Yoga Nidra, met 12 minuten per dag van je stress af.

We leven tegenwoordig in een maatschappij die behoorlijk stressvol kan zijn. En op zich is een beetje stress niet direct slecht voor een mens maar als het blijft opstapelen kan dan negatieve effecten hebben op ons lichaam en mentale welzijn. Het is verantwoordelijk voor de meest uiteenlopende kwaaltjes, en geschat wordt dat 75% van de huisarts bezoeken gerelateerd is aan stress!

Het is belangrijk om regelmatig te ontspannen of te ont-stressen en de balans terug te brengen in lichaam en geest. Een zeer effectieve manier om dit te doen is het beoefenen van Yoga Nidra.

Wat is Yoga Nidra?

Het is een vorm van yoga maar hierbij worden er geen oefeningen gedaan op een matje zoals bij Hatha Yoga. Je ligt eigenlijk gewoon ontspannen op je rug en dat maakt het erg handig om dit dagelijks toe te passen. Je brengt jezelf door oefeningen en visualisaties in een diepe staat van rust, maar je bent wel bij bewustzijn. Je balanceert op het randje van slapen en waken. Een intense rust die je daarna een goede boost van energie geeft.

12 Minuutjes aan Yoga Nidra staat gelijk aan een uur slaap. 1 Uur aan Yoga Nidra kan je zelfs het gevoel geven van 4 uur slaap! 

Deze diepe staat van ontspanning is zo goed voor je dat oude spanningen in het lichaam verdwijnen en je beter bestand bent tegen nieuwe stress situaties.

Voordelen van Yoga Nidra

Er zijn heel wat voordelen aan het beoefenen van Yoga Nidra. Zelfs medisch specialisten zijn bekend met de grote voordelen en passen dit ook toe bij hun patiënten. Zo wordt het onder andere toegepast in ziekenhuizen, gevangenissen, en bij veteranen die last hebben van PTSS.

De voordelen van Yoga Nidra: 

  • Verminderen van stress in lichaam en geest
  • Verminderen van angst en onzekerheid
  • Verbeterd de kwaliteit van slaap
  • Meer energie en creativiteit
  • Versterkt het immuumsysteem

Beginnen met Yoga Nidra

Er zijn dus genoeg redenen te bedenken waarom Yoga Nidra een goede meerwaarde heeft in je leven, en met slechts 12 minuutjes per dag kan het al een groot verschil maken. Happy with Yoga heeft een online cursus ontwikkeld om mensen de technieken te leren van Yoga Nidra. Dit doen ze met audio trainingen waarin ze exact vertellen wat je moet doen. Volg eenvoudig de instructies die ze geven, en je zal de intense rust ervaren die voor echte ontspanning zorgt in lichaam en geest.

Vrouw beoefent Yoga NIdra
Yoga Nidra

Yoga Nidra: Ontdek de kunst van bewuste diepe ontspanning

Voor slechts €37 krijg je het volledige programma waarmee je zelf kan gaan werken aan deze eeuwenoude techniek voor innerlijke rust en balans. Het bestaat uit een waardevol e-book met informatie over Yoga Nidra, 7 Yoga Nidra sessies van verschillende tijdsduur, en 3 korte Yoga sessies om vooraf je lichaam wat meer ontspanning te geven.

Ik heb dit programma uitgebreid bestudeerd en zelf toegepast, ben je benieuwd naar mijn conclusie? Lees dan mijn uitgebreide review over Yoga Nidra: Ontdek de kunst van bewuste diepe ontspanning 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *