken. Het is zelfs van essentieel belang!

Iemand die niet gelooft dat hij succesvol zal worden zal dat ook NOOIT worden. Geloof dat het mogelijk is en blijft dit herhalen voor jezelf. Geloof erin en samen met een plan van aanpak, geduld en de wil om te leren zal altijd het gewenste resultaat leveren. Dit is de wet van het leven!

Volg je eigen weg

Volg je eigen weg is een boek wat is uitgebracht door Frank de Moei van Capedium Coaching. Frank de Moei is een professionele life-coach, en heeft sinds 2008 al meer dan 15.000 cursisten geholpen met hun persoonlijke ontwikkeling. Hierbij moet je denken aan meer zelfvertrouwen, betere relaties met anderen, meer ontspanning of simpelweg meer geluk in je leven.

Het boek; Volg je eigen weg is geschreven voor mensen die graag het heft in eigen handen willen nemen, en dus voor zichzelf kiezen. Dit kan betekenen dat je anderen moet teleurstellen, wat niet altijd even makkelijk is.

Maar het kiezen van je eigen weg en levenspad betekend dat je je eigen doelen nastreeft, en zo zal groeien tot de persoon die jij graag wilt zijn.

“Als je je eigen weg stap voor stap, van begin tot eind, kunt zien, weet je dat het niet je eigen weg is. Je eigen weg maak je namelijk zelf met elke stap die je zet. Daarom heet het ook je eigen weg.”

Joseph Campbell

Volg je eigen weg heeft 64 pagina’s en is verdeelt in 25 hoofdstukken:

 1. Volg je eigen weg.
 2.  Kwetsbaar opstellen – goed of slecht?
 3. Ik wil veranderen, maar weet niet hoe.
 4. Werk aan je sterke punten niet je zwakke kanten.
 5. De kracht van affirmaties.
 6. Waarom kan ik geen nee zeggen?
 7. Ben je egoïstisch als je voor jezelf kiest
 8. Altijd aardig gevonden worden werkt niet.
 9. Ik wil geaccepteerd worden!
 10. Doe ik het wel goed? De behoefte aan bevestiging.
 11. Stop jezelf te vergelijken – het leven is geen wedstrijd.
 12. Assertief worden – van volgzaam naar zelfbewust.
 13. Zo overwin je verlegenheid.
 14. Kiezen voor jezelf voorkomt de meeste problemen.
 15. Geloven in jezelf.
 16. Meer moed en vertrouwen – springen zonder parachute.
 17. Maak een beslissing en vertrouw erop.
 18. Geloof in jezelf en zet door.
 19. Doen wat je wilt – wat houd je tegen.
 20. Groeien door je angst te overwinnen.
 21. Doen waar je bang voor bent geeft vrijheid.
 22. In 7 stappen van faalangst naar succes.
 23. Hoe krijg je meer controle over je leven?
 24. 10 Misverstanden over je leven.
 25. Meer vertrouwen in de toekomst – hoe krijg je dat?

Dit boek maakt deel uit van de succesvolle online training van Frank de Moei genaamd: Blijvend zelfvertrouwen. Deze cursus leert mensen hoe ze hun leven kunnen transformeren naar succes, zelfvertrouwen en meer geluk in het leven. Wil je graag meer weten over deze training? Lees dan mijn uitgebreide review over Blijvend Zelfvertrouwen van Frank de Moei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *