Writgo.nl Content Marketing Review

Waardevolle teksten voor jouw website?

Gemiddelde leestijd: 16 minuten
Logo Writgo.nl

Ben je op dit moment bezig met het optimaliseren van jouw website of webshop? Dan heb je in ieder geval al de juiste stap genomen. Als je tussen alle concurrentie met jouw website op wilt vallen, is het namelijk pure noodzaak om jouw website te optimaliseren. Maar, hoe doe je dat nou?

Eén van de belangrijkste punten hierbij is om voor de beste content op jouw website te zorgen. Deze content moet hoogwaardig zijn, deze content moet uniek zijn en deze content moet waardevol zijn. De content moet voor zowel de bezoekers als voor Google waardevol zijn; dit betekent onder meer dat jouw bezoekers snel het antwoord op hun vraag moeten kunnen vinden.

Maar, hoe doe je dat nou? Hoe kom je nou aan deze beste content? Je kunt ervoor kiezen om zelf in de pen te kruipen, maar je kunt er ook voor kiezen om hier een professioneel voor in te huren. Geniet dat laatste jouw voorkeur? Ben je daarbij actief in de wereld van affiliate marketing? Dan is de kans groot dat je al vrij snel bij het bedrijf Writgo uitkomt.

In deze review kijk ik met een kritisch oog naar het bedrijf Writgo. Ik bespreek wie de eigenaar van dit bedrijf is, wat de diensten van Writgo zijn, voor wie de diensten van Writgo interessant zijn, welke kosten Writgo hanteert en in hoeverre ik de diensten van Writgo aan kan raden. Na het lezen van deze Writgo review weet je in ieder geval alles over dit unieke bedrijf. Want ja, dat kan ik wel alvast verklappen: het bedrijf Writgo is in de wereld van tekstschrijvers echt uniek te noemen!

Inhoudsopgave

Wat is Writgo precies?

Het bedrijf Writgo is een zogeheten contentbureau. Oftewel: een bedrijf dat zich richt op het schrijven en creëren van de beste content. Opvallend is hierbij echter dat Writgo zich op specifieke sectoren richt; zo is Writgo één van de meest vooruitstrevende bedrijven in de wereld van affiliate marketing.

Als je een eigen affiliate website hebt, is het onwijs belangrijk om de juiste content op jouw website te plaatsen. Deze content moet niet alleen voor hoge rankings in Google zorgen, maar moet ook nog eens overtuigend voor de bezoekers zijn. Het schrijven van dergelijke content is alles behalve makkelijk; gelukkig kan Writgo je daarbij uit de brand helpen. Dit bedrijf heeft zich namelijk gespecialiseerd in het schrijven van content voor affiliate marketing.

Op de website van Writgo valt hier het volgende over te lezen:

In mijn ogen spreekt dit eigenlijk direct tot de verbeelding. Bij Writgo ben je aan het juiste adres voor het laten schrijven van goede teksten, waardoor je meer succes met jouw website kunt behalen. Belooft Writgo daarbij allerlei onmogelijke beloftes? Nee, gelukkig niet. Het bedrijf komt zeer discreet, betrouwbaar en rustig over!

Door wie is Writgo opgericht?

Zelf ben ik enige tijd geleden met het bedrijf Writgo in contact gekomen. Ik was namelijk op zoek naar een bedrijf dat voor één van mijn affiliate websites goede teksten kon schrijven, maar lange tijd lukte het me niet om een dergelijk bedrijf te vinden. Veel bedrijven beloofden allemaal dingen, terwijl ze dit uiteindelijk niet waar konden maken.

Al snel had ik bij Writgo al een goed gevoel. Dat was in de eerste plaats te danken aan de prettige communicatie die ik had met de eigenaar van Writgo. Dit bedrijf is enkele jaren geleden opgericht door de heer Mike Schonewille. Deze Overijsselse ondernemer startte al op relatief jonge leeftijd met zijn carrière als digitaal ondernemer.

Hij focuste zich hierbij niet op één specifiek onderwerp, maar hij ging zich juist met meerdere online verdienmodellen bezig houden. Zo begon hij al in een vroegtijdig stadium met affiliate marketing, waarbij hij al snel het belang van goede content ondervond. Tegelijkertijd kwam hij er ook achter dat hij zelf een vrij goede schrijfstijl had; zijn teksten op zijn affiliate websites scoorden al snel hoog in Google.

Hij besloot daarom dat hij dit op een professionele manier aan moest gaan pakken. Op die manier werd zijn bedrijf Writgo geboren, waarmee hij momenteel onwijs veel klanten blij weet te maken. Navraag bij hem liet ook blijken dat hij reeds een team van meerdere tekstschrijvers om zich heen verzameld heeft. Dankzij deze tekstschrijvers is Writgo in staat om nóg meer klanten blij te maken met hoogwaardige teksten.

Al met al kan ik met geen kwaad woord over Mike Schonewille praten. Hij is oprecht, hij is vakkundig, hij is onwijs betrouwbaar en hij straalt veel transparantie uit. Dat laatste blijkt ook wel als je op de website van Writgo een kijkje neemt; aan de onderkant van de website zie je bijvoorbeeld zijn telefoonnummer, zijn adresgegevens en zijn KVK- én BTW nummer vermeld staan. Dat spreekt mij in ieder geval erg aan!

Welke diensten levert Writgo?

Eerder in deze Writgo review heb ik je al laten weten wat voor soort teksten Writgo zoal kan schrijven. In dat voorbeeld gaf ik aan dat Writgo zich hoofdzakelijk richt op het schrijven van teksten voor affiliate websites, maar het bedrijf doet nog meer.

Zo valt op de website te lezen dat Writgo de ideale partner op het gebied van content marketing is. Ook voor productomschrijvingen, voor blogberichten, voor uitgebreide reviews en voor informatieve berichten ben je bij Writgo aan het juiste adres.

Eigenlijk kan ik wel het volgende stellen: ben je op zoek naar een willekeurige tekst voor op jouw website? Dan ben je daarvoor bij Writgo aan het juiste adres. Daar wil ik graag nog het volgende aan toevoegen: zelf heb ik goede ervaringen met de teksten voor mijn affiliate websites én blogberichten. Ik heb echter nog nooit bijvoorbeeld productomschrijvingen door Writgo laten schrijven, dus daar kan ik ook geen oordeel over vellen.

Welke kosten hanteert Writgo?

Kun je bij Writgo voor 1 cent per woord teksten laten schrijven? Nee, dat kun je wel vergeten. Mike Schonewille is er namelijk van overtuigd dat je voor kwaliteit moet betalen. Aangezien hij met zijn bedrijf Writgo veel kwaliteit weet te leveren, staat daar dan ook een bepaald prijskaartje tegenover.

Wat de kosten van het bedrijf dan precies zijn? Dat is volledig afhankelijk van jouw het pakket waar je voor kiest. Writgo beidt namelijk drie verschillende pakketten aan:

 • 1 tekst per week van 1500 woorden: de kosten hiervoor bedragen 242 euro per maand. Voor dit bedrag krijg je dus ongeveer 6000 woorden aan content per maand geleverd, wat neerkomt op een woordtarief van zo’n 4 cent.
 • 2 teksten per week van 1500 woorden: de kosten hiervoor bedragen 484 euro per maand. Voor dit bedrag krijg je ongeveer 12000 woorden aan content per maand geleverd, wat neerkomt op een woordtarief van zo’n 4 cent.
 • 4 teksten per week van 1500 woorden: de kosten hierboven bedragen 847 euro per maand. Voor dit bedrag krijg je ongeveer 24000 woorden aan content per maand geleverd, wat neerkomt op een woordtarief van zo’n 3,5 cent.

Kostentechnisch is het dus interessant om te kiezen voor het laatstgenoemde pakket. Bij dat pakket krijg je ongeveer 6000 woorden aan hoogwaardige content per week geleverd, waar je dus een woordtarief van zo’n 3,5 cent voor hoeft te betalen.

Wil je eenmalig een tekst bij Writgo afnemen? Of wil je bijvoorbeeld een ander pakket bij Writgo af gaan sluiten? Op de website van dit contentbureau valt daar het volgende over te lezen:

Het is dus ook zéker mogelijk om losse content opdrachten bij Writgo uit te zetten. Mocht je graag op een consequente wijze aan jouw website willen werken, is het echter aan te raden om voor één van de pakketten te kiezen.

Hoe kun je gebruik maken van de diensten van Writgo?

Wil jij graag jouw content laten schrijven door een professionele en ervaren partij? Dan is de kans groot dat je al snel bij Writgo uitkomt; dit bedrijf heeft door de jaren heen in ieder geval een prima reputatie op weten te bouwen. Dat is niet alleen te danken aan de kwaliteit van de teksten, maar ook aan het gemak.

Writgo heeft namelijk een eigen digitale omgeving weten te realiseren. Via deze digitale omgeving kun je zelf de opdrachten, inclusief deadline, invoeren. Voor de gestelde deadline krijg je de teksten vervolgens via de mail toegestuurd. Werkt echt ideaal!

Begin met een paar eenvoudige stappen

 • Bepaal voor jezelf met welke frequentie je content voor je website wilt laten schrijven.
 • Meld je aan op de website van Writgo.nl en kies jouw abonnement
 • Ontvang je instructies in de mail

Project aanmaken bij Writgo.nl

Writgo project omgeving
 • Maak in jouw persoonlijke project omgeving eerst je eigen gegevens compleet. Dat doe je door op mijn profiel te klikken en alle gegevens in te vullen.
 • Daarna maak je je eerste project aan, deze geef je de naam van je website of gewoon de naam van het project waar je aan werkt.
Writgo Project omgeving
 • Maak een nieuwe taak aan bij Task List, en beschrijf hierin waar jouw tekst over moet gaan. Binnen de gestelde termijn ontvang jij dan automatisch je aangevraagde tekst. Afhankelijk van jouw abonnement plaats je dan op het juiste moment weer de gewenste teksten.

Wat vinden klanten van Writgo?

Persoonlijk maak ik dus al enige tijd gebruik van de diensten van Writgo. Toen ik op de website van dit bedrijf keek, zag ik enkele bekende namen voorbij komen bij de beoordelingen. Dat geeft mij des te meer de bevestiging dat Writgo stevig aan de weg aan het timmeren is:

Krijg ik een garantie bij Writgo?

Garantie logo

Ik ben zelf zeer te spreken over de kwaliteit en service van Writgo.nl.

Maar het kan natuurlijk gebeuren dat je toch niet helemaal tevreden bent met de diensten die Writgo levert. Een abonnement kan ten alle tijden opgezegd worden. En ze hanteren een niet goed geld terug garantie van 14 dagen. Dus je hoeft niet bang te zijn dat je ergens aan vast zit!

Doen ze wat ze beloven?

Wat voor abonnement of losse tekst je ook aanvraagt bij Writgo.nl, ze staan altijd voor een stukje kwaliteit. Deze voordelen staan als volgt op de website vermeld:

 • Je betaald een marktconforme prijs voor de teksten
 • De teksten zijn van een hoog niveau
 • Teksten worden altijd binnen de deadline geleverd
 • De teksten zijn SEO geoptimaliseerd

Ja, absoluut! Writgo.nl doet wat ze beloven. Ze leveren simpelweg goede teksten voor een correcte prijs. En zijn je teksten altijd op tijd geleverd!

Kan ik Writgo aanraden?

Zo, ik ben alweer aan het einde uitgekomen van deze Writgo review. Kan ik je aanraden om je teksten door dit bedrijf te laten schrijven? Ja, dat kan ik je zeker aanraden. Het is niet het meest voordelige bedrijf, maar voor kwaliteit moet je nu eenmaal betalen. En wat betreft de kwaliteit; die is echt geweldig te noemen bij Writgo.

Ook is het prettig dat deadlines gehaald worden, dat je zelf digitaal opdrachten in kunt voeren én dat je gebruik kunt maken van de pakketten. Al met al ben ik zéér te spreken over Writgo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *