Yoga Stap voor Stap Review, ontdek alle voordelen!

Gemiddelde leestijd: 17 minuten

Waarschijnlijk zit je te denken aan een cursus Yoga of ben je gericht opzoek naar een review over Yoga Stap voor Stap. Deze online cursus is gebaseerd op video’s waarin je de basistechnieken geleerd krijgt om zelf te starten met yogaoefeningen. Deze kan je geheel op je eigen tempo uitvoeren. Bij deze cursus zitten diverse bonussen om het geheel compleet te maken. 

Ik heb van Happy with Yoga toegang gekregen tot dit product om er een uitgebreide review over te kunnen schrijven. Ik heb de online cursus Yoga Stap voor Stap bestudeerd en zelf toegepast om een goed oordeel te kunnen geven. 

Lees hieronder verder om alles over het product te weten te komen. En over mijn eigen ervaring met Yoga Stap voor Stap. 

Inhoudsopgave

Wat kan yoga voor jou doen?

Dat Yoga positieve effecten heeft op het lichaam en geest weet de mens al duizenden jaren. De technieken om balans in lichaam en geest te bereiken worden al heel lang toegepast door boeddhisten, oosterse culturen en alternatieve genezers. Yoga is zelfs zo gewoon in de oosterse wereld dat het elke dag in het park beoefend wordt!

Onze wetenschap begint ook steeds vaker de voordelen in te zien van het beoefenen van Yoga. En wij kunnen in onze drukke westerse wereld wel wat meer rust en ontspanning gebruiken! Yoga is absoluut een goed middel om dat te bereiken. Een aantal van de grote voordelen heb ik nog even op een rijtje gezet:

 • Je bent beter in balans en hebt minder snel last van stress
 • Slaapt beter en je hebt meer energie
 • Je voelt je gezonder en lekkerder in je vel
 • Nek, rug, schouderklachten en algehele pijntjes worden minder of verdwijnen compleet
 • Groter gevoel van geluk

Hatha Yoga

Hatha Yoga is een van de vormen van Yoga, en wordt het meest beoefend in de westerse wereld. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Vinyasa Yoga, waarbij de asana’s op een bewegende manier worden uitgevoerd, bestaan de oefeningen van Hatha Yoga voornamelijk uit niet bewegende houdingen en series. 

Deze online cursus is gebaseerd op Hatha Yoga. Met deze vorm van Yoga werk je aan je lichaam, ademhaling en mentale welzijn. 

Happy with Yoga

De cursus Yoga Stap voor Stap is uitgebracht door Happy with Yoga. Dit is een platform wat is opgezet door Rolf van Baalen en Melanie Poldervaart om mensen kennis te laten maken met de voordelen van Yoga, meditatie, ademhalingsoefeningen, mindfulness en concentratieoefeningen.

Dit doen ze op een praktische manier die aansluit bij onze huidige tijd. 

Alle kennis, ervaring en informatie die ze in de jaren hebben opgebouwd delen ze op hun website happywithyoga.nl door middel van interessante artikelen, video’s, online lessen en cursussen. Ook bieden ze workshops aan in binnen- en buitenland.

 • Happy with Yoga heeft ook een besloten Facebook groep voor beginnende en ervaren Yogi’s. Hier kan je je ervaringen delen en vragen stellen over alles wat met Yoga te maken heeft.

Over Happy with Yoga

Happy with Yoga is een goed en serieus platform om de technieken van yoga te leren. Daar is geen enkele twijfel over bij mij. Rolf van Baalen en Melanie Poldervaart zijn zeer professioneel en bedreven en dat zie je terug op hun website en in hun producten. Dit is ook terug te vinden in een andere online cursus waar ik een review over geschreven heb:  Mindfulness voor het dagelijks leven.

Mijn contact met Happy with Yoga verloopt prettig en zijn ze zeer behulpzaam bij vragen en onduidelijkheden. 

Rolf en Melanie
– Rolf van Baalen en Melanie Poldervaart van Happy with Yoga –

De voordelen van Yoga Stap voor Stap

Maar waarom zou je voor Yoga Stap voor Stap kiezen, wat zijn de voordelen van deze online cursus? Als een startende yogi kunnen groepslessen misschien een stapje te ver te zijn. En is een cursus die je thuis kan volgen toch wel zo prettig. Hiermee krijg je een duidelijk stappenplan om te starten en yoga onderdeel te maken van je dagelijkse leven.

Het is een echte basiscursus waarin Rolf en Melanie je meenemen in de wereld van yoga. Het is namelijk niet alleen het uitvoeren van verschillende houdingen. Yoga is veel meer en dat zie je ook terug in deze cursus.

De focus van deze cursus ligt op:

 • Het opbouwen van een krachtig en gezond lichaam door de verschillende houdingen.
 • Het leren van een correcte ademhaling. Veel mensen ademen (onbewust!) verkeerd, wat ervoor zorgt dat je niet geheel kan ontspannen.
 • Het rustig op je eigen tempo uitvoeren van de cursus. De video’s kan je vaker bekijken, pauzeren en rustig de houdingen bestuderen.
 • Ontspanning in lichaam en geest door oefeningen en meditaties.

Het stappenplan

Het begint met het uitoefenen van de Yoga houdingen voor meer kracht en balans. Het zal in het begin wat onwennig zijn, maar door jezelf elke keer wat meer uit te dagen in de oefeningen zal je er snel beter in worden. En hiermee groei je ook als persoon. 

Om de oefeningen meer effect te geven wordt er veel aandacht geschonken aan de juiste ademhaling tijdens het uitoefenen van de asana’s. De ademhaling geeft kracht aan de houdingen, en brengt ook ontspanning in lichaam en geest.

Met het bereiken van controle over je lichaam en ademhaling kan de focus gelegd worden op de geest en alle gedachten die dagelijks voorbij komen. Je denkt misschien dat gedachten bewust gekozen worden, maar dat is slechts in beperkte mate. Je gedachten worden merendeel gestuurd door de “automatische piloot”. 

Om de gedachten onder controle te krijgen wordt er bij Yoga gebruik gemaakt van meditatie. Je legt je focus naar binnen wat je geest rustig en kalm maakt. Je schept een ontspannen bewustzijn met heldere gedachten.

Inhoud van de online cursus

Na een korte cursusintroductie van 5 minuten door Rolf en Melanie begint de cursus zelf met een korte uitleg van de Yoga Filosofie.

In deze 10 minuten durende video verteld Rolf onder andere wat meer over de achtergrond van Yoga. Het is wat ik al aangaf veel meer dan het aannemen van bepaalde houdingen. Er zit een volledig uitgedacht systeem achter, een wetenschap die je leven op een hoger niveau brengt op alle vlakken.

In het volgende hoofdstuk staan de 9 yogalessen van ongeveer een uur per les. Deze lessen worden afwisselend door Melanie en Rolf gepresenteerd. 

In de lessen geven zij de yogaoefeningen op een heldere en begrijpelijke manier. Elke stap wordt toegelicht met goede informatie over de houding en ademhaling. Het wordt op een rustig tempo uitgelegd allemaal, maar je kan altijd de video even terugkijken als het niet duidelijk is. Aan het eind van elke les is er ruim de tijd voor een meditatie. 

Overzicht yoga stap voor stap
– Overzicht van de Yoga Stap voor Stap beginnerscursus –

Bonus video’s

 1. Een video van 7 minuten waarin Rolf de juiste manier van ademen uitlegt. De ademhaling stelt je in staat om meer in contact te komen met jezelf.
 2. Tijd en discipline vinden voor Yoga. Een 5 minuten durende video waarin Rolf tips geeft over hoe je de discipline kunt kweken om elke dag aan Yoga te doen. 
 3. Ken je eigen grenzen ( Video 3 Min) Jezelf uitdagen is prima, net buiten je comfort zone om je stap voor stap te ontwikkelen. Maar herken je grenzen en ga niet te ver om blessures te voorkomen. 

Losse Yoga series

4 Video’s met een uitleg over een specifieke serie. Wat er behandeld wordt zijn de Z1 serie, de R serie, de Z2 serie en de Zonnegroet. 

Vraag en Antwoord

Een leuke toevoeging aan de cursus is deze video van 16 minuten waarin Rolf allerlei verschillende vragen beantwoord over Yoga. 

E-Book met de 25 belangrijkste houdingen

Cover e-book

De 25 houdingen komen voor in de cursus en worden in dit e-book nog eens duidelijk uitgelegd. Het e-book is uit te printen en handig te gebruiken als naslagwerk.

 • De oefeningen worden uitvoerig beschreven en toegelicht met afbeeldingen.
 • De voordelen van de oefening voor lichaam en geest staan beschreven.
 • Aanpassingen op de oefening indien je lichamelijke klachten hebt.

Ervaringen van deelnemers

Inmiddels hebben al meer dan 3000 yogi’s de basis van Yoga geleerd met deze online cursus. Wat naar voren komt is dat de deelnemers blij zijn met de eenvoud en simpele uitleg van de oefeningen en basisprincipes van Yoga. Maar meer nog zijn de deelnemers blij met de resultaten die behaald zijn met deze cursus! Het leven is er een stuk beter op geworden.

Een aantal yogi’s hebben hun mening gegeven over de online cursus Yoga Stap voor Stap. 

Miranda:

 • Net de eerste les gedaan! Heerlijk! Hele duidelijke uitleg en je kunt op deze manier de video ook even stop zetten als het te snel gaat oid. Super fijn! Namasté!

Marga:

 • Hoi Melanie en Rolf! Wat zijn het heerlijke lessen! Ik geniet er echt van! Ook de yoga Nidra bevalt me prima. Ben zo blij dat ik hiermee begonnen ben. Ik herhaal nog wel elke les of kijk soms alleen naar de les zodat ik als ik mee ga doen het beter kan volgen. Heel erg bedankt dat jullie deze lessen gemaakt hebben! Namasté!

Rowena:

 • Hoi Rolf en Melanie, ik vind jullie online lessen fantastisch! Ik probeer ze s’ochtends te doen, voordat mijn gezin wakker wordt. Ik moet dan echt vroeg me bed uit (uiterlijk 6:00) zodat ik mijn uurtje voor mezelf volledig kan benutten zonder gestoord te worden. Maar dat heb ik er voor over!

Monique:

 • Hoi Rolf en Melanie, wat ben ik blij met jullie beginnerscursus! Bij eerdere yogalessen vond ik het moeilijk om mijn ritme en tempo te vinden. Als het me lukt om ’s morgens vroeg een les te doen voel ik me de hele dag fitter en energieker dan normaal. Groetjes Monique

Niet goed geld terug

Rolf en Melanie zijn er vrij zeker van dat deze Yoga cursus met bijbehorende bonussen jou stap voor stap de basis van Yoga gaat leren. En dat je hierdoor fitter wordt en beter in je vel gaat zitten! 

Omdat ze ook echt graag willen dat je tevreden bent met het product bieden ze een niet goed geld terug garantie van 30 dagen. Dus je loopt geen enkel risico, je krijgt zonder vragen je volledige bedrag retour.

Practice van Happy with Yoga

Ben je opzoek naar een mogelijkheid om onbeperkt gebruik te maken van Yoga? Dan is Practice misschien wel een uitkomst voor jou. Practice van Happy with Yoga is een compleet platform met honderden yogalessen en cursussen in verschillende lengtes en intensiteit. Hier kan je dan ten alle tijden gebruik van maken wanneer en waar dan ook.

Dit wordt aangeboden in verschillende abonnementen, een maand, kwartaal en jaarabonnement.  

Mijn conclusie en ervaring met Yoga Stap voor Stap

Zelf ben ik ook aan de slag gegaan met enkele Yoga oefeningen. Ik moet zeggen dat het makkelijker lijkt dan dat het in werkelijkheid is! Maar dat is een kwestie van blijven herhalen en balans opbouwen. Het mediteren na de Yoga vind ik enorm prettig! Ik heb zelf ervaring met transcedente meditatie dus ken de voordelen ervan. Deze meditaties zijn absoluut een fijne toevoeging aan de video lessen van Yoga Stap voor Stap.

Het geeft je lichaam en geest een fit gevoel. Een extra boost van energie! Al met al kan ik dit product van harte aanraden om je leven op lichamelijke en mentaal vlak een positieve kant op te sturen!

 • Yoga Stap voor Stap is een product wat zeer compleet is als je de basis van Yoga wilt leren en de voordelen hiervan wilt ervaren.
 • De lessen zijn goed te volgen en Rolf en Melanie zijn beide goed in het uitleggen van de oefeningen. Duidelijk en op een prettige manier. En alles is gewoon op jouw eigen tempo uit te voeren.
 • De bonus video's zijn waardevol, ze geven een goede toevoeging aan de Yoga oefeningen.
 • Een waardevol e-book om de oefeningen rustig te bestuderen en uit te voeren.
 • Een goede prijs kwaliteit verhouding.
 • Geen minpunten gevonden.
Yoga Stap voor Stap van Happy With Yoga
Yoga Stap voor Stap van Happy With Yoga

Beoordeling door Menno,

27 mrt 2020
5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *